Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Jurdžam divi vārti, Pētersons Bundeslīgas čempions arī šogad

Jānis Pārums

Jurdžam divi vārti, Pētersons Bundeslīgas čempions arī šogad
Aleksandrs Pētersons (#32) ar komandu
Foto: Rhein Neckar Lowen / Facebook

Trešdien Vācijas Bundeslīgā divus vārtus guva Aivis Jurdžs, bet "Rhein Neckar Lowen" pārstāvošais Latvijas handbola audzēknis Aleksandrs Pētersons otro gadu pēc kārtas nodrošinājis Bundeslīgas čempiona titulu.

Aivja Jurdža "Leipzig" savā laukumā uzņēma trīs pozīcijas augstāk, piektajā vietā esošo, "Magdeburg". Pirmo puslaiku Leipciga aizvadīja iedzinēju lomā, vienubrīd zaudējot arī ar -6 (8:14), bet līdz otrā puslaika vidum spēja atspēlēties (17:17) un vēlāk arī iegūt divu vārtu pārsvaru (20:18). Uzvaru gan "Leipzig" neizdevās nosargāt, jo 16 sekundes līdz beigām viesi panāca izlīdzinājumu – 24:24.

Aivis Jurdžs guva divus vārtus (metieni – 2/3), vienus no tiem trīs minūtes līdz spēles beigām, izvirzot Leipcigu vadībā ar 23:22.

Divas kārtas līdz turnīra beigām "Leipzig" ar 35 punktiem saglabā astoto vietu un zemāk vairs nevar nokrist. Tikai vienu punktu priekšā ir Leipcigas nākamā pretiniece "MT Melsungen", pret ko svētdien jāspēlē viesos. Savā laukumā Leipciga bija pārāka ar 23:20.

Zaudējumu piedzīvoja Evara Klešnika "Wetzlar", kas viesos ar 26:29 piekāpās vienai no vājākajām komandām "Lemgo", kas cīnās par palikšanu Bundeslīgā. Klešniks vārtus neguva (0/0), taču atdeva vienu rezultatīvu piespēli un nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Veclāra ar 39 punktiem ieņem sesto vietu, to teorētiski vēl var panākt arī Jurdža "Leipzig".

"2000 Coburg" bez savainotā Ģirta Lilienfelda savā laukumā cīnījās neizšķirti 27:27 ar "Hannover - Burgdorf". Koburga jau iepriekš zaudēja izredzes palikt Bundeslīgā un tagad ir skaidrs, ka čempionātu tā noslēgs pēdējā vietā.

Savukārt divas kārtas pirms beigām Vācijas čempionu titulu otro gadu pēc kārtas nodrošinājusi Latvijas handbola audzēkņa Aleksandra Pētersona "Rhein Neckar Lowen", kas aizvadot lielisku otro puslaiku ar 28:19 (11:10) sakāva trešajā vietā esošo "Kiel" un kļuva konkurentiem neaizsniedzami. Šobrīd "Rhein Neckar Lowen" ir 59 punkti, bet "Flensburg Handewitt" atpaliek jau par pieciem, savukārt Ķīle – par desmit. Pētersons uzvarā pār "Kiel" guva trīs vārtus (3/6).

Izmantotie resursi:
DKB Handball Bundesliga - Home
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv