Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Sudraba ieguvēja: "Esam daudzas māmiņas un trenējamies mazāk nekā pretinieces"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sudraba ieguvēja: "Esam daudzas māmiņas un trenējamies mazāk nekā pretinieces"
Latvijas čempionāta zelta spēle Jelgavā. Foto: Raimonds Subatovičs, jelgava.lv

"Optibet" Latvijas čempionātā volejbolā sievietēm sestdien noslēdzās medaļu mači. Noslēgumā spēlētājas un treneri sniedza komentārus volejbola federācijai un televīzijai.

Kā jau ziņots, "Rīgas Volejbola skola/LU" jeb RVS/LU pārspēja jelgavnieces (3-0) un uzvarēja arī zelta sērijā (2-0), savukārt RSU/MSĢ pieveica daugavpilietes (3-0) un triumfēja arī bronzas sērijā (2-1).

Zelta medaļnieču galvenais treneris Daniele Kaprioti: “Jelgavas komanda kā parasti veica izmaiņas, un mums bija tam jāpielāgojas. Arī emocionāli pirmā seta pirmajā daļā mums bija vairāk stresa, bet pēc tam sākām spēlēt mierīgāk. Jelgavas komanda ir tāda, kas mums katru reizi liek risināt citus uzdevumus. Varbūt viņas mazāk trenējas, taču cīnās vienmēr. Arī šodien spēle bija saspringta, un, ja mēs kaut ko būtu uzdāvinājuši, spēle būtu pilnīgi citādāka. Tā ir spēcīga komanda, un cēlāja [Sanda Visočanska] spēlēja ļoti labi. Mums vajag vairāk šādu spēļu. Mūsu komanda šosezon ir ļoti izaugusi. Katru reizi, kad bija grūti, varu minēt zaudējumu Baltijas līgas pusfināla pirmajā cīņā ar Tartu vienību, mūsu spēlētājas spēja ko iemācīties. Viņas mācās, kā tikt galā ar grūtībām. Šī bija īpaša sezona. Uz katru treniņu gāju ar prieku. Varu atzīt, ka šī ir viena no skaistākajām un īpašākajām uzvarām manā karjerā. Un man bija patiess prieks visu sezonu strādāt ar šīm meitenēm un komandu.”

LTV1 intervijā sudraba ieguvēja Sanda Visočanska (bij. Ragozina) teica: "Vērtēju, ka ļoti labi. Ņemot vērā to, ka mēs esam daudzas māmiņas un trenējamies mazāk nekā pretinieces. Tā kā prieks par sudrabu. Un prieks arī par meiteņu zeltu, jo viņas trenējas tik daudz."

Izšķirošās zelta cīņas rezultatīvākā spēlētāja Megija Dambrehte: “Man šis ir pirmais zelts Latvijas čempionātā, iepriekš ir bijušas divas bronzas. Manuprāt, šī bija viena no mūsu labākajām spēlēm, un emocijas sita augstu vilni. Šodienas uzdevums bija spēlēt emocionāli un cīnīties par katru bumbu, ko mēs arī izdarījām un kas deva rezultātu. Mēs esam no tām komandām, kuru spēles ritms ir ātrs. Domāju, ka tas ir iemesls, kāpēc pārākas bijām mēs. Eju laukumā un daru visu, ko varu, man nav īpašas panākumu atslēgas.”

RSU/MSĢ komandas galvenā trenere Inguna Minusa: “Sērijā nospēlējām stabilāk par pretiniecēm. Pirmajā spēlē nospēlējām tik labi un uzvarējām tik viegli, ka otrajā varbūt likās, ka būs vieglāk. Turpretī daugavpilietes bija koncentrējušās un ļoti labi spēlēja aizsardzībā. Trešo cīņu, kurā abas komandas bija nepilnos sastāvos, mēs aizvadījām stabilāk, spēlējām disciplinētāk un pieļāvām mazāk kļūdu. Emocionāli meitenēm bija ļoti grūti saņemties pēc zaudējumiem Baltijas līgas ceturtdaļfinālā un Latvijas čempionāta pusfinālā. Abas sērijas sākām ar labu spēli un uzvaru, otrie mači neizdevās, trešos atkal aizvadījām labi, bet līdzvērtīgās spēlēs uzvarētāju izšķīra nianses. Šoreiz svinējām uzvaru. Salīdzinot ar sezonas sākumu, esam kā diena pret nakti. Sezonu sākām nestabili, meklējām labāko virknējumu, līdz Baltijas līgas un Latvijas meistarsacīkšu izslēgšanas spēlēs parādījām īsto potenciālu. Katra spēlētāja ļoti progresēja spēles izpratnē.”

Bronzas medaļniece Anna Kovala: “Otrajā spēlē, domāju, ka pašas nebijām gatavas uzvarēt. Kāda spēlētāja atslābinājās, un nebija saprašanās laukumā. Domāju, ka pirmo un trešo spēli uzvarējām ar emocijām. Bijām saliedētas, neļāvām gūt vieglus punktus pretiniecēm un spēlējām ātri, ko sekmēja cēlājas Rūtas Lindes spēles stils.”

Izšķirošās bronzas cīņas rezultatīvākā volejboliste Kristīne Leskinoviča: “Ļoti vēlējāmies noslēgt sezonu ar uzvaru. Iepriekš zaudētā spēle pret Daugavpils komandu deva papildu motivāciju šodien nospēlēt kā vienotai komandai. Neatļāvāmies nenovērtēt pretinieces. Daļai spēlētāju šī ir pirmā medaļa pieaugušo konkurencē. Tāpēc liels prieks, ka sasniedzām šo rezultātu.”

Izmantotie resursi:
volejbols.lv
LTV1

  +1 [+] [-]

, 2023-04-02 01:27, pirms gada
RSU labākās!

     [+] [-]

, 2023-04-02 01:39, pirms gada
Jelgavas sudrabs vērtīgāks nekā Rīgas zelts