Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" zaudējumu sērija apstājas pie 18, "Avalanche" iemet deviņus vārtus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Sabres" zaudējumu sērija apstājas pie 18, "Avalanche" iemet deviņus vārtus
Līnuss Ullmarks. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubam Bufalo “Sabres” izdevies izcīnīt pirmo uzvaru kopš 23. februāra, savā laukumā ar 6:1 sakaujot Filadelfijas “Flyers” un apturot savu 18 zaudēto spēļu sēriju.

Kopš 2005./06. gada sezonas, kad tika ieviesta bullīšu sērija un izslēgti neizšķirti, nevienas komandas zaudējumu sērija nebija ilgusi tik daudzus mačus. Pēc 23. februāra, kad izdevās ar 4:1 pieveikt Ņūdžersijas “Devils”, sekoja 15 zaudējumi pamatlaikā un trīs neveiksmes pagarinājumā vai bullīšos. Pirms divām dienām Bufalo “Sabres” bija vadībā ar 3:0, taču pamanījās izlaist pārsvaru un pagarinājumā ar 3:4 piekāpās Filadelfijas “Flyers” - komandai, ko šoreiz izdevās pieveikt.

Zaudējumu sērijas laikā no amata tika atbrīvots “Sabres” galvenais treneris Ralfs Krīgers, kura vietā stājās Dons Granato. Šī bija viņa pirmā uzvara kā NHL galvenajam trenerim, pirms tam piedzīvojot sešus zaudējumus. Vienu spēli Granato bija spiests izlaist, jo atradās Covid-19 protokolā. Izlaistajā mačā “Sabres” piedzīvoja sauso zaudējumu.

Uzvaras galvenie kaldinātāji bija aizsargs Brendons Montors, kurš iemeta divus vārtus mazākumā, Stīvens Fogertijs, kurš guva karjeras pirmos vārtus NHL, kā arī pievienoja rezultatīvu piespēli, un Līnuss Ullmarks, kurš vārtos tika galā ar 31 metienu. Protams, neskatoties uz izcīnīto uzvaru, “Sabres” tāpat atrodas bezcerīgā pēdējā vietā un ir vienīgā komanda, kas šosezon nav izcīnījusi vismaz 11 uzvaras (Bufalo kontā ir septiņas).

Tikmēr Rietumu konferencē dominēt turpina Kolorado “Avalanche”, kas savā laukumā ar 9:3 sasita lupatās Arizonas “Coyotes”. Darbiņš tika nokārtots jau pirmajā trešdaļā. Jonass Donskojs hat-trick nokārtoja, kad mačā bija aizvadītas tikai septiņas minūtes un 31 sekunde. Turklāt viņš nebija vienīgais “Avalanche” spēlētājs, kurš tobrīd bija guvis vārtus - vēl pirms astoņu minūšu sliekšņa šķērsošanas tablo vēstīja 5:1 mājinieku labā.

NHL pašlaik ir četras komandas, kas spējušas iekrāt precīzi 50 punktus - čempione Tampabejas “Lightning”, kas ieņem pirmo vietu, kā arī “Avalanche”, Vašingtonas “Capitals” un sezonas lielākā pārsteiguma autore Floridas “Panthers”.

Regulārā sezona, 1. aprīlis

SpēleRez.
Jets - Maple Leafs1:3
Sabres - Flyers6:1
Avalanche - Coyotes9:3
Golden Knights - Kings2:4
Sharks - Wild4:2

     [+] [-]

, 2021-04-01 08:59, pirms 3 gadiem
Būtu šo pakāsuši, būtu jauns NHL antirekords.

Maybe next time