Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

ASV olimpiskās izlases ģenerālmenedžeris būs Boumens

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

ASV olimpiskās izlases ģenerālmenedžeris būs Boumens
Stens Boumens. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Līdz 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu sākumam atlicis mazāk nekā gads, un šodien “USA Hockey” paziņojusi pirmos divus Amerikas Savienoto Valstu izlases dalībniekus. Ģenerālmenedžeris būs Stens Boumens, bet viņam asistēs Bils Gerins.

Stens Boumens ir Nacionālās hokeja līgas kluba Čikāgas “Blackhawks” ģenerālmenedžeris un hokeja darbību prezidents. Viņa vadībā komanda izcīnījusi trīs Stenlija kausus - 2010., 2013. un 2015. gadā. Boumens organizācijā strādā jau 19 sezonas. Viņš bija daļa no ASV izlases menedžmenta pirms 2016. gada Pasaules kausa izcīņas, kas bija līdz šim pēdējais turnīrs, kurā vadošās izlases startēja vislabākajos sastāvos.

Bils Gerins otro gadu atrodas Minesotas “Wild” ģenerālmenedžera krēslā, un viņa komanda šosezon rāda atzīstamu sniegumu. Pirms tam Gerins astoņas sezonas strādāja Pitsburgas “Penguins” organizācijā, piecas no tām pavadot ģenerālmenedžera asistenta postenī.

Viņam aiz muguras ir bagātīga spēlētāja karjera. Gerins kā hokejists piedalījās trīs olimpiskajās spēlēs (1998., 2002. un 2006. gadā), uzņemts Slavas zālē un piedalījies četrās NHL Zvaigžņu spēlēs. Gerins ir viens no tikai deviņiem amerikāņiem, kuri NHL izcēlušies ar vismaz 400 vārtiem un 400 piespēlēm. Divas reizes Stenlija kausu virs galvas cēlušais Gerins 18 sezonu laikā aizvadīja 856 spēles un pārstāvēja septiņas komandas.

Izmantotie resursi:
https://teamusa.usahockey.com/news_...