Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Arī Virslīgas biedrība kritizē "Skonto" un norāda uz finanšu parādiem

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Arī Virslīgas biedrība kritizē "Skonto" un norāda uz finanšu parādiem
Normunds Malnačs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Biedrība „Latvijas Futbola Virslīga” izsūtījusi Virslīgas klubam „Skonto” vēstuli, paužot neizpratni ar radušos situāciju, kas saistīta ar komandas atteikumu jaunizveidoto Superkausu aizvadīt ar optimālāko sastāvu. Vēstule publicēta arī biedrības mājas lapā futbolavirsliga.lv.

Atgādinām, ka „Skonto” sāga sākās pēc tam, kad klubs paziņoja, ka 9. martā paredzēto Superkausa spēli pret čempioni „Daugavu” Daugavpilī aizvadīs ar dublieriem, jo pamatkomanda pilnā sastāvā dosies (jau ir devusies) uz treniņnometni Turcijā. Neizpratni par šādu rīcību pauda gan LFF kopumā, gan arī LFF Sporta direktors Dainis Kazakevičs intervijā portālam Sportacentrs.com. Pēcāk sekoja "Skonto" atbilde ar skaidrojumu, bet šorīt šajā vārdu apmaiņā iesaistījusies arī Normunda Malnača vadītā biedrība „Latvijas Futbola Virslīga”, kas „Skonto” pārmet ne tikai Superkausa ignorēšanu, bet arī nenokārtotas finanšu saistības. Pārpublicējam biedrības vēstuli pilnā apmērā:

God. kungi,

Biedrības „Latvijas Futbola Virslīga” valdi nepatīkami pārsteidza Jūsu kluba lēmums doties uz treniņnometni Turcijā pirms LFF organizētās Superkausa izcīņas spēles. LFF ir ielikusi lielu darbu un finanses spēles organizācijā ar nodomu iedzīvināt jauno kausu un padarīt to par interesantu notikumu Latvijas futbola dzīvē, kas atzīmē futbola sezonas sākumu Latvijā. Jūsu lēmums diemžēl visas šīs piepūles lielā mērā padara par neefektīvām.

Bez Superkausa prestiža graušanas Jūsu lēmums arī izraisa neizpratni par kluba finanšu vadību. Atļaujiet atgādināt, ka Jūsu klubam ir neatrisinātas finanšu saistības ar vairākām organizācijām un personām, ieskaitot mūsu biedrību. Aicinām Jūsu klubu atrisināt šos finanšu jautājumus, pirms Jūs pieņemat lēmumu tērēt līdzekļus salīdzinoši dārgai, bet ne obligātai treniņnometnei dienvidos.

„Skonto” ir viens no slavenākajiem Latvijas futbola klubiem, kas uz Latviju ir atvedis tādus grandus kā „Barcelona”, „Inter” utt., par ko mēs, Latvijas futbola sabiedrība, esam ļoti pateicīga. Biedrības biedru vārdā lūdzam Jūs atbilstoši uzvesties arī ārpus futbola laukuma, lai Jūsu darbība veicinātu Latvijas futbola prestižu un izaugsmi!

LFV valdes vārdā
Normunds Malnačs

Izmantotie resursi:
Futbola Virslīga - Sākums

1 2 3 104 komentāri
Slēpts komentārs: dragoo

 +14 [+] [-]

, 2013-03-01 10:02, pirms 11 gadiem
dragoo rakstīja: kā man viens jaunais futbolists no JFC Skonto teica, kādēļ jūs domājat, ka mēs zaudēsim? Varbūt atvedīs to kausu uz Rīgu vēl
Rakstu izlasīji?
Slēpts komentārs: dragoo

  +4 [+] [-]

, 2013-03-01 10:10, pirms 11 gadiem
Vai LFF ,izvēloties šo datumu, ņēma vērā komandu intereses. Jebkuram Latvijas futbola fanātam(vai līdzsekotājam) ir skaidrs,ka šā kausa izcīņas datumā gatavas nebūs spēlēt savā labākajā formā nedz komandas, nedz kvalitatīvs būs laukuma segums Ideja nav peļama,bet to vajag noorganizēt kvalitatīvi. Lajuks ar izteicās skeptiski-dažos sezonas mēnešos ir tikai divas regulārā čempionāta spēles....Tiko beidzās Ziemas kausa spēles,kur ar kāda komanda nespēlēja vispār....LFF-nedariet savu darbu ķeksīša pēc.

  +8 [+] [-]

, 2013-03-01 10:12, pirms 11 gadiem
dragoo rakstīja: kā man viens jaunais futbolists no JFC Skonto teica, kādēļ jūs domājat, ka mēs zaudēsim? Varbūt atvedīs to kausu uz Rīgu vēl
Ha ha ha es rēēēēēēcu! Nevis zaudēs, bet tiks sagrauti!

     [+] [-]

, 2013-03-01 10:13, pirms 11 gadiem
hugaboss rakstīja: Vai LFF ,izvēloties šo datumu, ņēma vērā komandu intereses. Jebkuram Latvijas futbola fanātam(vai līdzsekotājam) ir skaidrs,ka šā kausa izcīņas datumā gatavas nebūs spēlēt savā labākajā formā nedz komandas, nedz kvalitatīvs būs laukuma segums Ideja nav peļama,bet to vajag noorganizēt kvalitatīvi. Lajuks ar izteicās skeptiski-dažos sezonas mēnešos ir tikai divas regulārā čempionāta spēles....Tiko beidzās Ziemas kausa spēles,kur ar kāda komanda nespēlēja vispār....LFF-nedariet savu darbu ķeksīša pēc.
A gadījumā nebija tā, ka paši klubi savulaik balsoja par šiem datumiem?

  +5 [+] [-]

, 2013-03-01 10:20, pirms 11 gadiem
dragoo rakstīja: izlasīju.
Izlasi vēlreiz!

Atļaujiet atgādināt, ka Jūsu klubam ir neatrisinātas finanšu saistības ar vairākām organizācijām un personām, ieskaitot mūsu biedrību. Aicinām Jūsu klubu atrisināt šos finanšu jautājumus, pirms Jūs pieņemat lēmumu tērēt līdzekļus uz salīdzinoši dārgu, bet ne obligātu, treniņnometni dienvidos.

 +12 [+] [-]

, 2013-03-01 10:23, pirms 11 gadiem
Virslīgā visi klubi ir vienlīdzīgi.Tikai Skonto vienlīdzīgāks par citiem...
Slēpts komentārs: Jevgis2005

  +1 [+] [-]

, 2013-03-01 10:28, pirms 11 gadiem
dragoo rakstīja: salidzinajumam- Vai tad kad Olimps iekluva LV kausa finālā pret FK Vpili arī vajadzēja pārmest Olimpam,ka vinji grauj LV kausa prestižu, jo ir tak daudz vājāki pret Vpili ar Rimku priekšgalā?
2007 g.
1/8 Metta-alimps 2-3
1/4 alimps-Dinaburga 1-1 (5:4)
1/2 Daugava(D)-alimps 1-2
FIN FKV-alimps 3-0

eirokausi tika feini alimpam nokārtoti!Neviena konkurenta līdz finālam kuri vai nu spētu ,vai vēlētos ielekt nākamā kārtā!

  +3 [+] [-]

, 2013-03-01 10:37, pirms 11 gadiem
Ja klubi balsoja,tad 70% klubu ir pofig kurā datumā,jo viņiem tas nespīd.......Nez vai tas ir objektīvi. Un kur vēl galvenais-skatītāji? Man toč nav vēlme 9 martā atrasties Daugavpils siltajās stadiona tribīnēs.......
Skudriniekss rakstīja: A gadījumā nebija tā, ka paši klubi savulaik balsoja par šiem datumiem?
Slēpts komentārs: Latultras

  -3 [+] [-]

, 2013-03-01 10:44, pirms 11 gadiem
Vai kads, bez liekam emocijam, var paskaidot Superkausa jegu? Kur tas izdevigums? Kapec jaspele D-pili? Un ja klubs nevelas spelet šaja kausa?

  +7 [+] [-]

, 2013-03-01 11:03, pirms 11 gadiem
Latultras rakstīja: P.P.S. Parādi tiks atdoti, un par treniņnomenti Turcijā klubs no sava bidžeta nav maksājis!
Tad Turcijā kāds nodarbojas ar labdarību?

  +7 [+] [-]

, 2013-03-01 11:05, pirms 11 gadiem
Malnača un Kazakeviča lielākā nelaime ir vēlme strādāt ar postpadomju mehānismu un, pa lielam, arī domāšanu, ņemot par piemēru nevis kādu no austrumeiropas valstīm (piemēram Poliju vai Krieviju), bet gan rietumeiropu. Ja rietumeiropā klubi pieskaņojas spēļu grafikiem, jo Superkausi un citas tādas spēles ir prestiža jautājums, tad postpadomju variantā ir jāņem vērā, ka klubi vienmēr gaidīs lai citi pieskaņojas viņiem un vienīgā motivācija kaut ko papildus darīt ir nauda. Attiecīgi arī ir attieksme ka labāk brauc uz Turciju gatavoties sezonai, nevis uz D-pili cīnīties par Superkausu.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-01 11:12, pirms 11 gadiem
Jevgis2005 rakstīja: Skonto maksa naudu speletajiem, tad viniem ari jālemj kura spele svariga
Ceru, ka tu to nedomā nopietni. Bet, spriežot pēc profila, varētu būt astoņgadīgs ''Dinamo'' kepka.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-01 11:14, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: Tad Turcijā kāds nodarbojas ar labdarību?
Sagrābās SMS kredītus.

  +7 [+] [-]

, 2013-03-01 11:22, pirms 11 gadiem
coman rakstīja: Vai kads, bez liekam emocijam, var paskaidot Superkausa jegu? Kur tas izdevigums? Kapec jaspele D-pili? Un ja klubs nevelas spelet šaja kausa?
Superkauss - vnk jauna tradīcija, kas ir arī citās valstīs. Superkausa spēlē tiekas pašreizējie Virslīgas čempioni (Daugava (D)) pret Latvijas Kausa ieguvējiem (Skonto). Spēle Daugavpilī notiek tāpēc, ka tā varētu būt kā tradīcija, ka čempioniem ir laukuma priekšrocības.

Ja, piemēram, Daugava būtu paņēmusi arī Kausu, noteikti spēlētu otri finālisti.

 +10 [+] [-]

, 2013-03-01 11:36, pirms 11 gadiem
Būtu pareizāk Skonto izmest ārā vispār uz vienu gadu no virslīgas. Braukā pa Turcijam bet parādus nevar nomaksāt. Un pluss vēl piedevām atklāti spļauj virsū Latvijas futbolam. Cik daudz jaunu un talantīgu futbolistu ir norakusi ar savu mantkari uz naudu ? Gribētos ticēt ka Sabala nebūs nākamais.

  -4 [+] [-]

, 2013-03-01 11:39, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Superkauss - vnk jauna tradīcija, kas ir arī citās valstīs. Superkausa spēlē tiekas pašreizējie Virslīgas čempioni (Daugava (D)) pret Latvijas Kausa ieguvējiem (Skonto). Spēle Daugavpilī notiek tāpēc, ka tā varētu būt kā tradīcija, ka čempioniem ir laukuma priekšrocības.

Ja, piemēram, Daugava būtu paņēmusi arī Kausu, noteikti spēlētu otri finālisti.
Tad nesaprotama ši jezga ap Skonto. Viņi taču nav atteikušies spelet! Cik es saprotu ši spele ir domata priekš skatitajiem, jo klubam nekada labuma no ta nav. Šis kauss ir tikai darba imitacija no LFF puses.
Slēpts komentārs: coman

  +2 [+] [-]

, 2013-03-01 11:41, pirms 11 gadiem
Latultras rakstīja: vajag lai vārdi saskan ar darbiem..
Malnačs ir neprofesionāls amatieris. To apstiprināja visi kas ar viņu ir strādājuši.
Kā var teikt par to, kas klubam ir vajadzīgs? To zin tikai klubs.

P.S. Skonto ir nevis viens no, bet slavenākajs Latvijas futbola klubs!
P.P.S. Parādi tiks atdoti, un par treniņnomenti Turcijā klubs no sava bidžeta nav maksājis!

  +4 [+] [-]

, 2013-03-01 11:43, pirms 11 gadiem
coman rakstīja: Vai Skonto ir tev parada? Par ko izmest?
Es neesmu virslīgas sabiedrība

  +8 [+] [-]

, 2013-03-01 11:47, pirms 11 gadiem
Ja Skonto aizdrāzās lielā steigā uz treniņnometni Turcijā,tad tas nenoliedzmi ir izdevīgi klubam,jo bez iemesla nenostātos konfrontācijā ar LFF un virslīgas vadību.Neesmu speciālists finanses jautājumos bet izskatās,ka izmantojot šo treniņnometni,tiek atmazgāta kāda nenoteikta naudas summa.Derētu attiecīgiem dienestiem pārbaudīt šo versiju.Tiesa ,tas ir tikai mans pieņēmums,jo manuprāt solīds klubs pa priekšu norēķinātos ar parādiem,bet pēc tam tikai plānotu savu darbību tuvākā nākotnē.Kaut gan ,izskatās ,ka Skonto par solīdu Latvijas klubu drīz varēsim nesaukt.Ar izbijušiem tituliem prestižu nepacelsi.Pagaidām aktīvi notiek tikai prestiža graušana.
Slēpts komentārs: coman

  +6 [+] [-]

, 2013-03-01 12:00, pirms 11 gadiem
coman rakstīja: Tad ka tu vari zinat ka butu pareizak? Ka skonto spļauj Latvijas futbolam? Vai Jelgava, Metta nespļava spelejot buros? Ja skonto nav samaksajusi Malčana organizacijai, tatad ir tadas iespejas nemaksat! Kapec tad ir jamaksa?
Pieej lietai klāt pēc būtības. Visu cieņu tev kā skonto fanam bet juridiskās un finansiālās saistības ir jāpilda. Kāpēc 1 no 10 tikai aizstāv skonto ? Un visas pēdējo gadu finanšu piramīdas kas ir apvitas ap skonto neliekas mazliet jocīgi ? Klubs pats nezin kas ir viņu saimnieki un īpašnieki. Mistiskas ārzonu firmas caur kurām notiek naudas atmazgasana.
Slēpts komentārs: coman

  +6 [+] [-]

, 2013-03-01 12:13, pirms 11 gadiem
coman rakstīja: Tad nesaprotama ši jezga ap Skonto. Viņi taču nav atteikušies spelet! Cik es saprotu ši spele ir domata priekš skatitajiem, jo klubam nekada labuma no ta nav. Šis kauss ir tikai darba imitacija no LFF puses.
Pareizi, arī priekš skatītājiem - jautājums tev: tu labāk skaties ''Dinamo'' spēli ar Karsumu, Žirū, Daugaviņu u.c. sastāvā vai kaut kādus Pavlovus un no LM atsūtītos? Un šeit nav runa par KHL un Latvijas futbola līmeņu salīdzināšanu.
Arī Baltijas Līgā komandas neatteicās spēlēt, bet aizsūtīja savus otros sastāvus. Redzējām klubu attieksmi un arī līdzjutēju.. Līdz kam tas noveda? Tāda turnīra vairs nav.
Slēpts komentārs: coman

  +4 [+] [-]

, 2013-03-01 12:24, pirms 11 gadiem
coman rakstīja: Nu redz, Tu pats sev un man atbildeji ka tadam Superkausam nav nekadas jegas un vertibas klubu skatijuma
Eh, tu neko nesaproti.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-01 12:29, pirms 11 gadiem
coman rakstīja: Neesmu skonto fans, tikai neļauju vaļu emocijam. Apkart tik runa ka skonto tadi un šadi, bet pieradijumu nav, bet rezultats skontikiem ir
Kāds rezultāts ir skonteļiem?Eirokausos pār skonteļu mugurām jau seši pēdējie klubi ir staigājuši pāri, ieskaitot ,,Derry City F.C,, , Portadown F.C. .......
Ja domā guņas līgas rezultātus,tad iesaku kādreiz arī apskatīties kādu skontas maču(tiesnešu darbībām pasekot),jo šķiet tev vienīgā saprašana par skontu ir tas, ko vari redzēt tabulā!

  -4 [+] [-]

, 2013-03-01 12:29, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Eh, tu neko nesaproti.
Kamer klubi nebus finansiali ieintereseti spelet Superkausa, tam nebus nekadas vertibas ne klubu ne skatitaju vidu. Ka tu doma, vai skonto brauktu uz Turciju ja par piedališanos Superkausa viņiem butu piedavati teiksim 30000ls?

  +5 [+] [-]

, 2013-03-01 12:38, pirms 11 gadiem
coman rakstīja: Neesmu skonto fans, tikai neļauju vaļu emocijam. Apkart tik runa ka skonto tadi un šadi, bet pieradijumu nav, bet rezultats skontikiem ir Vel par to "spļaušanu un attieksmi", vai metta un spartaks neuzspļava Latvijas futbolam nespelejot Ziemas kausa?
Neesi, neesi skontelis . Tava tipa pārstāve TV ekrānā arī bļāva : Es neesmu krieva, es esmu latvite

  +1 [+] [-]

, 2013-03-01 12:40, pirms 11 gadiem
Carloz rakstīja: tad postpadomju variantā ir jāņem vērā, ka klubi vienmēr gaidīs lai citi pieskaņojas viņiem un vienīgā motivācija kaut ko papildus darīt ir nauda.
Nauda ir dzinulis jebkur, ne tikai postpadomju zemēs. Viens piemērs - ko klubs izvēlēsies, ja viņam ir iespēja tikt tālāk Eiropas līgā vai pacīnīties par ceturto vietu Anglijas Premjerlīgā (t.i., Čempionu līgas naudu nākamajā sezonā)?

     [+] [-]

, 2013-03-01 12:54, pirms 11 gadiem
coman rakstīja: paprasi mamuļai lai tev pamperu apmaina, smird.
skonteli!
problēmas ir tev,to norāda tavas pēdējās atbildes!Un vispirms paaudzies,jeb izlieni no pokemona vecuma,un tad iesaisties diskusijās!
1 2 3 104 komentāri