Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Pēc kausa spēles Liepājā "Skonto" vēlreiz dosies uz Turciju"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pertija: "Pēc kausa spēles Liepājā "Skonto" vēlreiz dosies uz Turciju"
Tamazs Pertija

„Skonto” futbolisti šodien atgriezušies no Turcijas, kur vairāk nekā nedēļu aizvadīja smagu treniņnometni, gatavojoties jaunajai sezonai. Komandas galvenais treneris Tamazs Pertija pēc nometnes ir ļoti apmierināts – Turcijā skontiešiem bija nodrošināti lieliski apstākļi. Piedāvājam skontofc.lv sagatavoto interviju ar gruzīnu speciālistu.

Kā kopumā vērtē nometni?
Mums tur bija nodrošināti vislabākie apstākļi, spēku atjaunināšanas procedūras spēlētājiem. Un šīs četras pārbaudes spēles ir ļoti vērtīgas.

Kādas pozitīvās atziņas un iespaidi par nometnē padarīto?
Komanda vairāk saliedēta, un tas ir ļoti svarīgi! Izdevās paskatīt futbolistus uz smagu treniņu, noguruma fona. Mums izdevās gandrīz līdz automātikai noslīpēt saspēli, sapratni laukumā. Bet mums līdz čempionātam vēl trīs nedēļas laika, tāpēc vēl jāpiestrādā pie šīs sapratnes laukumā, lai saikne starp futbolistiem ir vēl ciešāka.

Īsumā raksturo šīs četras pārbaudes spēles!
Pirmā mums bija pret Krievijas Premjerlīgas klubu „Krylya Sovetov”, un tas tomēr ir ļoti spēcīgs pretinieks. Spēlējām pēc vienas brīvdienas, tāpēc vēl nebija šis noguruma fona - sanāca ļoti labs futbols. Varbūt tāpēc, ka vairāk svaiguma bija. Jā, zaudējām ar 1:3, bet viņi tomēr bija spēcīgākajā sastāvā un tas ir Krievijas Premjerlīgas klubs. Katrā gadījumā, ļoti laba spēle.

Tad sekoja Kijevas „Dynamo” otrā komanda – atzīstu, ka gaidīju daudz vairāk no Kijevas komandas, jo viņiem tomēr jaunie un tādi, kuri jau „apostījuši gaisu” augstākajā līgā. Mūsu puiši ļoti labi šo spēli aizvadīja, ļoti patika. Var, protams, pieņemt, ka pretinieks nebija spēcīgākais, bet arī 5:0 ir jāmāk dabūt.

Astanas komanda – par pretinieka spēku daudz ko izsaka, ka viņu budžets ir 2,5 miljoni. Spēcīga komanda, bet jāatzīst, ka maz skatījos pretiniekus, mani vairāk tomēr interesēja manas komandas saspēle un darbība laukumā. Un šajā spēlē jau bija manāms skontiešu nogurums, kā nekā bija aizvadīti smagi treniņi.

Pēdējā spēle pret „Viborg” bija uz maksimālo slodžu fona, jo trenējāmies divreiz dienā un katru otro dienu bija spēles. Tāpēc šajā mačā ļoti labi varēja izvērtēt, kā spēlētāji izskatās uz noguruma fona, kāds kuram ir līmenis. Un varēja redzēt tos futbolistus, kuri parādīja raksturu, kuri ir spējīgi uzņemties līderu lomu grūtos apstākļos.

Kādu skaidrību ieguvi par sastāvu? Ko jaunu izdevās saskatīt?
Varu teikt, ka esam tikuši skaidrībā par diviem jauniem spēlētājiem, bet viņu vārdus nosauksim, kad būs nokārtotas visas formalitātes. Turcijā pārbaudījām vairākus spēlētājus, kas bija atbraukuši uz pārbaudēm, bet mani neapmierināja dažu līmenis. Jo jau iepriekš teicu, ka ārzemniekam ir jābūt krietni pārākam par vietējo kādā pozīcijā.

Komandai līdzi devās daudzi jaunie futbolisti, daudziem šāda līmeņa nometne bija pirmo reizi. Kāds iespaids par jaunajiem?
Ļoti labs un patīkams iespaids par šiem jaunajiem, īpaši priecē 1995. un 1996.gadā dzimušie. Sākumā uzmanīgi liku šos spēlētājus sastāvā, jāatzīst ar nelielu piesardzību, bet viņi pierādīja, ka ir ļoti tuvu pamatsastāvam vai arī dažus pat varētu likt pamatsastāvā. Tie ir Strods, Bērenfelds, Stuglis jaunākais. Taktiski gudri nospēlēja, fiziski izturīgi. Viņi pierādīja, ka ar viņiem varēs rēķināties. Ja viņi sevi pierādījuši, tad kāpēc gan viņiem nedot iespēju spēlēt!

Kādi komandas tālākie plāni, jo drīz jau sākas sezona?
Tikai šodien komanda atlidoja, parasti dodu kādas 2-3 dienas atpūtai, bet šoreiz neizdosies, un jau rīt atsākam treniņus. Mums sestdien ir kausa spēle Liepājā, tāpēc nopietni jāgatavojas. Skaidrs, ka slodzes tagad tiks mazinātas, lai sestdien būtu labākajā formā, un ticu, ka tādi būsim. Tagad domājam, ka pēc spēles Liepājā atkal dosimies uz nometni turpat Turcijā, jo mūs jau tur gaidot. Jo apstākļi mums tur bija lieliski un tādas nometnes ir nenovērtējamas.

Droši vien redzēji „Skonto” jauniešu cīņu Latvijas Superkausā. Kā vērtē aizvadīto spēli?
Redzēju spēli. Mani vairāk interesēja nevis futbola apstākļi, bet kā spēlē mūsu jaunieši un Daugavpils „Daugava”. Mans viedoklis – spēle ritēja pēc tāda scenārija, kādam bija jābūt. Uzsvēršu, ka tur nebija pat „Skonto-2”, tur bija „Skonto-3”, jo tuvākie rezervisti bija ar mani Turcijā. Tāpēc pilnīgi droši var teikt, ka Superkausu izspēlēja „Daugava” un „Skonto-3”. Jaunajiem var izteikt tikai komplimentu par spēli, par pašatdevi, azartu, centību. Viņiem tā bija neatsverama pieredze, praktiski visi pirmo reizi sajuta lielā futbola garšu.

Protams, apsveicu „Daugavu” ar Latvijas Superkausu, trofeja tomēr pirmo reizi tika izcīnīta. Taču mans viedoklis –tiem, kas mīl futbolu, kas jūt līdzi futbolam, būtu daudz interesantāk, ja spēlētu Daugavpils „Daugava” un „Skonto” spēcīgākais sastāvs. Spēlētu tad, kad ir futbolam atbilstoši laika apstākļi un tad, kad futbolistiem nevajag vilkt siltās bikses. Manā izpratnē Superkausam jānotiek uz zaļa laukuma un pie sēdošiem līdzjutējiem, nevis kā šoreiz, kad visi stāvēja kājās. Ceru, ka nākamais Superkauss notiks, kā es novēlēju!

Izmantotie resursi:
SKONTO FC - galvenā

  +5 [+] [-]

, 2013-03-11 18:28, pirms 11 gadiem
Tak varēja uz Liepāju arī jauniešus atsūtīt! Novēlu LM uzvarēt spēlē pret ''Skonto'' .
p.s. SC varētu kaut ko par 1. līgu uzrakstīt , Audai kaut kāds leģions no Japānas.

  +7 [+] [-]

, 2013-03-11 18:43, pirms 11 gadiem
Tas tak ir vāks, lai samaksā algas un tad var sākt domāt par nometnēm. Katrā ziņā, ja Skontai būtu ar finansēm tad tas būtu tikai apsveicami, bet patlaban nav kautkas tur tīrs...

  -2 [+] [-]

, 2013-03-11 18:51, pirms 11 gadiem
TINKIJSVINKIJS rakstīja: Tas tak ir vāks, lai samaksā algas un tad var sākt domāt par nometnēm. Katrā ziņā, ja Skontai būtu ar finansēm tad tas būtu tikai apsveicami, bet patlaban nav kautkas tur tīrs...
Kā var noprast kāds to treniņnometni viņiem sponsorē. Arī Jūrmalai treniņnometne Turcijā tiek sponsorēta.

     [+] [-]

, 2013-03-11 18:53, pirms 11 gadiem
Atzīstama pieeja leģionāru jautājumā, nav jēgas piebāzt komandu pilnu ar viduvējiem leģionāriem. Tad lai tik tiešām dod labāk jaunajiem spēlēt, ja reiz tie tik tiešām ir tuvu pamatsastāvam.

Būtu labi, ja kāds tik tiešām varētu ieviest skaidrību šajā treniņnometņu vs parādu jautājumā, jo nu šobrīd nav skaidrības, kas un kā.

  +6 [+] [-]

, 2013-03-11 18:53, pirms 11 gadiem
Man kā skatītājam nebija nekādu problēmu, ka spēle notika salā. Un pārējie arī neizskatījās apbēdināti. Tā, ka labāk lai Superkauss ir pirms regulārās sezonas sākuma.
He, he un kurš saka ka Skonto nav naudas? Uz otru nometni jau taisās.

  +6 [+] [-]

, 2013-03-11 19:02, pirms 11 gadiem
Kā Turcijā popularizējāt Latvijas futbolu?

  +6 [+] [-]

, 2013-03-11 19:02, pirms 11 gadiem
Nau ko skatīties cita maciņā!Bet ka melo arī nau labi!

     [+] [-]

, 2013-03-11 19:34, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Kā Turcijā popularizējāt Latvijas futbolu?
Tas Tev jāprasa radiem

  +2 [+] [-]

, 2013-03-11 19:47, pirms 11 gadiem
T.G.H. rakstīja: Tas Tev jāprasa radiem
Šis tev izdevās.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-11 20:20, pirms 11 gadiem
Kašelots rakstīja: Man kā skatītājam nebija nekādu problēmu, ka spēle notika salā. Un pārējie arī neizskatījās apbēdināti. Tā, ka labāk lai Superkauss ir pirms regulārās sezonas sākuma.
He, he un kurš saka ka Skonto nav naudas? Uz otru nometni jau taisās.
Normālam un īstam līdzjutējam laikapstākļi nekad nebūs šķērslis. Vai tad futbolisti tāpēc nespēlēs un neskries pa laukumu, ja pēkšņi lietus līs? Ne tak. Viņiem ir jāspēlē un viņi to arī dara.

Par Skonto - nu principā jau trešā treniņnometne. Bija Somijā, tad Turcijā un tagad vēlreiz uz Turciju taisās. Jautājums - kur tad tā pēkšņi nauda parādījusies?

  +2 [+] [-]

, 2013-03-11 20:24, pirms 11 gadiem
Viņi varētu tajā Turcijā arī palikt.

     [+] [-]

, 2013-03-11 20:38, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Tak varēja uz Liepāju arī jauniešus atsūtīt! Novēlu LM uzvarēt spēlē pret ''Skonto'' .
p.s. SC varētu kaut ko par 1. līgu uzrakstīt , Audai kaut kāds leģions no Japānas.
Tiešām. Padomāju, ka Koļesņičenko te smagi kāsēja, ka esot nopirktas biļetes uz Turciju, esot dārgas biļetes, ka nevar atļauties spēlēt Superkausā ar labāko sastāvu utt. Tagad redz var braukāt turpu šurpu uz nebēdu. Es Daiņa Kazakēviča vietā liktu spēlēt arī spēli ar LM ar to pašu sastāvu, ko ar Daugavu, ja reiz jātaupa nauda uz aviobiļetēm. Neiet runa tagad par katru no šo kausu nozimēm Latvijā, bet par principu kā tādu. Kad gribam tad spēlējam, kad gribam, tad uzšķaudam utt. Totāls bardaks. Un galvenais, ka LFF neviens viņus nevar jau gadiem pielikt pie vietas.

  +5 [+] [-]

, 2013-03-11 21:15, pirms 11 gadiem
dabuja naudu no brazilijas diasperas no carnikavas!lai vini skonto uztaisa ta lai vinu speletaji braziliesi speletu latvijas cempionata ,tapeic un braziliesi samaksaja naudu!brauciens apmeram maksa 10000 lati preks brazilijas tas nav liela nauda!

  +3 [+] [-]

, 2013-03-11 21:33, pirms 11 gadiem
Nu ko tur nesaprast, turcijas nometne palīdz kādam atmazgāt naudu..

  +1 [+] [-]

, 2013-03-11 22:17, pirms 11 gadiem
Par Astanas komandu laikam budžets bija domāts 25 miljoni, nevis 2.5, kas vien tāds mazumiņs kazahiem ir.

Interesanti vai algas ir atmaksātas visiem spēlētajiem, ka var atļauties braukt uz Turciju. Nebūtu slikti arī uzzināt kādas ir aptuvenās izmaksas par šādu nometni.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-11 22:49, pirms 11 gadiem
Sajūta tāda, ka gatavojot zālienu Skonto stadionā, zem velēnām tika atrasta vēl Gustava Ādolfa laikā noraktā lāde ar zeltu un dārgakmeņiem

  +1 [+] [-]

, 2013-03-12 08:04, pirms 11 gadiem
uz 10 dienam 500 evro uz cilveka plus biletes 250 evro apmeram ta iznak.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-12 12:39, pirms 11 gadiem
alf68 rakstīja: uz 10 dienam 500 evro uz cilveka plus biletes 250 evro apmeram ta iznak.
Domaju vairak izmaksa nometne neka tevis nosauktais cipars.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-12 15:11, pirms 11 gadiem
Ooo kādas ščokas otjel Turcijā! Nu protams viss iekļauts.