Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Simonovs: "Biju pārsteigts, ka salā uz Superkausu atnāca daudz tautas"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Simonovs: "Biju pārsteigts, ka salā uz Superkausu atnāca daudz tautas"
Jevgeņijs Simonovs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Piedāvājam Superkausa izcīņas pēcspēles preses konferences atreferējumu teksta formātā. Attiecībā uz virsrakstā pieminēto skatītāju skaitu - oficiālajā mača protokolā fiksēti 550 skatītāju.

Vladimirs Beškarevs, "Skonto" treneris Superkausa mačā: "Pirmkārt, vēlos apsveikt kolēģi, ja tā var saukt (mani, nevis Jūs), ar pelnītu uzvaru. Uzvarētāja vārds bija skaidrs vēl pirms spēles. Mums šis mačs bija kā negaidīti svētki. Lielais "Skonto", cik zinu, prasīja pārcelt spēli uz citu datumu, taču diemžēl kāds nenoticēja, ka komanda dosies uz nometni Turcijā. Taču komanda atrada naudu un aizbrauca. Sanāca tā, mums ar jauno paaudzi, 1995.-97. gada puišiem, jāspēlē pret Latvijas čempioniem, kuri, kā paši saprotat, sastāva, snieguma, taktikas, tehnikas, fiziskā ziņā loģiski ir pārāki. Vēlams, lai šis interesantais kauss notiktu citos datumos. Saprotu, ka "Daugavai" šāds variants der, jo tai pēc nedēļas jāspēlē kausa izcīņā ar "Jūrmalu". Tomēr Daugavpilij Superkauss būtu īsti svētki, ja spēle notiktu kaut kad, piemēram, maijā, un cilvēki varētu atnākt lielākā skaitā - nebūtu šādu negatīvu laika apstākļu, kad ir auksti, tauta nenāk.

Mums tas, protams, ir liels pluss, ka jaunie puiši pirmo reizi nonāca īstā futbola aurā, sajuta, kas tas ir. Diemžēl nepratām radīt kādu pārsteigumu un īstu svētku sajūtu ne sev, ne Daugavpils līdzjutējiem. Tomēr puišiem šī spēle dos tikpat, cik nākamā gada laikā kopā aizvadītās spēles 1. līgā vai jauniešu turnīros. Visādi citādi liels paldies organizatoriem par to, ka sagādāja mums iespēju piedalīties šajā kausa izcīņā. Kurš bija labākais abu komandu rindās? "Skonto" gribētu atzīmēt visu kolektīvu. "Daugavas" rindās man patika Savčenkovs - tas, kā viņš organizēja aizsardzību. Tāpat liels spēlētājs ir Nr.23 [Daniels Ola - aut.piez.]. Arī abi tumšādainie uzbrucēji [Stenlijs Ibe un Ibrahims Olalekans Babatunde - aut.piez.]. "Daugavai" ir liela grupa ar labiem spēlētājiem."

Ivans Tabanovs, "Daugavas" treneris: "Spēle padevās diezgan interesanta. Paldies tiem līdzjutējiem, kas atnāca šajā salā. Patīkami, ka pirmo reizi šis Superkauss tika izspēlēts. Un tas tika mums - neatkarīgi no mūsu šīs dienas pretiniekiem tas ieies kluba vēsturē. Varu tikai apsveikt kluba vadību, futbolistus un līdzjutējus.

Plusi un mīnusi pirms spēles ar "Jūrmalu"? Mīnuss, ka komandu bija grūti noskaņot. Pluss, ka gribējām pirms kausa spēles ar "Jūrmalu" uzspēlēt ar vājāku pretinieku - gribēju redzēt, kāda kustība ir komandai, cik momentus radīsim, cik vārtus gūsim. Šādā ziņā mums paveicās ar pretinieku. Bet vispār bija grūti atrast pareizos vārdus pirms šīs spēles, jo komandā visi ir profesionāļi un saprata, pret ko šodien jāspēlē.

Vai arī turpmāk spēlēsim, veicot spēlētāju maiņas, nemainīsim taktisko izvietojumu? Nē, kāpēc gan? Vienkārši šodien uznākušie spēlētāji izskatās labāk tajās pašās pozīcijās, kurās nomainītie spēlētāji. Bet, piemēram, Silagailis var nospēlēt gan kā centra uzbrucējs, gan kā aizsargs. Šodien viņš nospēlēja labajā malā, jo Pētersonam bija neliels savainojums. Ola tikai nesen atsācis treniņus, tāpēc viņam vēl ir grūti - viņš uzņem formu, taču ne tik ātri, kā gribētos. Tamdēļ nomainīju viņu pret Radeviču. Ar trešo spēlētāju maiņu tas pats.

Gongadze? Viņam šodien vai rīt jāātlido. Protams, domāju, ka viņš nav tādā formā, kā gribētu, jo bija uz pārbaudi vairākās komandās, tomēr dažādu iemeslu dēļ kaut kas nesanāca. No vienas puses, gribējās, lai viņam sanāk, bet no otras puses labi, ka viņš atgriezīsies. Gribētos, lai viņš sāk spēlēt no pirmajām kārtām, taču paskatīsimies - viņam jāiziet medicīniskā apskate, lūkosim, kādā stāvoklī viņs ir."

Daniels Bērenfelds, "Skonto" kapteinis: "Tas bija liels gods gan man, gan komandai. Tā bija milzīga pieredze spēlēt pret Latvijas čempioniem. Ieraudzījām, ka vēl daudz jāstrādā - gan fiziski, gan tehniski. Spēle, protams, bija ļoti interesanta - daudziem tā bija pirmā tādā līmenī. Ļoti priecīgs, ka radās šāda iespēja."

Jevgeņijs Simonovs, "Daugavas" kapteinis: "Spēle patiešām bija interesanta. Ļoti iepriecināja, ka tādos laika apstākļos savācās daudz tautas. Tātad pilsēta ir noilgojusies pēc futbola. Patīkami bija uzdāvināt viņiem šo kausu, jo ir svarīgi, ka līdzjutēji notic mums jau pašā sākumā - sezona solās būt grūta. Būs sevi jāpierāda un jāpierāda, jāsajūt uzvaras garša. Priecīgi iegūt šādus kausus, organizācija bija lieliska - ceru, tā tas arī turpināsies, kā arī ceru, ka regulāri tajā piedalīsimies, priecējot mūsu līdzjutējus.

Vai uz "Celtnieku" nāk vairāk cilvēku nekā pilsētas nomalē esošajā "Daugavas" stadionā? Jā, protams, "Celtnieks" novietots izdevīgāk, lai to apmeklētu. Taču, par laimi, "Daugavas" stadionā mums tur ir dabīgā, nevis mākslīgā seguma laukums. Ja varētu šeit [domāts "Celtniekā" - aut.piez.] iegūt dabīgo segumu... Mēs taču nevaram visu gadu spēlēt uz mākslīgā seguma, vai ne? Skaidrs, ja šeit būtu dabīgais laukums, nāktu vairāk tautas. Bet, ceru, ka uz "Daugavas" stadionu būs reisi. Tiek darīts viss, lai cilvēki uz turieni arī brauktu. Reisi tiek organizēti bez maksas. Diemžēl šo stadionu mīl vairāk - pat biju pārsteigts, ka šodien sanāca tik daudz cilvēku. Neatceros, lai pagājušajā gadā nāktu tik daudz pat uz oficiālajām čempionāta spēlēm. Ceru, kopējā situācija uzlabosies. Ja gūsim uzvaras, tauta nāks.

Uz cik procentiem spēlējām? Saprotiet, ja rezultāts ir 4:0, ir grūti piespiesties skriet uzrāvienus, riskēt ar savainojuma gūšanu. Mazliet sevi pataupījām, nevis pašaizliedzīgi centāmies iegūt 6:0, 7:0, 8:0. Centāmies kontrolēt bumbu, sajust spēli ar bumbu. Pareizi treneris teica - nepārturēt bumbu, just partnerus, kad bija skaidrs, ka uzvarēsim. Neslēpsim - šodien bija grūti piespiest sevi. Labāk sevi pataupīt, jo atbildīgu spēļu netrūks. Visa garā sezona vēl priekšā. Manuprāt, sākums ir labs."

  -3 [+] [-]

, 2013-03-09 20:48, pirms 11 gadiem
Tik daudz tautības!

  +8 [+] [-]

, 2013-03-09 20:57, pirms 11 gadiem
Šovakar LNT sporta ziņās par Superkausu ne vārda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: arvils

  +6 [+] [-]

, 2013-03-09 21:07, pirms 11 gadiem
Jevgeņij, ja jūsu komandas izpildījumā nebūs dīvaino spēļu (kā bija Pertijas laikā), tad skatītāji nāks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-03-09 21:09, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: gaidām panorāmu
LTV1 pirmā ziņa par gaidāmo Gulbja spēli, (Rīmenis lasa ), LNT arī to pat nepieminēja. Oo, pateica par Superkausu. Starp WRC un telpu futbolu.

  +4 [+] [-]

, 2013-03-09 21:09, pirms 11 gadiem
O, jā!!! Panorāmā par šo kausu viens teikums garāmejot, bet par telpu futbolu vesels sižets.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: oleg79

  +2 [+] [-]

, 2013-03-09 21:44, pirms 11 gadiem
arvils rakstīja: 550 ir daudzs tautas... Nu ir Superkauss! Latvijā futbols rullē tik daudz, lai krievu bukmeikeru kantori var pumpēt dolārus.
Kādi tev 550? Ap tūkstoti varētu būt. Varbūt nedaudz mazāk. Kur tu šo skaitli dabūji? No protokola? Tur jau neviens cilvēks netika uzskaitīts, turklāt visi gāja ar ielūgumiem nevis pērkot biļetes.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-09 21:51, pirms 11 gadiem
oleg79 rakstīja: Ne v temu nemnozko, vopros-esty li v Latvii russkoyazichniy sportivniy novostnoi portal,sait,chto-nibudy?
cik es zinu, tad nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-10 14:19, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: "Tas bija liels gods gan man, gan komandai. Tā bija milzīga pieredze spēlēt pret Latvijas čempioniem. Ieraudzījām, ka vēl daudz jāstrādā - gan fiziski, gan tehniski. Spēle, protams, bija ļoti interesanta - daudziem tā bija pirmā tādā līmenī!

Klauni..
Ko tad tu gribēji, lai puika saka? Viss tā kā arī ir. Patiesība balts uz melna.

     [+] [-]

, 2013-03-10 14:23, pirms 11 gadiem
Skaidrs, ka Daugava nespēlēja uz visiem 100%. Nav jau māksla piesmiet ar divciparu skaitli un pēc tam mētāt krutos. Tāpat pašiem Daugavas spēlētājiem bija ne mazums kļūdu un šī spēle derēja, lai iespēlētos. Ne velti jau pirmajā puslaikā pie rezultāta 2:0 nedaudz iesēdās aizsardzībā. To arī pats Simonovs pasaka, ka nav jau jēgas dragāt un riskēt ar traumām, ja rezultāts jau pašā spēles sākumā ir nokārtots.