Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Pēdējā pārbaude pirms pasaules čempionāta

Andrejs Siliņš

Pēdējā pārbaude pirms pasaules čempionāta
Haralds Silovs

Latvijas šorttrekisti Haralds Silovs un Evita Krievāne piedalīsies starptautiskajās šorttreka sacensībās “Winterfest”, kas no 13. līdz 15. februārim notiks Kanādas pilsētā Kalgari.

Sacensībās piedalīsies labākie Ziemeļamerikas šorttrekisti, kuri nestartē pasaules kausu sērijā Eiropā. Kanādas un ASV šorttrekistiem ir ļoti garš rezervistu soliņš un šīs sacensības ir veidotas paralēli pēdējam Pasaules kausam.

Šo sacensību rezultāti varētu izmainīt galīgo dalībnieku sastāva pieteikumu pasaules čempionātam šorttrekā, kurš no 6. - 8. martam notiks Austrijā,Vīnē. Arī sacensību formāts būs klasiskais, piekdien 1500 m distance, sestdien 500 m, svētdien 1000 m un superfināls. Šīs ir pēdējās pārbaudes sacensības Haraldam un Evitai pirms došanās uz pasaules čempionātu.

Mūsu komandas līderis Silovs ir apņēmies šajās sacensībās 1500 m distanci veikt ātrāk par pasaules rekordu. Pasaules rekords pieder leģendārajam Dienvidkorejas pārstāvim, Olimpiskajam čempionam Ahn Hyun-Soo 2:10:639.

Atgādināsim, ka pagājušo sestdien Haralds Silovs treniņu nolūkos startēja Ziemeļamērikas čempionātā ātrslidošanā 5000 m distancē un ar izcilu rezultātu 6:27:45, labojot par 52 sekundēm iepriekšējo Latvijas rekordu, izcīnija Ziemeļamerikas čempiona titulu šai distancē.

Informāciju sagatavoja
Edvīns Silovs
Latvijas Slidošanas Asociācija