Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Direktore: "Rīgas Volvo kausu iegūtu Krievijas pārstāve, bet pārāk jauna"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Direktore: "Rīgas Volvo kausu iegūtu Krievijas pārstāve, bet pārāk jauna"
Olga Kovaļkova 1. rindā otrā no kreisās
Foto: Daiļslidošanas klubs "Kristal Ice"

Pērnā gada Rīgas labākā sportiste Angelina Kučvaļska aizvadītajā nedēļas nogalē uzvarēja "Volvo Open Cup 31 st", kas šajā gadā ir Latvijas nozīmīgākās starptautiskās sacensībās daiļslidošanā. Galvenā organizatore, daiļslidošanas kluba "Kristal Ice" direktore Olga Kovaļkova portālam Sportacentrs.com atklāj, ka pirmo vietu iegūtu Krievijas sportiste, ja vien nebūtu atklājies, ka viņa ir pārāk jauna sieviešu sacensībām.

Pēc sieviešu īsās programmas pirmajā vietā bija Krievijas daiļslidotāja Aleksandrina Degtjarjova (58.30), arī garajā programmā viņa uzstājās ļoti labi, tomēr galu galā rezultāti vairs neparādījās.

"Degtjarjovu pieteica Krievijas federācija. Pēc īsās programmas referijs [pārraugošais tiesnesis] nepārbaudīja attiecīgos dokumentus. Pirms garās programmas iesildīšanās izrādījās, ka dzimšanas gads neatbilst pieaugušo sacensībām [meitene pārāk jauna]. Cilvēciski bija žēl, jo tomēr bērns, tāpēc sarunāju ar referiju ļaut slidot arī garo programmu. Atzīmes arī bija, taču tabulā nevarējām likt. Bet tā, protams, būtu 1. vieta," skaidro galvenā organizatore.

Šīs sacensības tika rīkotas jau 31. reizi. Pirms diviem gadiem bija "ISU Challenger Series" statuss, tomēr pēdējā laikā vairs nav. "Tur vajag daudz vairāk līdzekļu. Mūsu valstī diemžēl pietrūkst atbalstītāju. Varbūt padomāšu par nākamo sezonu," saka Olga Kovaļkova. "Tagad tās ir ISU kalendāra sacensības. Šogad bija 565 dalībnieki no 30 valstīm. Visi sportisti gūst punktus un reitingu."

Daiļslidošanas kluba "Kristal Ice" direktore informē, ka pēdējā dienā pirms sacensībām Latvijas galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs un "LIVE Rīga" atbalstīja ar mazām dāvaniņām - "Volvo" kausa rīkotāja saka lielu paldies!

Kā jau ziņots, sieviešu sacensībās uzvarēja rīdziniece Angelina Kučvaļska (155.64). Uz pjedestāla mūsu sportistei blakus stājās ungāriete Iveta Tota (151.84) un austrāliete Kailani Kreina (149.35), savukārt īsās programmas uzvarētāja Aleksandrina Degtjarova (Krievija) tika izslēgta no sacensību rezultātiem. Sieviešu mačiem sākotnēji tika pieteikta arī pērnā gada Jelgavas labākā sportiste Diāna Ņikitina, tomēr savainojuma dēļ plāni mainījās.

Šī gada "Volvo" junioru kausu ieguva krievu talante Anastasija Gubanova (191.18) - pasaules junioru sezonas līdere. Vīriešu ieskaitē uzvarēja viņas tautietis Aleksandrs Samarins (231.43). Ledus deju mačos mūsu Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis (132.77) ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
kristalice.lv

  +3 [+] [-]

, 2016-11-15 14:26, pirms 7 gadiem
Ļoti pareizi, sīkās nedrīkst laist pie sievietēm!

  +1 [+] [-]

, 2016-11-15 14:31, pirms 7 gadiem
interesanti, kas viņu nostučīja? aizdomas krīt uz medaļnieču nometnēm...

  +2 [+] [-]

, 2016-11-15 14:33, pirms 7 gadiem
točka rakstīja: Ļoti pareizi, sīkās nedrīkst laist pie sievietēm!
jāaizņemas Trampa ideja un jābūvē mūris?

  +1 [+] [-]

, 2016-11-15 15:25, pirms 7 gadiem
Ticu ka Angelīna saņemtos un uzvarētu to krievieti :d

  +1 [+] [-]

, 2016-11-15 15:57, pirms 7 gadiem
durās acīs tas "referijs"... varēja jau nu pielikt klāt iekavās ka domāts tiesnesis.