Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Lietuvas Slidošanas federācijas prezidente šokā par pilsonības nepiešķiršanu Tobiasai

Jānis Pārums

Lietuvas Slidošanas federācijas prezidente šokā par pilsonības nepiešķiršanu Tobiasai
Deivids Stagņūns un Izabella Tobiasa
Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas Slidošanas federācijas prezidente Lilija Vanagiene komentējusi Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites lēmumu nepiešķirt pilsonību amerikānietei Izabellai Tobiasai.

"Pats par sevi saprotams, ka esmu satriekta un šokēta. Šobrīd neko vairāk nevaru pateikt – ne par Izabellas, ne par [viņas partnera] Deivida nākotni. Šobrīd gatavojamies Eiropas čempionātam, darbs turpinās," sacīja Vanagiene.

Tāpat federācijas paziņojumā norādīts, ka neskatoties uz negatīvo lēmumu, federācija cer, ka Deivids Stagņūns un Izabella Tobiasa nepārtrauks sadarbību, bet turpinās startēt, jo dažos gados sasnieguši itin labus panākumus. Vanagiene tuvākajā laikā cer aprunāties ar abiem sportistiem.

Pats Stagņūns gan norādījis, ka pārskatīs nākotnes plānus: "Ko varu teikt? Man trūkst vārdu? Mēs ar Izabellu jau no bērnības esam sapņojuši par olimpiādi. Tagad nāksies krietni padomāt..."

Jāatgādina, ka 2012. gada oktobrī amerikāņu daiļslidotāja Izabella Tobiasa iesniedza nepieciešamos dokumentus, lai izņēmuma kārtībā iegūtu Lietuvas pilsonību, kas dotu iespēju pretendēt uz startu 2014. gada olimpiskajās spēlēs pārī ar lietuviešu daiļslidotāju Deividu Stagņūnu. Pamatojoties uz Starptautiskās olimpiskās komitejas (IOC) noteikumiem, pāra dalībniekiem jābūt vienas valsts pilsonībai. Lietuvas prezidente atteica piešķirt pilsonību, norādot, ka "īpaši nopelni Lietuvas valsts labā" nevar būt nākotnē iespējamie nopelni.

Paredzams, ka, neskatoties uz lēmumu, no 21. līdz 27.aprīlim pāris startēs Eiropas čempionātā, kas notiks Horvātijas pilsētā Zagrebā.

Izmantotie resursi:
DELFI Žinios - Pagrindinis naujienų portalas...

  +9 [+] [-]

, 2013-01-08 19:06, pirms 11 gadiem
Mums arī ir bijuši īpašu nopelnu sportisti. Nevienam no viņiem pēc pilsonības piešķiršanas nekādu īpašu nopelnu nebija: Ostlers, Miholaps.

     [+] [-]

, 2013-01-08 19:12, pirms 11 gadiem
bija jau sacerejušies,ka iedos pilsonību.ha

  +6 [+] [-]

, 2013-01-08 19:22, pirms 11 gadiem
Pareizi, vispār visām sporta federācijām un tām visām starptautiskajām, kuras kontrolē valstu federācijas, vajadzētu izdot likumu, kur pārstāvēt kādu valsti drīkst sportists, kurš ir tās valsts pilsonis vismaz 10 gadus. Savādāk smiekli nāk, pilna Norvēģijas vieglatlētu komanda nigeriem, Šveicei vieglatlēti un futbolisti visādi melnie, krieviem vispār kauns - 150 mlj. publikā nevar nolasīt abas basketbola izlases un futzāla komandu bez iebraucējiem.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-08 19:26, pirms 11 gadiem
Bija jāpiešķir pilsonība. Taču uz noteiktu laiku, nevis mūžīgi.

  +3 [+] [-]

, 2013-01-08 19:27, pirms 11 gadiem
Var jau arī piešķirt pilsonību, bet, tikai tad ja sportists ir dzīvojis konkrētajā valstī vismaz kādu laiku, prot tās valodu vismaz minimālā līmenī, un viņš nav kadrs kurš vienkārši grib iegūt Eiropas pilsonību, lai viņa sportiskā karjera būtu veiksmīgāka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-08 19:43, pirms 11 gadiem
Krievi gan japānietei tieši daļslidošanā iedalīja pilsonību ,lai izveidotos spēcīgs pāris,kazahi,belari naturalizē visus ko vien var arī arābu valstis kā Katara pilsonību sportistiem dala dāsni,arī poļi vairākus gadus pirms EČ futbolā pa visu pasauli meklēja spēlētājus ,kuriem ir kaut grams poļu asiņs.Es arī neprotestētu ,ja savulaik Latvija hokejā būtu piesaistījusi Brīvmani,Skaldi un Knubli no Zamērikas.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-08 19:44, pirms 11 gadiem
Njā! Es, piemēram, uzskatu, ka Depardjē tāds sods kā Krievijas pilsonība uz mūžu par nevēlēšanos maksāt nodokļus savā dzimtenē ir pārlieku liels, kaut aiz labas gribas pieņemts.
Taču, ja nopietni un par tēmu, tad LT prezidente rada labu precedentu un vielu pārdomām arī mums, jo patiesi viens otrs LV pilsonības ieguvējs par sportiskajiem potenciālajiem nopelniem ir zem lielas jautājuma zīmes.
1 rakstīja: Bija jāpiešķir pilsonība. Taču uz noteiktu laiku, nevis mūžīgi.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-08 19:49, pirms 11 gadiem
Depardjē ir cits gadījums. Viņš vienkārsi nevēlas maksāt bezjēdzīgos Francijas nodokļus ( 75% virs 1miljona ienākumu ). Cita lieta, ka viņš varēja izvēlēties tomēr citu valsti.

  -2 [+] [-]

, 2013-01-08 19:50, pirms 11 gadiem
Te var skaidri redzēt- kuri nav spējuši iekļauties straujajā globalizācijas ritenī un kuri ir vienkārši provinces klauni. Diemžēl, bet leitim medaļa ies secen.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-08 19:52, pirms 11 gadiem
negausis rakstīja: Depardjē ir cits gadījums. Viņš vienkārsi nevēlas maksāt bezjēdzīgos Francijas nodokļus ( 75% virs 1miljona ienākumu ). Cita lieta, ka viņš varēja izvēlēties tomēr citu valsti.
Labākais tajā visā ir tas, ka Depardjē Krievijas pasi dabūja, bet Francijā Olānda cerēto jauninājumu atzina par neatbilstošu Konstitūcijai. Pati ideja gan nekur nav pazudusi un droši vien mēģinās bīdīt ar dažiem labojumiem, taču par to jau domās vēlāk.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-08 20:25, pirms 11 gadiem
Krokodils rakstīja: Te var skaidri redzēt- kuri nav spējuši iekļauties straujajā globalizācijas ritenī un kuri ir vienkārši provinces klauni. Diemžēl, bet leitim medaļa ies secen.
Arī tu neesi spējis "iekļauties globalizācijas ritenī", jo acīmredzami sazinies absolūti marginālā, neprogresīvā valodā ar citiem provinces orangutāniem.

     [+] [-]

, 2013-01-08 23:00, pirms 11 gadiem
Starp citu šī daiļslidotāja bija nokārtojusi lietuviešu valodas eksāmenu.

     [+] [-]

, 2013-01-09 09:15, pirms 11 gadiem
Daļa no Lietuvas ir neizpratnē, bet lielākā Daļa gan saprot, kāpēc nevar.