Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Vasiļjevs nedaudz vīlies par EČ un kritizē SOK plānus par Krievijas sportistiem

Rolands Eliņš

Vasiļjevs nedaudz vīlies par EČ un kritizē SOK plānus par Krievijas sportistiem
Deniss Vasiļjevs. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs pēc iegūtās piektās vietas Eiropas čempionātā sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka palikusi nepiepildīta sajūta gan slidojuma, gan vietas dēļ. Tāpat viņš atzīmēja, ka pēc gada Latvijas sportista titula iegūšanas izjūt papildus spiedienu uzrādīt labākus rezultātus, kā arī izteica viedokli sakarā ar SOK izskanējušo ieceri par Krievijas un Baltkrievijas sportistu pielaišanu olimpiskajām spēlēm. "Manuprāt, šobrīd to nevajadzētu apsvērt. Man noteikti nebūtu drošības sajūtas par to, ka tas būtu labs solis."

"Vārds, ar ko raksturotu savu startu Eiropas čempionātā, droši vien būtu "nepiepildīts"," teica Deniss Vasiļjevs, kurš pēc īsās programmas bija trešajā vietā, bet beigās summā ieguva piekto vietu. "Ļoti labi zinu, kā es varu noslidot, un es arī esmu veicis vairākus patiešām brīnišķīgus slidojumus, un man vienkārši vajadzēja to atkārtot. Neko lieki nepiedomāt, nesākt izdomāt citas lietas, un vienkārši izdarīt. Taču centos nedaudz uzlabot, centos noslidot nedaudz sarežģītāk, un beigās nesanāca ne pašam pilnīgs gandarījums, ne arī punktu daudzums tāds, kādu varēja vēlēties."

"Eiropas čempionāts Somijā kopumā bija nedaudz citāds nekā ierasts. Tādēļ, ka nebija Krievijas sportistu, bija interesantāk sportiskajā ziņā," sacīja Vasiļjevs. "Paskaidrošu – Krievijas sportisti daiļslidošanā Eiropā tomēr ir starp vadošajiem, varbūt ne tik izteikti manā disciplīnā, bet kopumā, un tagad attiecīgi pamainījies viss spēku balanss, attiecīgi bija interesantāka situācija."

Vasiļjevs publiski vairākkārt uzsvēris, ka par prioritāti savam slidojumam sacensībās izvirza nevis iegūto vietu, bet gan izveidoto saikni ar līdzjutējiem un sava slidojuma pasniegšanu viņiem, kā arī personīgās emocijas. Viņš atzina, ka šoreiz Espo notikušajās sacensībās arī tas līdz galam neizdevās tā, kā bija vēlējies.

"Kā lai pasaka – laikam pietrūka pašam emociju sirdī, kaut kā pārāk auksti sanāca," teica Latvijas daiļslidotājs. "Daiļslidošanā tomēr vajag ar viegluma sajūtu un brīvi, nevis sasprindzināti un pārāk piedomājot, ko tieši vajag izdarīt un kādus elementus paveikt."

Vasiļjevam tagad sezonas turpinājumā gaidāms pasaules čempionāts, kas martā notiks Japānā. Viņam pirms tam februārī būs vēl vienas sacensības, bet pēc tam būs četras nedēļas, lai maksimāli nobriestu sezonas lielākajam startam. "Es nevēlos teikt, ka tad sagatavošos PČ, jo es esmu gatavs jau šobrīd," viņš pasmējās. "Taču vēl būs laiks pieslīpēt vajadzīgās lietas un pašam līdz galam noskaņoties startam, lai varu iziet uz ledus gatavs lieliskam slidojumam."

Vasiļjevam šosezon ir 11. labākais rezultāts pasaulē punktu izteiksmē. Vai viņš uzskata, ka tas objektīvi atspoguļo viņa vietu daiļslidošanas elitē? "Jā un nē," Vasiļjevs domīgi noteica. "Punktiem un vietām tomēr nav galvenais uzsvars manos startos, un punkti paši par sevi arī nav tas pats labākais salīdzinājums. Vai es būšu priecīgs, ja PČ iekļūšu desmitniekā? Jā, vietu izteiksmē droši vien, ka būšu, bet vēlreiz uzsvēršu, ka mēs pārāk daudz visu rēķinām vietās un rezultātu tabulās."

Vasiļjevs šomēnes ieguva Trīs Zvaigžņu balvu kā Latvijas 2022. gada sportists, par ko viņš pats neslēpa savu pārsteigumu, taču reizē arī prieku un pagodinājumu. "Man tas ir liels gods, pilnīgi noteikti," teica Vasiļjevs. "Pats lielākais prieks gan man ir par to, ka Latvijā šādi novērtēts mans sporta veids – tas ir pamanīts, un šāda balva ir reklāma visai daiļslidošanai."

"Vai tas man rada lielāku spiedienu tagad kādam kaut ko pierādīt, proti, ka šī balva ir piešķirta īstajam cilvēkam? Teikšu tā, ka man šobrīd ir papildus motivācija sasniegt labākus rezultātus un parādīt labākus slidojumus," atzina Vasiļjevs. "Tā reizē ir arī iespēja plašāk paskaidrot savu nostāju un uzskatus par to, ko es uzskatu par sportu. Nesen redzēju dažus sporta raidījumus, kur tika runāts par sacensībām un treniņiem. Nepārprotiet, skaidrs, ka treniņi ir smags darbs un tas ir vajadzīgs, taču tur runātais man likās tik ciets un skarbs, tur sports tika pasniegts gandrīz vai kā karš. Es tam nespēju piekrist un vēlētos parādīt citu skatu uz sportu. Tev ir jāizbauda tas, ko tu dari, jācenšas pašam ar sportu kļūt par labāku personu un attīstīt sevi."

Sarunas laikā jau tika atzīmēta Krievijas daiļslidotāju nepielaišana sacensībām, un Vasiļjevs nenoliedza, ka ir informēts arī par pašreizējo sporta sabiedrības diskusiju, proti, Starptautiskās Olimpiskās komitejas virzīto tematu par agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas sportistu pielaišanu olimpiskajām spēlēm, jo pretējais variants "nozīmētu viņu diskriminēšanu".

"Jā, man ir viedoklis par to," viņš izteicās. "Zinot, kas šobrīd notiek pasaulē, un atceroties vēl Krievijas izlases slidotājas Valijevas dopinga lietu Pekinas spēlēs, man šobrīd ir grūti pateikt, jā, iesim un slidosim kopā. Nedomāju, ka pastāv tāda drošības un uzticības sajūta, ka, ja viņi tiktu pielaisti olimpiskajām spēlēm, tad viss būtu kārtībā un viss notiktu saskaņā ar olimpiskajām vērtībām. Jāpaiet laikam, jābeidzas karam, visiem jāievelk elpa un jāpaskatās uz to, kas noticis, un jāizprot situācija, un tikai tad var sākt par to vispār runāt un apspriest. Šobrīd – nē, neatbalstu."

  +3 [+] [-]

, 2023-02-04 11:38, pirms gada
Vasiļjevs ir vīrs ar paut.iem. Maskulīnāks par 250% jebkuru LV izlases hokejistu , no kuriem daži pat flirtē ar Krieviju

  +1 [+] [-]

, 2023-02-04 11:39, pirms gada
Deniss - īsts vecis

     [+] [-]

, 2023-02-04 11:41, pirms gada
Daudzi cilvēki nezin vēsturi.
PSRS arī "zaudēja" Somijā. Vācija zaudēja 1.pasaules karā.
Ar tādiem zaudējumiem miers neiestājas. Miers ir tad, kad zemē ierok 20 miljonus auksto zombiju.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-04 11:53, pirms gada
Vasiļjevs kaut etniski krievs ir tāds kādam jābūt visiem Latvijas cittautiešiem! Diemžēl tā nav.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-04 12:59, pirms gada
Visu cieņu Vasiļjevam par stingro nostāju un veiksmi PČ.
Slēpts komentārs: Igors Amelka

  +1 [+] [-]

, 2023-02-04 15:32, pirms gada
Igor, pa muti gribi?

  +2 [+] [-]

, 2023-02-04 16:45, pirms gada
Izbanojiet to orku!!
https://myrotvorets.team/igor-amelka/

     [+] [-]

, 2023-02-04 17:13, pirms gada
Igors Amelka rakstīja: būtu labāk turējis muti!
Poleznijs idiots vai aģents? Atrodiet būs cita runa!

     [+] [-]

, 2023-02-04 17:19, pirms gada
Ar krieviem Vasiļjevs būtu 8 vietā un vēl priecīgs ka tā!

     [+] [-]

, 2023-02-04 17:26, pirms gada
Malacis !

     [+] [-]

, 2023-02-04 17:27, pirms gada
Igors Amelka rakstīja: būtu labāk turējis muti!
Fufels tu esi un vatniks, ibio

     [+] [-]

, 2023-02-04 17:40, pirms gada
oxa rakstīja: Ar krieviem Vasiļjevs būtu 8 vietā un vēl priecīgs ka tā!
Nopietni? Pagājušogad ar visiem krieviem viņam bija 3. vieta. Šogad vnk nepaveicās puisim.

     [+] [-]

, 2023-02-04 17:44, pirms gada
ArijaPt rakstīja: Nopietni? Pagājušogad ar visiem krieviem viņam bija 3. vieta. Šogad vnk nepaveicās puisim.
Bez četrkāršā lēciena nekas tur arī nevar augstāk būt.

     [+] [-]

, 2023-02-04 18:12, pirms gada
Respekts Denisam. Īsta vīra cienīga nostāja.

     [+] [-]

, 2023-02-04 18:21, pirms gada
Dzimmiy rakstīja: Bez četrkāršā lēciena nekas tur arī nevar augstāk būt.
aha, it īpaši, kad tiesneši 'neredz' horeo celiņu un tas pazūd no protokola.