Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Daiļslidotājas Stepčenko trenere: ''Būtu ļoti priecīgas arī par 24. vietu''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Daiļslidotājas Stepčenko trenere: ''Būtu ļoti priecīgas arī par 24. vietu''
Sofja Stepčenko. Foto: Imago/Lehtikuva/Scanpix

Latvijas daiļslidotājas trenere Olga Kovaļkova un viņas audzēkne Sofja Stepčenko būtu bijušas priecīgas arī ar 24.vietu Eiropas čempionātā, jo tas nozīmētu iekļūšanu izvēles programmā, kur startē kontinenta 24 spēcīgākās sportistes, sarunā ar ziņu aģentūru LETA teica Kovaļkova.

Jau ziņots, ka Stepčenko Eiropas meistarsacīkstēs Somijas pilsētā Espo īsajā programmā ar 55,32 punktiem 29 daiļslidotāju konkurencē ieņēma 14.vietu, nodrošinot dalību izvēles programmā, bet tajā ar personisko rekordu, sakrājot 104,02 punktus, pakāpās uz 11.vietu, sakrājot 159,34 punktus, kas ir jauns sportistes personiskais rekords.

"Mēs esam ļoti priecīgi. Būtu ļoti priecīgi arī par 24.vietu, jo gribējām slidot izvēles programmā, kurā vairākus gadus neviena no Latvijas daiļslidotājām nebija startējusi," saka trenere.

"Mums tas ir izcils rezultāts. Ņemot vērā, ka sportiste no četru gadu vecuma izauga pie mums un neslidoja ASV, Kanādā vai Krievijā, tas ir mūsu darbs, mūsu bērns. Esam priecīgi, ka kaut ko sasniedzām ar pašu spēkiem. Tāpēc esam priecīgi dubultā," piebilst Kovaļkova.

Labāk par Stepčenko 2015. un 2016.gadā slidojusi vien Angelīna Kučvaļska, ieņemot attiecīgi septīto un ceturto vietu.

Kovaļkova atgādina, ka Stepčenko šāda ranga pieaugušo sacensībās piedalījās pirmoreiz, sasniedzot šādu rezultātu.

"Īsā programma mums bija vairāk trenēta nekā brīvais lidojums, lai viņa vispār iekļūtu finālā. Tieši tāpēc arī lēcienu kaskādi, kurā bija divi trīskāršie lēcieni, aizstājām ar trīskāršā un divkāršā lēciena kombināciju, lai viņa droši slidotu un nekristu, par sacensību pirmo daļu saka trenere.

Pirms izvēles programmas sportiste bija satraukusies. Turklāt izvēles programmā viņa savā grupā startēja piektā, kas nozīmēja, ka pēc iesildīšanās 30-40 minūtes bija jāgaida savs starts.

"Īpaši labāk nevarēja būt, jo visus sarežģītākos elementus izņēmām no programmas. Gribējām tīri izpildīt programmu," par izvēles slidojumu saka Kovaļkova.

Viņa ir gandarīta, ka pat ar tādām kļūdām, kādas daiļslidotāja pieļāva brīvajā slidojumā, "pazaudējot kādus desmit punktus kļūdu dēļ, bijām priecīgi, ka viņa saņēma sevi rokās pēc pirmā lēciena, kurā pieļāva pasmagu kļūdu, un slidoja tālāk".

Sportiste jau rudenī izpildīja pasaules čempionāta normatīvu un var gatavoties startam Japānā, kur sacensības notiks no 20. līdz 26.martam.

"Uz nedēļu februāra beigās brauksim uz Izraēlu, un vēl būs kādi divi starti pirms Japānas. Mērķis pasaules čempionātā ir līdzīgs - iekļūt brīvajā slidojumā. Tā būtu sensācija," saka trenere.

Viņa gan norāda, ka viegli nebūs, jo, lai arī nestartēs Krievijas slidotājas, ir Japānas, Dienvidkorejas, ASV, Kanādas daiļslidotājas, kā arī desmit slidotājas, kuras pirms Stepčenko finišēja Eiropas čempionātā.

"Viena kļūda īsajā programmā, un viss - iespējas slidot izvēles programmā nebūs," saka Kovaļkova.

1992.gadā labāko 24 daiļslidotāju vidū pasaules meistarsacīkstēs ASV pilsētā Ouklendā iekļuva Alma Lepina, finišējot 24.vietā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-02-04 11:53, pirms gada
Ja sportists iet uz sacensībām ar mērķi neuzvarēt, tad viņam nav vieta sportā. Un tā ir resursu tērēšana.