Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Bjergena iebilst pret Dēlī priekšlikumu par atteikšanos no klasiskā stila

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Bjergena iebilst pret Dēlī priekšlikumu par atteikšanos no klasiskā stila
Marita Bjergena neskaitāmas reizes uzvarēja abos slēpošanas stilos. Foto: Mattis Sandblad

Visu laiku titulētākā distanču slēpotāja sieviešu konkurencē Marita Bjergena neatbalsta sava leģendārā tautieša Bjerna Dēlī priekšlikumu atteikties no klasiskā stila, lai glābtu distanču slēpošanu. Arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) pārstāvis Pjērs Mingerejs norāda, ka šobrīd dienas kārtībā nav jautājums par atteikšanos no klasiskā stila.

Iepriekš tika ziņots, ka titulētais norvēģis Dēlī piedāvā kā slēpošanas glābiņu atteikšanos no klasiskā stila, lai godalgotajās vietās atgrieztu vairākas valstis. Bjergena, kurai tāpat kā Dēlī ir izcīnījusi astoņas zelta medaļas Olimpiskajās spēlēs, neatbalsta viena no visu laiku izcilākā distanču slēpotāja priekšlikumu attiekties no klasiskā stila. Tā vietā viņa piedāvā labāk diskutēt par jautājumu, lai visiem dalībniekiem būtu vienādi smēri slēpēm, jo tādā veidā būtu līdzvērtīgāka konkurēšana.

“Kādreiz es slēpoju slidsolī ar klasiskā stila slēpēm. Slēpošanā ir notikušas lielas izmaiņas ekipējumā. Tagad jau 12 gadus veci bērni slēpo ar karbona slēpju zābakiem, bet viņiem tādi nav nepieciešami. Bērni ietekmējas no vadošajiem slēpotājiem, bet vecāki ir tie, kas pieņem lēmumus, tāpēc arī vecākiem vajadzētu uzņemties atbildību, lai histērija ap ekipējumu mazinātos,” uzskata leģendārā Bjergena.

FIS sacensību direktors Pjērs Mingerejs. “Iepriekšējo reizi, kad diskutējām par klasisko stilu, no valstu pārstāvjiem saņēmām faktiski vienbalsīgu nostāju, ka klasiskais stils ir jāsaglabā. Un ne jau tikai no Norvēģijas un Zviedrijas, bet no daudzām citām valstīm arī. Klasiskais stils ir svarīgs slēpošanai.”

“Šeit, kur es dzīvoju, es redzu, ka jaunieši slēpo brīvajā stilā, bet slēpošanas klubi Francijā neatstāj novārtā arī klasisko stilu. Nenoliedzu, ka Bjorna Dēlī priekšlikumam ir savs pamats, jo ekipējums var būt kā arguments. Iespējams, mums vēlreiz vajadzētu par to diskutē, bet šobrīd dienas kārtībā šāda jautājuma nav,” skaidro francūzis Mingerejs.

     [+] [-]

, 2021-04-30 18:24, pirms 3 gadiem
"Ekipējuma histērija" visos sporta veidos jo īpaši novērojuma ambiciozu (bet bez sportiskā seguma) amatieru vidū.