Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Guta-Behrami: "Vakarā priecājos par izlozēto 1. starta numuru, bet no rīta bija satraukums"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Guta-Behrami: "Vakarā priecājos par izlozēto 1. starta numuru, bet no rīta bija satraukums"
Pirmais trijnieks milzu slalomā Zeldenā. Foto: Eurosport.

Pēc sestdien Zeldenā izcīnītās uzvaras Pasaules kausa posmā milzu slalomā sagurusī šveiciete Lara Guta-Behrami atzina, ka sacensību rītā ir uznācis satraukums par pirmo starta numuru. Otrās vietas ieguvēja Federika Brinjone nebija apmierināta ar savu sniegumu otrajā braucienā, bet trešo vietu ieņēmusī slovākiete Petra Vlhova norādīja, ka ir labi, bet būtu vēlējusies būt nedaudz augstāk uz pjedestāla.

Sestdien Pasaules kausa sezona kalnu slēpošanā Zeldenā sākās ar Gutas-Behrami uzvaru milzu slalomā, ārkārtīgi līdzīgā cīņā par divām sekundes sitmdaļām pārspējot itālieti Federiku Brinjoni. Pēc otrā brauciena finiša zonā šveiciete bija tik izsmelta, ka viņai pat nepietika enerģijas, lai aizietu līdz līderes krēslam. Tā vietā Šveices zvaigzne vienkārši sēdēja uz sniega un no zemes vēroja, kā brauc atlikušās trīs konkurentes, kuras viņai bija priekšā pēc pirmā brauciena.

"Ir pārsteidzoši šeit uzvarēt," sacīja Guta-Behrami, kura arī 2013. un 2016. gadā triumfēja Retenbahas ledājā un pievienojās slovēnietei Tīnai Mazei, tagad esot vienīgajām sievietēm, kas Zeldenā Pasaules kausa posmos ir uzvarējušas trīs reizes. Startējot ar pirmo numuru, Guta-Behrami pieļāva kļūdu stāvās trases lejasdaļā un zaudēja laiku. "Vakar, kad izlozēju 1. numuru, biju patiesi priecīga, bet no rīta biju nedaudz satraukta," viņa atzina. Uzvarētāja piebilda: “Šī bija pirmā reize, kad sāku sezonu kā pirmā. Un es par to nedaudz samaksāju pirmajā braucienā. Toties otrajā braucienā es atkal jutu, ka viss ir normāli un varu darīt to, ko vēlos," uzvarētāja.

Itāliete Brinjone, kura ar iespaidīgu pirmo braucienu bija vadībā ar pussekundes pārsvaru pār tuvāko konkurenti un par 0,73 sekundēm apsteidza Gutu-Behrami, beigās ar divu sekunžu simtdaļu deficītu ieņēma otro vietu. "Protams, ka iekšā urda šo divu simtdaļu dēļ, bet tā ir slēpošana, vai ne?" teica Brinjone. "Otrajā braucienā es biju patiešām saspringta. Es neesmu apmierināta ar sevi, jo nepaveicu to labāko, ko varēju. Pirmajā braucienā es varēju slēpot patiešām atslābinājusies, bet otrajā braucienā nebiju — tādā veidā sacīkstēs neuzvar."

Vlhova, cerot atgriezties labākā formā pēc 2022./2023. gada sezonas, kas bija zemāka par viņas ierastajiem standartiem, abos braucienos bija trešā. "Ir labi sākt sezonu ar pjedestālu pirmajās sacensībās, taču, protams, es varētu būt nedaudz augstāk uz pjedestāla," norādīja slovākiete.

Pagājušās sezonas kopvērtējuma un milzu slaloma čempione Mikaēla Šifrina, kas pretendēja uz savu sesto uzvaru pēc kārtas Pasaules kausa posmos milzu slalomā, neparādīja savu labāko sniegumu nevienā no braucieniem un finišēja sestā.

"Dažās vietās nedaudz netīri braucu, bet man labāk patika mana mentalitāte pirms otrā brauciena. Nedaudz vairāk cenšoties braukt sacensību režīmā, es vienkārši nevarēju nobraukt perfekti," atzina Šifrina. Arī trijniekā iekļuvušajām bija mazākas vai lielākas kļūdas.

Izmantotie resursi:
Homepage