Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Gaigers uzvar sezonas noslēdzošajā startā Planicā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Gaigers uzvar sezonas noslēdzošajā startā Planicā
Karls Gaigers priecīgs par uzvaru Planicā. Foto: fis-ski.com

Svētdien ar vācieša Karla Gaigera uzvaru Planicā no paša lielākā tramplīna (HS 240) noslēdzās 2020./2021.gada sezona tramplīnlēkšanā ar slēpēm. Viņš uzvarēja arī kopvērtējumā lidojumos ar slēpēm no paša lielākā tramplīna.

Vācietis Karls Gaigers, kurš šogad pasaules čempionātā Oberstdorfā četros startos nopelnīja četras medaļas un pilnu medaļu komplektu, noslēdza sezonu ar uzvaru trešajā dienā pasaules kausa posmā Planicā. Šīs sezonas pasaules čempions lidojumos ar slēpēm Gaigers, kurš uzvarēja arī piektdien, svētdien veica 231m un 232,5m tālus lēcienus un ar nopelnītajiem 459,3 punktiem svinēja karjeras devīto uzvaru. Atkal ar Gaigeru sīvi cīnījās 24 gadus vecais japānis Rjoju Kobajaši, kurš vācietim piekāpās septiņus punktus, veicot 242m un 217m tālus lēcienus. Gaigers ar Kobajaši bija vienīgie, kas visas trīs dienas Planicā iekļuva trijniekā.

Par spīti ceļa traumai trešo vietu (447,9 punkti) ieguva decembrī pie bronzas pasaules čempionātā lidojumos ar slēpēm tikušais vācietis Markuss Aizenbihlers, kurš tāpat kā tautietis Gaigers abos lēcienos veica ļoti līdzīgu un gandrīz tādu pašu distanci – 231m un 230m. Šoreiz pretēji piektdienai trijniekā neizdevās tikt mājiniekiem, Domenam Prevcam paliekot tieši aiz trijnieka ar 442,5 punktiem, bet tālākā lēciena īpašniekam Boram Pavlovčičam (249,5m) ieņemot 7.vietu.

Gaigers, kurš šajā nedēļas nogalē divas reizes uzvarēja un vienreiz bija trešais, ieguva tikpat punktu cik japānis Kobajaši, kura kontā viena uzvara un divas otrās vietas, taču, tā kā vairāk uzvaru bija vācietim, tad par kausa ieguvēju lidojumos ar slēpēm kļuva Gaigers.