Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Liene Bondare vēlreiz sasniedz FIS punktu rekordu slalomā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Liene Bondare vēlreiz sasniedz FIS punktu rekordu slalomā
Liene Bondare pēc piektās vietas Japānā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare veiksmīgi aizvadījusi slaloma sacensības Tālo Austrumu kausa izcīņas posmā Japānā, sasniedzot piekto un septīto vietu, kā arī vēlreiz šajā ziemas sezonā labojot personīgo FIS ranga punktu rekordu.

Japānas kalnu kūrortā Sugadairakohgenā uzreiz norisinājās divas slaloma sacensības Tālo Austrumu kausa jeb Far East Cup ieskaitē, kas, līdzīgi kā Eiropas kauss, ir viens no kontinentālo kausu čempionātiem.

Pirmajās slaloma sacensībās, startējot ar 32. starta numuru, Bondare sasniedza septīto vietu, divu braucienu summā uzvarētājai Sohui Gimai no Korejas zaudējot 3,02 sekundes, kas Latvijas kalnu slēpotājai ļāva nopelnīt 41,31 FIS ranga punktu.

Otrajās sacensībās latvietei izdevās tikt pie vēl augstvērtīgāka snieguma – startējot ar 29. numuru, divu braucienu summā uzrādīts laiks 1 minūte 38,77 sekundes, labākā rezultāta īpašniecei – jaunzēlandietei Mikailai Smitai – zaudējot apaļas divas sekundes. Šis rezultāts Lienei deva augsto piekto vietu, ļaujot sasniegt arī jaunu FIS punktu rekordu slaloma disciplīnā – 34,68 FIS punkti. Tādējādi Liene jau kārtējo reizi šajā sezonā labojusi personīgo punktu rekordu, kas nākamajā FIS listē ļaus pakāpties augstāk pasaules rangā.

Tāpat abās sacensībās kopumā nopelnīts arī 81 punkts Tālo Austrumu kausa kopvērtējumā.

“Šis slēpošanas kūrorts ir zināms ar to, ka sacensības vienmēr ir ļoti labas, jo trase ir pilnīgā ledū, kas nozīmē, ka līdzvērtīgi apstākļi ir pilnīgi visiem. Bet, kā vietējie komentē, šis ir pirmais gads ar tik lielu sniega daudzumu. Sasniga ļoti daudz, tāpēc puse no trases bija ar ļoti daudz mīksto sniegu, kas nepalīdzēja startējot ar +/- 30. numuru. Grūto apstākļu dēļ, uz otro trasi tika apgriezts Top15 nevis Top30, kā tas parasti notiek. Esmu ļoti priecīga par punktu uzlabojumu, jo tas man ļoti palīdzēs atgriežoties Eiropā. Noderīgi arī ir FEC punkti, ja nākamgad nolemsim braukt uz šiem kontinentālajiem kausiem,” pēc sacensībām stāsta Liene Bondare.

Sezonas atlikušajā daļā Liene Bondare plāno atgriezties Eiropā, kur, kā ierasts, sezonas izskaņā tiek aizvadīti vairāku valstu nacionālie čempionāti ar spēcīgu dalībnieku sastāvu.