Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eiduka pasaules junioru čempionātā sprintā izcīna 13.vietu

Agris Suveizda

Eiduka pasaules junioru čempionātā sprintā izcīna 13.vietu
Patrīcija Eiduka. Foto: A.Veckalniņš

LETA. Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sestdien pasaules junioru čempionāta sprintā brīvajā stilā izcīnīja 13.vietu.

Finālā uzvaru svinēja zviedriete Luīze Lindstrēma, kura finišēja ar laiku divas minūtes un 33,41 sekunde. Viņa par 0,47 sekundēm apsteidza Izabella Marciša no Polijas, no kuras 1,07 sekundes iepalika šveiciete Siri Vīgere. Eiduka nepārvarēja ceturtdaļfinālu, kurā starp sešām slēpotājām izcīnīja trešo vietu, uzvarētājai Marcišai zaudējot vien 0,76 sekundes. Līdz pusfinālam viņai pietrūka vien 0,04 sekundes. Latvijas distanču slēpotāja čempionātu noslēdza 13.vietā.

Iepriekš sprinta distancē, kas ir nedaudz garāka par 1,1 kilometru, kvalifikācijas sacensībās uzvaru svinēja Marija Helēna Fossesholma no Norvēģijas, kura finišēja ar laiku divas minūtes un 28,53 sekundes. Viņa par nieka 0,85 sekundēm apsteidza savu tautieti Hannu Vilbergu Rofstadi. Eiduka izcīnīja trešo vietu un līderei zaudēja 1,03 sekundes, par šādu sniegumu nopelnot 81,11 FIS punktus. Sacensības Obervizentālē norisināsies arī U-23 vecuma grupā, kur Latviju pārstāvēs slēpotājs Raimo Vīgants.

Iepriekšējos divus gadus pasaules junioru čempionātā Šveicē un Somijā Latviju pārstāvēja četri slēpotāji, bet šoreiz uz Vāciju devās divi. Latvijas Slēpošanas federācijas noteiktos kritērijus bija izpildījuši faktiski četri slēpotāji, bet pēc atbildīgo personu un arī sportistu treneru veiktā izvērtējuma un izteiktā priekšlikuma tika pieņemts lēmums uz pasaules junioru čempionātu sūtīt tikai Vīgantu un Eiduku.

Eidukai no Vecbebriem tas ir jau trešais pasaules junioru čempionāts. Tik daudz reizes neviena no Latvijas sportistēm nav startējusi junioru grupā, bet no puišiem trīs starti junioros ir vienīgi Indulim Bikšem. Iepriekšējās reizes Eiduka ir nostartējusi lieliski, sasniedzot Latvijas vēsturē augstākās vietas junioru čempionātos - 2018.gadā sprintā izcīnīta desmitā vieta, bet 2019.gadā piecu kilometru distancē iegūta 11.vieta.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2020-02-29 17:31, pirms 4 gadiem
Divas rupjas kljudas raksta. Pirmkart, ne jau Bendika, un otrkart, no ceturtdaljfinala shkjira nieka 0,04 sekundes nevis 2,5 sekundes. Leta neuzmanigi piegaja un sportacentrs parkopeja.

     [+] [-]

, 2020-02-29 17:39, pirms 4 gadiem
Tas ir, no pusfinala 0,04 sekundes.

     [+] [-]

, 2020-02-29 17:46, pirms 4 gadiem
jazepsL rakstīja: Divas rupjas kljudas raksta. Pirmkart, ne jau Bendika, un otrkart, no ceturtdaljfinala shkjira nieka 0,04 sekundes nevis 2,5 sekundes. Leta neuzmanigi piegaja un sportacentrs parkopeja.
Jā, tā ir. Leta iespējams rēķināja no lucky loosers laikiem.