Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Siguldas tramplīnā pirmās sacensības aizvadītas

Siguldas tramplīnā pirmās sacensības aizvadītas
Siguldas tramplīns
Foto: www.infoski.lv

24., 25. janvārī, Siguldā notika tramplīna atklāšana un tām veltītas sacensības. Sacensībās piedalījās sportisti no Latvijas un Igaunijas. Sacensības dažādās vecuma grupās tika aizvadītas uz K5, K10 un K18 tramplīniem.

Tika pārstāvētas vecuma grupas no 6 gadiem līdz pat veterānu grupai, kur sacentās 2 Latvijas un 1 Igaunijas pārstāvis. Kaut arī sacensību pirmā diena norisinājās vakarā, tika ieslēgts mākslīgais apgaismojums un laika apstākļi sacensībām bija apmierinoši. Prieks, ka cilvēkus nespēja iebiedēt blakus esošās peļķes. Tāpēc tika padomāts par skatītājiem, kuriem tika silta tēja ar uzkodām. Sacensību atklāšana norisinājās tradicionālā stilā, kur visi dalībnieki tika nostādīti ierindā ar sasveicināšanos un pēc tās sekoja sacensību organizatora, s/k „Lidojošais slēpotājs” valdes priekšsēdētāja un galvenā kluba aktīvista, Agra Kumeliņa uzruna. Tam visam sekoja salūts un sacensības tika pasludinātas par atklātām.

Pirmie lēcieni Ziemeļu divcīņā tika veikti uz K5 tramplīna. Tālāk sekoja sacensības uz K10 tramplīna un visbeidzot uz K18 tramplīna. Jāpiemin, ka pirmajā sacensību dienā arī tika uzstādīts tramplīna rekords - 20 m, ar Matīsa Meldera lēcienu, sparīgi atbalstot Siguldas līdzjutējiem. Bet jau nākošajā dienā rekordu pārspēja Kārlis Krūze -20.5 m. Otrajā sacensību dienā norisinājās sacensības tikai lēkšanā ar slēpēm no tramplīna un pēc iepriekšējās dienas rezultātiem tika slēpota distance, Ziemeļu divcīņas sacensībām.

Sacensības bija labi organizētas ar lielu balvu klāstu, sacensību garu un pacilātu atmosfēru, jo Latvijā atklāts vēl viens tramplīns. Tāpēc tiek aicināti visi interesenti, kas vēlas apgūt šo sporta veidu un piedalīties vēstures rakstīšanā. Pilna informācija par slēpošanas sporta veidiem atrodama interneta mājas lapā infoski.lv

Informāciju sagatavoja:
Agris Raugulis
Latvijas Slēpošanas savienība

  +5 [+] [-]

, 2009-01-29 13:59, pirms 15 gadiem
ipasi labi neizskatas,bet wismaz labi ka kautkas notiek saja krizes laika...
ta tik turet...malaci...

  +4 [+] [-]

, 2009-01-29 15:10, pirms 15 gadiem
No kaut kā ir jāsāk. Cerēsim, ka lieta iekustēsies un mums būs vēl viens sporta veids ziemā par kuru fanot.

  +2 [+] [-]

, 2009-01-29 19:11, pirms 15 gadiem
Tad jau pēc 10 gadiem mums būs konkurētspējīgi Z divcīņnieki

  +2 [+] [-]

, 2009-01-29 23:43, pirms 15 gadiem
Biju skatīties. Nedaudz smieklīgi jau izskatījās, bet ar kaut ko jau ir jāsāk. Tā tik turpināt!