Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ligetija dominance milzu slalomā turpinās

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Ligetija dominance milzu slalomā turpinās
Teds Ligetijs
Foto: Reuters/Scanpix

Ar uzvaru milzu slalomā Austrijas pilsētā Soldenā jauno Pasaules kausa sezonu kalnu slēpošanā sācis kopumā četrkārtējais un pašreizējais Mazā kristāla globusa šajā disciplīnā ieguvējs Teds Ligetijs no ASV.

Pirmās sacensības šajā Pasaules kausa izcīņas sezonā iesāka francūzis Aleksis Pinturao, kurš uzstādīja ļoti augstu latiņu pārējiem - 1:01.34 minūtes. Līderpozīcijas viņš tomēr noturēja tikai īsu brīdi, jo ar trešo numuru startējušais Teds Ligetijs no ASV uzlaboja francūža rezultātu par 0,90 sekundēm, esot ātrākais pirmajā braucienā. Trešo vietu prata ieņemt Marsels Hiršers no Austrijas (1:01.42). Otrajam braucienam kvalificējās 30 no uz starta izgājušajiem 80 sportistiem.

Otrajā barucienā izvērtās sīva cīņa par vietām labāko desmitniekā. Ja sieviešu sacensībās otrā brauciena laiki visām bija sliktāki, tad vīri savos piegājienos prata trasi veikt ātrāk par minūti. Nopietnu pieteikumu uz vietu labāko trijniekā pieteica francūzis Stīvs Misiljē, kurš pēc pirmā brauciena bija 13. vietā, bet uzrādīja labāko laiku otrajā braucienā, distanci veicot 57.98 sekundēs. Sacensību noslēgumā Misiljē tomēr samierinājās ar ceturto vietu, dalot to ar norvēģi Akselu Lundu Svindālu.

Vien ar 14. ātrāko laiku otrajā braucienā (59.06 sekundes) Ligetijam pietika, lai sāktu jauno sezonu ar uzvaru, summā uzstādot rezultātu 1:59.50 minūtes. Otrajā vietā palika Aleksis Pinturao, kurš uzvarētājam zaudēja 0.79 sekundes, bet trešo vietu nosargāja austrietis Marsels Hiršers (2:00.52).

PK posms vīriešiem Soldenā. Milzu slaloms

VSportistsValstsLaiks
1.Teds LigetijsASV1:59.50
2.Aleksis PinturaoFrancija2:00.29
3.Marsels HiršersAustrija2:00.52
4.Stīvs MisiljēFrancija2:01.23
4.Aksels Lunds SvindālsNorvēģija2:01.23
6.Markus SandelssSomija2:01.32

Izmantotie resursi:
FIS-Ski

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja