Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Guta-Behrami pirmo reizi šosezon uzvar nobraucienā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Guta-Behrami pirmo reizi šosezon uzvar nobraucienā
Divas zelta medaļas pasaules čempionātā izcīnījusī L.Guta-Behrami turpina sekmīgi startēt arī PK posmos. Foto: AP

Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā, kas vakar sākās Valdifassā (Itālija), nobraucienā sievietēm ātrākā ļoti līdzīgā cīņā bija bronzas medaļas ieguvēja šajā disciplīnā pasaules čempionātā Lara Guta-Behrami no Šveices, izcīnot karjerā 31. uzvaru un pirmo šajā sezonā nobraucienā.

Šajā sezonā supergigantā dominējošā Lara Guta Behrami nobrauciena disciplīnu nemaz nebija iesākusi sekmīgi, pirmajos četros startos ieņemot 8., 11., 8. un 16.vietu, taču pēdējā startā pirms pasaules čempionāta viņa krasi uzlaboja savu sniegumu un izcīnīja pirmo godalgu šosezon šajā disciplīnā – 2.vieta Kransmontanā. Arī pasaules čempionātā viņa bija starp labākajām trim nobraucienā, pievienojot bronzu divām zelta medaļām supergigantā un milzu slalomā. Pazaudējusi līderpozīcijas trases vidusdaļā, šveiciete tomēr spēja pārņemt vadību finišā un izcīnīt pirmo vietu, svinot apaļo desmito uzvaru nobraucienā karjerā.

Tuvu savai trešajai uzvarai karjerā bija Ramona Zībenhofere, taču pašas beigas nebija tās labākās, un viņai nācās samierināties ar otro vietu, zaudējot Gutai-Behrami nieka divas sekundes simtdaļas. Neskatoties uz to, austrietei nebija pamata bēdāties, jo uz pjedestāla viņa atgriezās pēc divu gadu pārtraukuma, kad uzvarēja 2019.gada janvārī. Pasaules čempionātā Zībenhofere ieņēma piekto vietu, bet pēdējos startos pirms Kortīnas bija ārkārtīgi zemajā 27. un 42.vietā. Tikmēr pasaules čempione Korina Sutere ieguva trešo vietu, kas viņai bija trešā godalga šajā sezonā, jo decembrī uzvarēja un izcīnīja otro vietu.

Nedaudz negaidītā pasaules vicečempione Kira Vaidle bija dažu sekunžu simtdaļu attālumā no pirmās šīs sezonas godalgotās vietas pasaules kausa posmos un trešās karjerā. Līdzšinējā pasaules kausa līdere un slaloma speciāliste Petra Vlhova nostartēja labi un iekļuva desmitniekā, taču ar to bija par maz, lai nosargātu līderpozīcijas, kurās slovākiete atradās kopš novembra vidus, kas uzvarēja Levi abos slalomos. Vakardienas uzvara pirmo vietu kopvērtējumā tagad ļauj ieņemt Larai Gutai-Behrami.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, nobrauciens sievietēm, 1.sacensību diena, Valdifassa (Itālija) 48 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Lara Guta-BehramiŠveice1:23.93
2.Ramona ZībenhofereAustrija+0.02
3.Korīna SutereŠveice+0.26
4.Kira VaidleVācija+0.33
5.Brīzija DžonsoneASV+0.36
6.Kajsa Vikhofa LieNorvēģija+0.82

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm

V.SportisteValstsPunkti
1.Lara Guta-BehramiŠveice1047
2.Petra VlhovaSlovākija1018
3.Mišele GisinaŠveice836
4.Marta BasinoItālija743
5.Sofija GodžijaItālija740
6.Federika BrinjoneItālija651
7.Mikaēla ŠifrinaASV615
8.Korīna SutereŠveice595
9.Katrīna LinsbergereAustrija497
10.Estere LedeckaČehija453