Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eidukai 49. vieta Pasaules kausa sacensību sprinta kvalifikācijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eidukai 49. vieta Pasaules kausa sacensību sprinta kvalifikācijā
Patrīcija Eiduka. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Vācijā ieņēma 49. vietu Pasaules kausa sacensībās 1,5 kilometru sprintā klasiskajā stilā.

Eiduka kvalifikācijā distanci veica trīs minūtēs un 56,45 sekundēs, atlases uzvarētājai Natālijai Ņeprjajevai no Krievijas zaudējot 18,37 sekundes, kas deva 101,08 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus. Pirmais trīsdesmitnieks, kas iekļuva finālsacensībās, bija 5,89 sekunžu attālumā. Kvalifikācijā pie rezultāta tika 68 distanču slēpotājas.

Vēlāk finālā uzvaru svinēja Ņeprjajeva, kura finiša līniju šķērsoja pēc trim minūtēm un 27,08 sekundēm. Otrās vietas ieguvēja Anarmija Lampiča no Slovēnijas viņai zaudēja nieka 0,26 sekundes, bet trešo pozīciju izcīnījusī amerikāniete Džesika Diginsa bija 2,44 sekundes lēnāka.

Pasaules kausa kopvērtējumā dāmām līdere ar 1553 punktiem ir svētdien 17. vietu ieņēmusī norvēģiete Terēza Juheuga, otrā ar 1087 punktiem ir Ņeprjajeva, bet trešo vietu ar 1020 punktiem ieņem norvēģiete Heidi Venga, kura šodien ierindojās 11. pozīcijā. Eiduka ar četriem punktiem atrodama 98. vietā.

Vīru finālā visu goda pjedestālu aizņēma norvēģi. Ar rezultātu trīs minūtes un 29,46 sekundes uzvarēja Juhaness Klēbo, 1,99 sekundes viņam zaudēja Pols Golbergs, bet 2,37 sekundes atpalika Ēriks Valness.

Kopvērtējumā līderis ar 1457 punktiem ir svētdien septītajā vietā palikušais krievs Aleksandrs Boļšunovs, otro vietu ar 1222 punktiem ieņem Klēbo, bet trešais ar 851 punktu ir svētdien nestartējušais krievs Sergejs Ustjugovs. Indulis Bikše iekrājis piecus punktus un ieņem 123. vietu.

Jau ziņots, ka sestdien Eiduka izcīnīja 44.vietu Pasaules kausa skiatlona sacensībās (7,5 kilometri klasiskajā stilā + 7,5 kilometri brīvajā stilā). Pagājušajā sestdienā Eiduka desmit kilometros brīvajā stilā izcīnīja 27.vietu un kā pirmā no Latvijas distanču slēpotājām tika pie punktiem Pasaules kausa kopvērtējumā.

Iepriekšējā sezonā Lielos kristāla globusus ieguva norvēģi Juhaness Klēbo un Ingvilda Estberga.