Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Latvijas distanču slēpotājiem atzīstami rezultāti sprintā Zviedrijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas distanču slēpotājiem atzīstami rezultāti sprintā Zviedrijā
Inga Dauškāne. Gaidīsim no viņas un citiem pozitīvu turpinājumu. Foto:Infoski.lv

Šodien Zviedrijas pilsētiņā Bruksvalarnā noslēdzošajā FIS sacensību dienā distanču slēpošanā sprintā brīvajā stilā ļoti labi nostartējuši Latvijas pārstāvji. Vīriem 103 dalībnieku konkurencē Jānis Paipals izcīnīja 31.vietu, bet Inga Dauškāne no 65 slēpotajām uzrādīja 37.rezultātu, Olimpiskajai čempionei zaudējot tikai nepilnas trīs sekundes. Pirmās vietas izcīnīja mājinieki Teodors Petersons un Šarlote Kalla.

Vakar Bruksvalarnā atzīstamu rezultātu 15km brīvajā stilā sasniedza Jānis Paipals un arī Juris Ģērmanis, un šodien labo rezultātu uzrādīšana turpinājās, par ko parūpējās Jānis Paipals, kuram piebalsoja arī Inga Dauškāne. Vīriem kvalifikācijā pirmais startēja galvenais favorīts, trīs pasaules kausa posmu uzvarētājs sprintā Teodors Petersons no Zviedrijas un uzrādīja laiku 2:31,11, kuru nevienam tā arī neizdevās pārspēt. Zaudējot pussekundi, vistuvāk bija 2010.gada Skandināvijas kausa Siguldā uzvarētājs Robins Brintesons (Zviedrija). Vislabāk no mūsu vīru kvarteta nosprintoja Jānis Paipals, kurš uzrādīja laiku 2:41,33 un Petersonam zaudēja 10,2 sekundes, izcīnot 31.vietu. Jānim pussekunde pietrūka, lai tiktu trīsdesmitniekā, kas kvalificējās ceturtdaļfinālam. Gulbenietis nopelnīja 100,87 FIS punktus, kas viņam ir otrs labākais rezultāts sprintā. Pirms nedēļas FIS sacensībās sprintā klasiskajā stilā Muonio Jānis bija tikai piektais no Latvijas slēpotājiem. Cerams, ka turpinājumā sekos vēl labāki rezultāti un neiestāsies formas kritums, kā tas notika pērn. Tādējādi savstarpējā konkurencē veicinot mūsējo slēpotāju izaugsmi. Tieši trīs sekundes par J.Paipalu lēnāks bija komandas biedrs Juris Ģērmanis, kuram 46.vieta un 124,77 FIS punkti. Vēl par vienu sekundi lēnāk nosprintoja Pāvels Ribakovs, kurš vakar atpūtās pēc piektdien veiktās 10km distances klasiskajā stilā. Pāvels ierindojās 52.vietā un nopelnīja 132,16 FIS punktus, kas tomēr ir viņa otrs labākais rezultāts. Pārsteidzoši, bet tikai ceturtais no mūsējiem bija Rolands Pužulis, kurš no Pāvela atpalika trešdaļu sekundes, bet Paipalam zaudēja 4,27 sekundes, nopelnot 134 FIS punktus, kas ir gandrīz divas reizes sliktāk nekā vēsturiskajā Skandināvijas kausa sprintā 2012.gada februārī, kad Pužulis, vienīgais iekļuva trīsdesmitniekā. Toreiz kvalifikācijā Rolands Jāni bija apsteidzis par 11 sekundēm.
Finālā, kurā tika tikai zviedri, uzvaru svinēja Petersons.

Dāmām arī bija vairākas spēcīgas sprinteres, bet tomēr reitings bija zemāks nekā vīriem un sākuma 15 FIS soda punktiem tika pierēķināti gandrīz vēl tik pat. Kvalifikācijā ar rezultātu 2:51,8 labākā bija pasaules kausa posmu uzvarētāja un godalgoto vietu ieguvēja Hanna Falka no Zviedrijas, kurai pagājušajā sezonā sprintā klājās krietni sliktāk. Hanna par trim sekundēm apsteidza otro laiku uzrādījušo Britu Johansoni Norgrēnu. Inga Dauškāne no Falkas atpalika tikai 18,7 sekundes un ieņēma 37.vietu, nopelnot 159,59 FIS punktus, kas ir viņas trešais labākais rezultāts. Lai iekļūtu trīsdesmitniekā un kvalificētos ceturtdaļfinālam, Ingai pietrūka 2,1 sekunde. Ja FIS punkti nav nekas tāds, lai izceltu, tad tomēr dažām spēcīgām sprinterēm ir salīdzinoši maz zaudēts. Var jau būt, ka spēcīgās zviedrietes un citas sezonas sākumā nav tajā labākajā formā, tomēr daži fakti liecina par ļoti labu rezultātu. Ingai 0,2 sekundes zaudēja otrā labākā zviedriete distancē aiz Šarlotes Kallas Anna Hāga, kura sprintos startē reti un ar ļoti mainīgām sekmēm (iepriekšējās sezonas sākumā netika trīsdesmitniekā pasaules kausā, bet 2009.gadā ir bijusi ceturtā – aut.piez.). Tikai 2,7 sekundes Dauškānei priekšā bija 2006.gada Olimpiskā čempione sprintā kanādiete Čandra Krovforde, kurai, tiesa, pēdējā laikā nav izdevies pietuvoties kādreizējai formai, bet tomēr pagājušajā sezonā vienreiz sesto vietu Pasaules kausa posmā Kanādā viņa izcīnīja.

Finālā Falka palika otrā, piekāpjoties Šarlotei Kallai, kura ne tikai distancē ir viena no vadošajām pasaulē, bet arī sprintā vairākas reizes ir bijusi finālā pasaules kausa posmos, bet trešajā vietā pazīstamā zviedru sprintere Ida Ingemarsdotera.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-24 21:33, pirms 11 gadiem
nu nu nu- izskatās ka mums ledus ir izkustējies slēpošanā?