Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Sofija Godžija turpina dominanci nobraucienā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sofija Godžija turpina dominanci nobraucienā
Godžijai nākammēnes ir labas iespējas tikt pie savas pirmās pasaules čempionāta medaļas nobraucienā. Foto: www.chronicleonline.com

Šodien pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā nobraucienā sievietēm Kransmontanā (Šveice) otro dienu pēc kārtas nepārspēta bija itāliete Sofija Godžija, kurai tā jau bija ceturtā uzvara pēc kārtas nobraucienā šajā sezonā. Tikmēr ar otro vietu pēc gada pārtraukuma nobraucienā trijniekā atgriezās 2020.gada Kransmontanas posma uzvarētāja šajā disciplīnā Lara Guta-Behrami no Šveices.

Kalnu slēpotājas otro dienu pēc kārtas sacentās nobraucienā, kas jau bija piektais starts šajā disciplīnā šosezon, trasei esot ap 400m garākai nekā vakar. Ja vīriešiem iepriekšējās četras reizes katrā bija savs uzvarētājs, tad sievietēm trīs reizes nepārspēta bija Sofija Godžija, tikai vienreiz sezonas pašā pirmajā startā piekāpjoties pašreizējai pasaules vicečempionei Korinai Suterei no Šveices.

Godžija, kura pirms trim gadiem kļuva par Olimpisko čempioni, bet pasaules čempionātā šajā disciplīnā vēl nav tikusi pie medaļas, turpināja savu uzvaru sēriju un bija ātrākā arī šodien. Ceturtdaļsekundi viņai zaudēja un šajā disciplīnā šosezon pirmo reizi trijniekā iekļuva Lara Guta-Behrami, kura vakar bija tikai sešpadsmitā un kura šajā sezonā augstāk par 8.vietu nobraucienā nebija tikusi, tomēr svinēja uzvaru pirms divām nedēļām Austrijā otrā ātrumdisciplīnā supergigantā. Vakar 12.vietā finišējusī itāliete Elena Kurtoni, kura pirms gada Bulgārijā izcīnīja savu vienīgo uzvaru, uzrādīja trešo laiku, piekto reizi karjerā kāpjot uz goda pjedestāla.

Līdz ar to pārtrūka Brīzijas Džonsones šīs sezonas lieliskā trešo vietu sērija nobraucienā visos līdzšinējos četros startos, jo amerikāniete šodien bija piektā. Tikmēr tieši aiz trijnieka ceturtā finišēja un savu labāko rezultātu pasaules kausa posmos sasniedza 2017.gada pasaules junioru čempione milzu slalomā Laura Pirovano. Ar savu labāko karjeras rezultātu sešinieku noslēdza šveiciete Jasmīna Zuttere, kurai tā bija pirmā reize desmitniekā. Pasaules līderei Petrai Vlhovai no Slovākijas neizdevās otro dienu pēc kārtas finišēt sešiniekā, bet arī 7.vieta tehnisko disciplīnu speciālistei ir labs rezultāts, jo tieši aiz viņas palika pirmā šīs sezonas nobrauciena uzvarētāja Korina Zutere, kura janvāra beigās ir patālu no sava teicamā varējuma decembrī Valdizērā ātrumdisciplīnās (viena pirmā un divas otrās vietas – aut.piez.).

Labas iespējas otro dienu pēc kārtas iekļūt trijniekā bija Olimpiskajai čempionei Esterei Ledekai, kura pēc divām trešdaļām trases bija uzrādījusi otro laiku (+0,20 sekundes), bet trases beigu daļā piedzīvotā kritiena dēļ finišu nesasniedza.

Vīriešiem šodien nobrauciens ir atcelts.

Pasaules kausa posms nobraucienā sievietēm, otrā sacensību diena, Kransmontana (Šveice), 50 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Sofija GodžijaItālija1:27.75
2.Lara Guta-BehramiŠveice+0.27
3.Elēna KurtoniItālija+0.60
4.Laura PirovanoItālija+0.82
5.Brīzija DžonsoneASV+0.89
6.Jasmīna ZutereŠveice+0.91
7.Petra VlhovaSlovākija+1.05
8.Korīna ZutereŠveice+1.10
9.Federika BrinjoneItālija+1.26
10.Mišela GisinaŠveice+1.32