Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Spraigā cīņā slalomā Vlhova svin jubilejas uzvaru PK posmos

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Spraigā cīņā slalomā Vlhova svin jubilejas uzvaru PK posmos
Petra Vlhova. Foto: JEFF PACHOUD/AFP.

Vakar vakarā Kurševelā (Francija) notikušajā Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā sievietēm slalomā, apsteidzot amerikānieti Mikaēlu Šifrinu otrajā braucienā, spraigā cīņā uzvaru svinēja slovākiete Petra Vlhova, tiekot pie 30. panākuma.

Abas labākās slalomistes Petra Vlhova un Mikaēla Šifrina parūpējās, lai Kurševelas nakts slalomā būtu intriga un aizraujošas sacensības cīņā par uzvaru, krietni esot priekšā pārējām konkurentēm. Pateicoties teicamajai vidusdaļai, pirmajā braucienā līderpozīcijās ar 0,17 sekunžu pārsvaru izvirzījās Šifrina. Lai arī trijos no četriem sektoriem ātrākā bija Vlhova, slovākietei nācās samierināties ar otro pozīciju.

Otrajā braucienā olimpiskā čempione Vlhova bija ātrākā un palika nepārspēta arī kopvērtējumā, tiekot pie otrās uzvaras šajā sezonā un trīsdesmitā panākuma karjerā. Pasaules vicečempionei Šifrinai otrā vieta un 145 pjedestāls PK posmos. Ceturto reizi trijniekā iekļuva un kārtējo reizi trešo vietu ieguva austriete Katarina Trupe.

Ceturto vietu ieņēma otra austriete Katarina Galhūbere, sasniedzot karjeras labāko rezultātu un trešo reizi tiekot pieciniekā. Šī gada pasaules juniore čempione Hanna Abramsona Elfmane no Zviedrijas otro reizi šajā sezonā kvalificējās otrajam braucienam, ar 17. vietu tiekot pie pirmā ieskaitītā rezultāta gada nogalē PK posmos. Viena no pašām jaunākajām PK dalībniecēm – 18 gadus vecā zviedriete Kornēlija Ēlunde, kurai ir trīs uzvaras Eiropas kausa posmos, ierindojās 22. vietā, jau ceturto reizi karjerā tiekot pie PK kopvērtējuma punktiem.

Cerīgi sāka 2021. gada pasaules čempione Katarina Līnsbergere, uzrādot 3. laiku pirmajā trasē, taču austrietei nesekmīgs bija otrais brauciens, noslīdot uz 18. vietu. Pēc 7. laika pirmajā braucienā otrajā nefinišēja 19 gadus vecā horvātiete Zrinka Ļjutiča.

Jāatzīmē 22 gadus vecās Klarisas Brešes veikums, jo francūziete ar priekšpēdējo 69. numuru uzrādīja 29. laiku un otro reizi karjerā kvalificējās otrajam braucienam, laužot stereotipus un pierādot, ka ar pēdējiem numuriem var iekļūt trīsdesmitniekā. Francūziete beigās ieguva 21. vietu.

PK kopvērtējumā ar apaļo 700 punktu summu pēc 12 startiem joprojām pārliecinoši vadībā ir Šifrina, kurai ar 557 punktiem seko itāliete Federika Brinjone un ar 491 punktu Vlhova. Arī slalomā vadībā ir Šifrina, kurai 330 punkti un par 50 vairāk nekā Vlhovai. Trešajā vietā ar 190 punktiem ir vāciete Lēna Dīra, kura vakar ļoti labi sāka, bet pirmās trases pirmajā pusē kļūdījās un izstājās.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms sievietēm, Kurševela (Francija), 70 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Petra VlhovaSlovākija1:48.14
2.Mikaēla ŠifrinaASV+0.24
3.Katarina TrupeAustrija+2.06
4.Katarina GalhūbereAustrija+2.62
5.Paula MolcanaASV+2.64
6.Mišele GisinaŠveice+2.95