Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

papildināts Arī U23 grupā mūsējie sprintā tālu aiz kvalifikācijas, uzvaras Itālijai un Krievijai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Arī U23 grupā mūsējie sprintā tālu aiz kvalifikācijas, uzvaras Itālijai un Krievijai
Kas neizdevās sprintā, vajadzētu izdoties distancēs. Foto:Infoski.lv

Čehijas Slēpošanas centrā Liberecā Pasaules čempionātā junioriem 1,6km sprintā klasiskajā stilā U23 grupā 74 dalībnieku vidū Latvijas izlases pārstāvis Arvis Liepiņš palika 55.vietā, bet Robertam Slotiņam 69.vieta. Par pasaules čempioniem kļuva itālis Federiko Pelegrino un krieviete Jeļena Soboļeva.

Pasaules čempionāta otrajā dienā savu dalību uzsāka U23 grupa (1990.g.-1992.g.) ar mūsējiem Arvi Liepiņu un Robertu Slotiņu tai skaitā. Pēc pirmajā dienā ne visai veiksmīgā starta junioriem, šodien viennozīmīgi labāks rezultāts tika gaidīts no mūsu U23 grupas pārstāvjiem, kaut arī viņi īpaši sprintam nebija gatavojušies. Arī reitings solīja cerīgāku skatu uz rezultātiem, jo Arvis bija 48., bet Roberts 61. Kvalifikācijas pārvarēšana un iekļūšana trīsdesmitniekā tik un tā bija ļoti grūts uzdevums, taču to bija reālāk paveikt, ja salīdzina ar junioriem, turklāt cerības viesa Arvja Pasaules kausa posmā Kūsamo sprintā uzrādītais rezultāts. Ieraugot starta sarakstos uzvārdus Nortugs un Kolonja, nevajadzēja bīties, jo tie bija slaveno un vadošo slēpotāju jaunākie brāļi Tomass un Džanluka (Tomass Nortugs, starp citu, ir 2010.gada Pasaules junioru čempions sprintā – aut. piez.).

Arvis Liepiņš 1,6km veica 3:57,80, atpaliekot 21 sekundi no līdera un tajā brīdī tas viņam deva 46.rezultātu, 13 sekundes aiz kvalifikācijas robežas – labāko trīsdesmitnieka. Pēc Arvja vēl startēja 26 pēc reitinga vājāki pretinieki, no kuriem deviņiem izdevās mūsu slēpotāju pārspēt, tādējādi beigās Liepiņam 55.vieta. Šo deviņu vidū nebija vēlāk startējušais Roberts Slotiņš, kurš nosprintoja par septiņām sekundēm lēnāk nekā komandas biedrs no SS „Arkādijas” un ierindojās 69.vietā. Tāpat kā junioru konkurencē arī U23 grupā nācās atzīt Lietuvas pārākumu, jo Vitautas Strolia bija divas sekundes ātrāks par Arvi Liepiņu un ierindojās 51.vietā. Abi igauņi – Raido Rankels un Tomass Kaursons – bija 7 un 7,5 sekundes lēnāki par kvalifikācijas uzvarētāju un ar uzrādīto 27. un 28.laiku kvalificējās ceturtdaļfinālam. Trīsdesmitniekā iekļuvušajiem Kaursonam un itālim Enriko Nici ir tikai par 8 un 5 punktiem labāks reitings nekā Liepiņam, bet tūlīt „aiz strīpas” palikušajam slovēnim Trsanam ir par astoņiem punktiem sliktāks. Līdz ar to A.Liepiņam diemžēl neizdevās vismaz atkārtot pirms diviem gadiem Otepē U23 grupā sprintā klasiskajā stilā iegūto 38.vietu. Kvalifikācijas uzvarētajam Federiko Pelegrino zaudētā 21 sekunde ir daudz, jo itālis, kas ir bijis trijniekā sprintā Pasaules kausa posmos, ir krietni spēcīgāks brīvajā stilā, un pirms nedēļas Pasaules kausa posmā sprintā klasiskajā stilā turpat Liberecā viņš kvalifikācijā bija tikai 40.vietā, labākajiem zaudējot 11 sekundes. Taču, kā jau vakar izteicās komandas vadītājs Dainis Vuškāns, tad uz sprintu uzsvars netiek likts, un lielākas cerības saistās ar distancēm, kur mūsējie var parādīt labākus rezultātus.

Itālis Pelegrino bija ātrākais savā slēpojumā ceturtdaļfinālā, pusfinālā un arī finālā, kur ļoti sīvā cīņā pārspēja somu Juho Mikonenu un trešās vietas ieguvēju Jevgēņiju Belovu no Krievijas, kurš uzvarētājam zaudēja pussekundi un tikai par pāris centimetriem pārspēja ceturto vietu ieguvušo norvēģi Sindri Skaru. Abiem igauņiem neizdevās pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru. Raido Rankelam pietrūka tikai 0,2 sekundes līdz pusfinālam un, finišējot trešajā vietā savā ceturtdaļfināla slēpojumā, viņš kopvērtējumā izcīnīja 15.vietu, bet Kaursons palika pēdējais sestais ceturtdaļfināla slēpojumā un beigās viņam 29.vieta. Kolonja un Nortugs jaunākie izkrita pusfinālā un ierindojās attiecīgi 9. un 11.vietā.

Dāmām 50 dalībnieču vidū bija trīs igaunietes, arī pirms nedēļas Priekuļos FIS mačos abas dienas triumfējusī Heidi Raju, taču spēcīgākā bija ar devīto numuru izliktā Trīne Ojaste, kura 1,3km veica 3:23,5, no labākā laika uzrādītājas Jeļenas Soboļevas (Krievija) atpaliekot 5,85 sekundes un uzrādot septīto ātrāko laiku. Raju arī labi veica kvalifikāciju, atpaliekot desmit sekundes no līderes un ierindojoties 19.vietā, un līdz ar to arī tika ceturtdaļfinālā. Karela Tamjarva māsai Kati līdz trīsdesmitniekam pietrūka 1,14 sekundes un nācās samierināties ar 33.vietu.

Pēc līdzīga scenārija kā Pelegrino arī sieviešu konkurencē finālā tika un uzvarēja Jeļena Soboļeva, aiz sevis atstājot divas vācietes – Sandru Ringvaldu otrajā vietā, bet Hannu Kolbu trešajā. Igaunietēm Ojastei un Raju vairs nepietika spēka ceturtdaļfinālam, kur abas savos slēpojumos palika piektās, un beigās ierindojās attiecīgi 21. un 23.vietā.

Rīt mūsu juniori Arnis Pētersons un Indulis Bikše sacentīsies 10km brīvajā stilā, kur noteikti centīsies uzlabot vakar sprintā iegūtās vietas.

Kvalifikācijas rezultāti: FIS-Ski - resultats

Fināla rezultāti: Vīrieši - FIS-Ski - resultats
Sievietes - FIS-Ski - resultats

  -2 [+] [-]

, 2013-01-22 13:02, pirms 11 gadiem
Cerības bija, bet diemžēl kvalifikācija izrādījās nepavisam tuvu. Distancēs būs labāk.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-22 16:55, pirms 11 gadiem
Gan jau garākās distancēs veiksies labāk.

     [+] [-]

, 2013-01-22 19:41, pirms 11 gadiem
Te nu parādās Lavijas specifika- visi mauc slidsolī...

     [+] [-]

, 2013-01-23 10:27, pirms 11 gadiem
Interesanti, ka 2010.gadā junioru vecumā Tomass Nortugs sprinta finālā uzvarēja Pelegrino, bet jau gadu vēlāk PK posmos Pelegrino bija krietni labāks.