Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Jauniņā jaunzēlandiete Robinsone neļauj Šifrinai sezonas izskaņā tikt pie 70.uzvaras

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jauniņā jaunzēlandiete Robinsone neļauj Šifrinai sezonas izskaņā tikt pie 70.uzvaras
Alise Robinsone sezonas beigās ar otro un pirmo vietu parādīja savu reālo varējumu, ko nesanāca īstenot sezonas garumā. Foto: AP

Šodien Lencerhaidē Pasaules kausa 2020./2021.gada sezona kalnu slēpošanā sievietēm noslēdzās ar 19 gadus vecās Jaunzēlandes brīnumbērna Alises Robinsones uzvaru milzu slalomā, neļaujot Mikaēlai Šifrinai šajā sezonā tikt pie apaļās 70.uzvaras pasaules kausa posmos.

Pēc pirmā brauciena vadībā atradās Šifrina, bet tikai vienas sekundes desmitdaļas attālumā bija Marta Basino un Meta Hrovata, tādējādi solot ļoti interesantu noslēgumu. Atrazdamies pēc pirmā brauciena 4.vietā un 0,77 sekundes aiz līderes, pirms četriem mēnešiem 19.dzimšanas dienu nosvinējusī Alise Robinsone ir teicamu otro braucienu, riskanti un labā nozīmē agresīvi braucot trases stāvākajā daļā, spēja pakāpties uz pirmo vietu un izcīnīt trešo uzvaru karjerā. Pirmo panākumu viņa guva jau 17 gadu vecumā, kad 2019.gada oktobrī bija labākā sezonas atklāšanas sacensībās Zeldenā. Robinsones snieguma dēļ daudziem medijiem nācās mainīt iecerēto virsrakstu par to, ka Šifrina noslēdz sezonu ar 70.uzvaru, jo amerikāniete beigās palika otrā.

Mēneša sākumā 23.dzimšanas dienu atzīmējusī Meta Hrovata bija tuvu abām ātrākajām un izcīnīja trešo vietu. Tā slovēnietei bija ceturtā reize trijniekā, visās iegūstot trešo vietu. Pagājušā gada milzu slaloma un kopvērtējuma uzvarētāja Federika Brinjone (Itālija) ar ļoti labu otro braucienu pakāpās uz 4.vietu. Turpretī viņas tautiete un jau iepriekš milzu slaloma globusu nodrošinājusī Basino no otrās vietas atkrita uz septīto, tādējādi pēdējos divos mēnešos nespējot parādīt tādus rezultātus kā sezonas pirmajā pusē. Basino priekšā ierindojās un sešinieku noslēdza vakardienas slaloma uzvarētāja Katarina Līnsbergere. Tikmēr pie kopvērtējuma titula tikušajai Petrai Vlhovai noslogotās sezonas dēļ otro dienu pēc kārtas izpaudās sagurums, tāpēc slovākiete abas dienas uzrādīja pieticīgus rezultātus, šodien paliekot pat ārpus desmitnieka – 11.vietā.

Iepriekš jau tika ziņots, ka pasaules kausa vicelīdere un pasaules čempione šajā disciplīnā Lara Guta-Behrami, protestējot pret nevienlīdzīgiem nosacījumiem, demonstratīvi izstājās pirmā brauciena sākumā.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, milzu slaloms sievietēm, Lencerhaide (Šveice) 19 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Alise RobinsoneJaunzēlande2:19.48
2.Mikaēla ŠifrinaASV+0.28
3.Meta HrovataSlovēnija+0.48
4.Federika BrinjoneItālija+1.29
5.Mišele GisinaŠveice+1.31
6.Katarina LīnsbergereAustrija+1.37

     [+] [-]

, 2021-03-21 17:53, pirms 3 gadiem
Kiwi drusk atgādina Vorliju

     [+] [-]

, 2021-03-21 18:03, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: Kiwi drusk atgādina Vorliju
Jā, Tesa neslikta, Alise vēl meitenīga, bet mežonīgu spēku. pārbrauc Šifrinu kā ar ceļa rulli.