Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Nosaukts Zviedrijas izlases sastāvs OS slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nosaukts Zviedrijas izlases sastāvs OS slēpošanā
Turīnā, pateicoties Lindam (att.), zviedri ieguva divus zeltus sprintā. Arī Vankūverā viņiem ir labas izredzes to atkārtot.
Scanpix foto

Zviedrijas Olimpiskā komiteja nosaukusi izlases sastāvu distanču slēpošanā, kas pārstāvēs valsti Olimpiskajās spēlēs Vankūverā . Pēdējā brīdi sastāvā tika iekļauts Olimpiskais čempions sprintā Bjorns Linds, bet Olimpiskās spēles ies secen slavenajiem brāļiem Fredriksoniem

Iepriekš Zviedrijas distanču slēpošanas vadība bija paziņojusi, ka galīgo sastāvu nosauks pēc Zviedrijas čempionāta šajā nedēļas nogalē, taču tas ir kļuvis zināms jau tagad. Sievietēm galvenās cerības saistās ar Šarloti Kallu, kā arī ar 20 gadus jauno sprinteri Hannu Falku, kas šajā sezonā izcīnījusi divas uzvaras, arī pēdējā sprintā Otepē.

Vīriešiem galvenais favorīts uz zeltu būs sprinteris Emīls Jonsons, kurš rādīja teicamu formu un sniegumu "Tour de ski" sprinta etapos un uzvarēja pēdējā pasaules kausa posmā Otepē. Labas izredzes gan 15km slidsolī, gan 30km duatlonā ir Markusam Helneram. Šobrīd grūti spriest par pēdējo sezonu zviedru līderi Sēdergrēnu, kurš slimības un traumas dēļ šajā sezonā ir startējis tikai divas reizes. Izlasē tika iekļauts arī Bjorns Linds, kas Otepē sprintā pagājušo svētdien iekļuva finālā. Linds, pateicoties fantastiskajam finiša spurtam, kas atgādināja „ķengura lēcienus”, izcīnīja divus zeltus Turīnā – individuālajā un komandu sprintā. Lai arī pēdējās sezonās viņa rezultāti nav bijuši ne tuvu tie labākie, tomēr iekļūšana finālā Otepē, vairoja treneru uzticības kredītu.

Turpretī „aiz borta” palika viņa komandas biedrs Olimpiskā zelta izcīnīšanā komandu sprintā - Tobiass Fredriksons, kurš Turīnā izcīnīja arī bronzu individuālajā sprintā. Treneru skatījumā pasaules čempionam sprintā (2003.gadā), kas bija otrais Zviedrijas čempionātā pagājušajā gadā, pārspējot Jonsonu, spēcīgajā izlasē neatradās vieta. Tāds pats liktenis piemeklēja viņa brāli, Pasaules kausa ieguvēju 2003.gadā - Matiasu Fredriksonu. Pēc tam, kad traumas dēļ diemžēl pāragri no slēpošanas bija spiests aiziet ļoti talantīgais Pērs Elofsons, kuru jau paspēja nodēvēt par leģendārā Gunde Svāna „mantinieku”, Matiass bija Zviedrijas izlases līderis vairākas sezonas. Diemžēl abiem brāļiem pat netika dota iespēja parādīt savas spējas pasaules kausā Otepē.

Zviedrijas izlases sastāvs:

Dāmas
Anna Hoga
Šrlote Kalla
Magdalēna Pajala
Brita Johansona Norgrēna
Līna Andersone
Hanna Falka
Ida Ingemarsdottera
Anna Olssona

Vīri
Emīls Jonsons
Teodors Petersons
Bjorns Linds
Jespers Modins
Johans Olsons
Markuss Helners
Daniels Rickardsons
Anders Sēdergrēns

izmantotie resursi: langrenn.com

     [+] [-]

, 2010-01-21 13:56, pirms 14 gadiem
Krievi nosaukuši 16 no 20 braucējiem -
vīrieši: Alexander Legkov, Maxim Vylegzhanin, Nikolai Pankratov, Sergei Novikov, Sergey Shiriaev, Petr Sedov, Alexey Petukhov, Nikolai Morilov, Nikita Kriukov, Alexander Panzhinskiy.
Sievietes: Natalia Korosteleva, Irina Khazova, Alena Sidko, Olga Savialova, Evgenia Medvedeva, Evgenyi Shapovalova.
Visticamāk sastāvau papildinās Olga Rotčeva un Vasīlijs Rotčevs, kā arī Ivans Alipovs, kuri pagaidām nav iekļauti veselības problēmu dēļ.