Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Līnsbergere sezonas izskaņā vēlreiz nepārspējama slalomā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Līnsbergere sezonas izskaņā vēlreiz nepārspējama slalomā
K.Līnsbergere sezonas laikā ir apliecinājusi, ka ir stabilākā un labākā slalomiste. Foto:AP

Noslēdzošajā pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās Lencerhaidē (Šveice), slalomā otro reizi karjerā un arī pēc kārtas pārliecinošu uzvaru izcīnīja 23 gadus vecā pasaules čempione Katarina Līnsbergere (Austrija), pelnīti tiekot pie slaloma kopvērtējuma titula.

Katarina Līnsbergere tāpat kā Aleksis Penturo milzu slalomā izvirzījās pārlecinošā vadībā pēc pirmā brauciena, taču atšķirībā no francūža austriete otro braucienu slalomā neveica ar piesardzību un savu pārsvaru vēl vairāk palielināja. Līdz ar to austriete, kura pagājušā sestdienā Orē izcīnīja savu pirmo uzvaru pasaules kausa posmos un pārtrauca Austrijas sešu gadu gaidīšanu pēc pirmās vietas sieviešu slalomā, pie augstākā panākuma tika otrajās sacensībās pēc kārtas, kas viņai palīdzēja apsteigt slovākieti Petru Vlhovu un nodrošināt slaloma ieskaitē uzvaru.

Mikaēla Šifrina martā slalomos iegūtajai 1. un 3.vietai pievienoja otro, tādējādi nopelnot šajā mēnesī pilnu godalgo vietu komplektu, bet tā arī netiekot pie 70.uzvaras. Taču apaļo jubilejas uzvaru amerikāniete šajā sezonā varēs mēģināt izcīnīt rīt milzu slalomā. Pēc divu ar pusi mēnešu pārtraukuma trijniekā atgriezās Mišele Gisina, pārtraucot lejupslīdi, kādu viņa piedzīvoja ar katru startu kopš uzvaras decembra beigās Zemeringā. Tikai četras sekundes simtdaļas līdz pirmajai godalgai pietrūka Kristīnei Līsdālai, kura ir viena no retajām norvēģietēm, kas abus braucienus var veikt vienlīdz labi. Vēl skandināviete, kas sasniedza savu labāko vietu slalomā, bija zviedriete Sāra Hektore, kur ieņēma piekto vietu. Tikmēr sešinieku noslēdza Vlhova, kura otro slalomu pēc kārtas ierindojās tālu aiz trijnieka, bet ar šodienas sesto vietu pilnībā pietika, lai priekšlaicīgi nodrošinātu uzvaru visu disciplīnu kopvērtējumā.

Pasaules kausa noslēdzošais posms kalnu slēpošanā, slaloms sievietēm, Lencerhaide (Šveice) 24 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Katarina LīnsbergereAustrija1:49.77
2.Mikaēla ŠifrinaASV+1.24
3.Mišele GisinaŠveice+1.95
4.Kristīne LisdāleNorvēģija+1.99
5.Sāra HektoreZviedrija+3.11
6.Petra VlhovaSlovākija3.15

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm, 30/31 sacensībām

V.SportisteValstsPunkti
1.Petra VlhovaSlovākija1392
2.Lara Guta-BehramiŠveice1256
3.Mišele GisinaŠveice1085
4.Mikaēla ŠifrinaASV995
5.Katarina LinsbergereAustrija863
6.Marta BasinoItālija840
7.Federika BrinjoneItālija817
8.Sofija GodžijaItālija740
9.Korīna SutereŠveice735
10.Vendija HoldenereŠveice535

  +1 [+] [-]

, 2021-03-20 18:16, pirms 3 gadiem
Nu, super! paldies!

     [+] [-]

, 2021-03-20 19:38, pirms 3 gadiem
Spēcīga, lunkana, vēsu prātu - Katarina, Šifrinas killere.
Bet Petra - labāk mednis kokā nekā zīle rokā

     [+] [-]

, 2021-03-21 00:06, pirms 3 gadiem
Petra vispār šodien un iepriekšējā gonkā pēc sevis neizskatījās, ļoti saspringta. Var saprast, tik daudz startu PK visās disciplīnās.