Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

OS un PČ medaļnieki nostartējuši LSF rīkotajā Baltijas kausā kalnu slēpošanā Itālijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

OS un PČ medaļnieki nostartējuši LSF rīkotajā Baltijas kausā kalnu slēpošanā Itālijā
Katarina Hūbere. Foto: Gepa pictures.

Itālijas kalnu kūrortā Pocā di Fassā notiekošajā Baltijas kausa sestajā posmā kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF), FIS sacensībās milzu slalomā piedalījušies vairāki Pasaules kausa posmos trijniekā vai sešiniekā tikušie kalnu slēpotāji, arī olimpisko un pasaules čempionāta medaļnieki. Vīriešiem uzvarēja Jauniešu olimpisko spēļu čempions milzu slalomā Filips Hofmans no Austrijas, bet sievietēm nepārspēta palika nupat ar Dženiferu Ģērmani Pasaules kausa finālsacensībās Zālbahā startējusī un 5. vietu izcīnījusī austriete Katarina Hūbere.

Vakar ziņojām par Itālijā Pocā di Fassā notiekošo Baltijas kausa sesto posmu kalnu slēpošanā, kur spēcīga sastāva FIS sacensībās milzu slalomā uzvarēja pasaules junioru čempionātā divdesmitniekā tikušais japānis Haijata Vakatsuki un itāliete Emma Visere. Savukārt Latvijas junioru čempionāta ieskaitē pirmās vietas ieguva Gustavs Harijs Ābele un Helēna Ērenpreisa.

Šodien dalībnieku sastāvs Baltijas kausa noslēdzošajā posmā Pocā di Fassā bija kļuvis vēl daudz spēcīgāks, jo LSF rīkotajās sacensībās pieteicās startēt vairāki panākumus guvuši vai augstas vietas nozīmīgākajās sacensībās ieguvuši kalnu slēpotāji ar trim Austrijas zvaigznēm priekšgalā – olimpisko čempioni un pasaules vicečempioni komandu sacensībās Katarinu Trupi, 2021. gada pasaules vicečempionu Adrianu Pertlu un arī olimpiskajās spēlēs, pasaules čempionātos un vairākas reizes PK posmos desmitniekā tikušo Katarinu Hūberi.

Šādu pašā augstākā līmeņa kalnu slēpotāju piesaisti nodrošinājusi LSF ļoti augstākā kvalitātē sarīkotās sacensības gan savulaik Somijā, gan tagad pēdējos gados arī Itālijā. Pirms diviem gadiem LSF rīkotajā Baltijas kausā Pocā piedalījās arī divkārtējā pasaules kausa posu uzvarētāja Valērija Grenjē no Kanādas. Bez šādām zvaigznēm un vairākiem citiem augsta līmeņa kalnu slēpotāju piedalīšanā priecē arī kuplā valstu pārstāvniecība, kas sasniedz 20, iekļaujot arī vairākus kontinentus kā Ziemeļameriku, Dienvidameriku, Austrāliju, Āziju un, protams, Eiropu.

Vīriešiem cīņā par uzvaru iesaistījās četri kalnu slēpotāji, kas satilpa ceturtdaļsekunde, bet pirmo un trešo vietu divu braucienu summā šķīra mazāk nekā divas sekundes desmitdaļas. Neskatoties uz 8. laiku otrajā trasē no otrās vietas uz pirmo pakāpās un uzvarēja 2020. gada Jauniešu olimpisko spēļu čempions Hofmans, kuram beigās 0,13 sekundes piekāpās pirmā brauciena līderis Alberto Battisti no Itālijas. Trijnieku noslēdza zināmākais dalībnieks vīriešu konkurencē Adrians Pertls, kurš 2021. gadā kļuva par pasaules vicečempionu slalomā, bet pagājušajā sezonā pāris reizes PK posmos bija desmitniekā un arī sešiniekā.

Sievietēm pirmajā braucienā vadībā izvirzījās Trupe, bet olimpiskā čempione un pasaules vicečempione komandu sacensībās otrajā trasē kļūdījās un nefinišēja, līdz ar to uzvaru svinēja cita no Austrijas izlases līderēm slalomā Hūbere, kura par 0,36 sekundēm apsteidza Eiropas kausa posmos desmitniekā tikušo itālieti Vivienu Insamu.

No Latvijas pārstāvjiem labākie bija vakar par junioru čempionu kļuvušais Gustavs Harijs Ābele, kurš ierindojās 34. vietā (+9,84 sek.), un Elza Saļņikova, kurai 23. vieta (+10,19 sek.) un vakar bija trešā no mūsējām, šodien līdzīgā cīņā par pussekundi apsteidzot dvīņu māsu Frīdu. Šīsdienas sacensības bija arī Igaunijas čempionāts, par uzvarētājiem kļūstot Matam Jogevam un Hannai Tederai, kuri ierindojās pāris pozīcijas priekšā Ābelem un Saļņikovai.

Rīt Pocā di Fasā Baltijas kausa 6. posma ietvaros notiks FIS slaloma sacensības, kas būs Latvijas junioru čempionāts.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv