Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ābele un Ērenpreisa uzvar LČ junioriem milzu slalomā Itālijā, piedaloties 20 valstu pārstāvjiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ābele un Ērenpreisa uzvar LČ junioriem milzu slalomā Itālijā, piedaloties 20 valstu pārstāvjiem
Foto: Emīlija Škapare.

Šodien Itālijas kalnu kūrortā Pocā di Fassā, kur norisinās Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotais Baltijas kausa sestais posms kalnu slēpošanā, FIS sacensībās milzu slalomā uzvarēja pasaules junioru čempionātā divdesmitniekā tikušais japānis Haijata Vakatsuki un itāliete Emma Visere. Savukārt Latvijas junioru čempionāta ieskaitē pirmās vietas ieguva Gustavs Harijs Ābele un Helēna Ērenpreisa.

Iepriekš vairākkārt ziņojām par Itālijā Pocā di Fassā notiekošo Baltijas kausa sesto posmu kalnu slēpošanā, kur pagājušajā nedēļā četru dienu garumā vairāku jauniešu un Master grupu pārstāvji kuplā skaitā piecās disciplīnās cīnījās par valsts čempionāta godalgām. Šajā nedēļā ir pienākusi kārta medaļu komplektus abās tehniskajās slaloma disciplīnās sadalīt junioriem jeb U21 grupai.

Šajā nedēļā Baltijas kausa 6. posma sacensības ir arī FIS statusā, tāpēc ir pieteikušies arī vairāku citu valstu pārstāvji. Šodien sacentās divdesmit valstu kalnu slēpotāji, vīriešiem dalībnieku skaitam sniedzoties pāri piecdesmit – 55 kalnu slēpotāji, bet sievietēm sacenšoties 36 dalībniecēm. Uzmanību pievērsa pārstāvēto valstu daudzums un dažādība. Milzu slalomā startēja 20 valstu pārstāvji, gan no tādām stiprām valstīm kā Austrija, Šveice, Itālija Eiropā un Kanāda, ASV Ziemeļamerikā, gan arī dažādiem kontinentiem – bez jau pieminētās Ziemeļamerikas bija pārstāvēta arī Dienvidamerika ar Argentīnu, Austrālija, kā arī reti kalnu slēpošanā pārstāvētās Armēnija un Haiti.

Vīriešiem Latvijas junioru čempionāta ieskaitē tāpat kā janvārī turpat Pocā di Fassā pieaugušo čempionātā samērā pārliecinoši uzvarēja 2003. gadā dzimušais Gustavs Ābele, kurš kopējā ieskaitē spēcīgajā sastāvā ieņēma 26. vietu (+8,97 sek.). Bez Ābeles trīsdesmitniekā iekļuva arī sudraba medaļas ieguvējs Jurģis Zvejnieks, kuram 30. vieta (+10,48 sek.) un kurš ļoti līdzīgā cīņā divu braucienu summā par divām sekundes desmitdaļām apsteidza Robertu Kupču.

Uzvarētājs Vakatsuki līderpozīcijas nosargāja, neskatoties uz 15. laiku otrajā trasē, tiesa, divu braucienu summā par nieka 0,08 sekundēm apsteidzot mājinieku Filipo Kolini, bet trijnieku noslēdza vēl viens itālis – 2019. gada Eiropas Jaunatnes olimpiskā festivāla vicečempions slalomā Manuels Ploners.

Sievietēm 2004. gadā dzimusī Helēna Ērenpreisa uzvarēja nacionālajā vērtējumā ar vairāk nekā sekundes pārsvaru, kopējā ieskaitē ierindojoties 24. vietā (+8,12 sek.) no 36 startējušajām. Pārējās divas medaļas ieguva divus gadus jaunākās dvīņu māsas Frīda un Elza Saļņikovas, kuru starpā šoreiz gandrīz trīs sekundes, virsroku ņemot ar Frīdai, jo Elzai nesanāca tik labs otrais brauciens.

Arī sievietēm, kur visu goda pjedestālu aizņēma itālietes, pirmās divas vietas šķīra maza atstarpe – 0,11 sekundes, un ar tādu pārsvaru 20 gadus vecā Visere apsteidza pieredzējušāko, sešus gadus vecāko tautieti Vivienu Insamu, kurai vairākas reizes Eiropas kausos ir tikusi desmitniekā. Trijnieku noslēdza viena no vadošajām Itālijas juniorēm Džūlija Valeriani, kurai pērn pasaules junioru čempionātā sudrabs komandu sacensībās un 20. vieta milzu slalomā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv