Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Atcelto ātrumdisciplīnu dēļ netaisnīga situācija cīņā par kopvērtējuma titulu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Atcelto ātrumdisciplīnu dēļ netaisnīga situācija cīņā par kopvērtējuma titulu
Visticamāk Larai Gutai-Behrami šoreiz neizdosies turēt rokās lielo kristāla globusu kā 2016.gadā. Foto: FIS/Agence Zoom

Slikto laika apstākļu dēļ jau otro dienu pēc kārtas Lencerhaidē nevarēja notikt noslēdzošā pasaules kausa posma sacensības kalnu slēpošanā. Tā kā abas ātrumdisciplīnas ir atceltas, tad sarūk interese un arī veidojas netaisnīga situācija cīņā par kopvērtējuma titulu, dodot pamatīgu priekšroku tehnisko disciplīnu pārstāvjiem.

Ja nedēļas pirmajās dienās nobrauciena treniņbraucienu un pašu sacensību norisi ietekmēja spēcīga snigšana, tad šodien atcelšanas iemesls bija migla. Saskaņā ar esošajiem FIS noteikumiem sacensības pārcelt nedrīkst, tāpēc Lencerhaidē ir palikušas abas tehniskās disciplīnas – milzu slaloms un slaloms.

Tas nenoliedzami ietekmē cīņu par uzvaru kopvērtējumā, it īpaši sieviešu konkurencē, kur vicelīdere Lara Guta-Behrami šajās divās dienās varēja ne tikai noķert, bet arī apdzīt esošo līderi Petru Vlhovu, radot lielu interesi titula izcīnīšanā pirms noslēdzošajām divām disciplīnām. Tagad pēc nobrauciena un supergiganta atcelšanas šveicietei, kura slalomā nav startējusi trīs ar pusi gadus, praktiski vairs nav nekādu izredžu likvidēt 96 punktu deficītu un uzvarēt kopvērtējumā, ja nu vienīgi slovākiete abos slalomos nefinišē un pati uzvar milzu slalomā.

Vīriešu konkurencē vicelīdera Marko Odermata izredzes arī ir ievērojami mazinājušās, taču ne tik dramatiski kā Gutas-Behrami. No vienas puses, šveicietis atpaliek no līdera Alekša Penturo (Francija) ar daudz mazāku starpību nekā Guta-Behrami – par 31 punktu, taču, no otras, viņš slalomu arī nav braucis pāris gadus un ir vēl vājāks šajā disciplīnā nekā tautiete Lara, turklāt slalomā augstākajā līmenī ir pāris reizes braucis Alpu kombinācijas ietvaros. Tas dod lielu priekšrocību Penturo, kas ar Odermatu ir līdzīgi milzu slalomā, bet ar lielu atšķirību slalomā. Ja francūzis nepieļaus liktenīgas kļūdas kā pasaules čempionātā otrajā braucienā milzu slalomā un nupat pēdējā pasaules kausa posmā slalomā Kransko Gorā, tad pat ar Odermata uzvaru sestdien milzu slalomā šveicietim būs par maz titula iegūšanai kopējā ieskaitē. Toties abi līdzvērtīgi cīnīsies par milzu slaloma globusu, kur pagaidām 23 gadus vecajam šveicietim ir 25 punktu pārsvars pār sestdien 30 gadu jubileju svinošo francūzi.

     [+] [-]

, 2021-03-18 18:42, pirms 3 gadiem
...žēl, protams, Laru, kaut arī apprecējusi albāni, bet var saprast no intervijām, ka smadzeņu viņai nav daudz...jautā par pasaules čempiona titulu, bet viņa tik par jaunceļamo māju, ka jāiepērk dēli vai kas tur...nu sievišķis parastais vulgaris, kurš vij ligzdu