Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Hiršers notur uzvaru slalomā, Zvejnieks izcīna 59. vietu

Hiršers notur uzvaru slalomā, Zvejnieks izcīna 59. vietu
Marsels Hiršers
Foto: AFP/Scanpix

Somijas pilsētā Levi aizvadītas Pasaules kausa posma kalnu slēpošanā vīriešu sacensības slalomā. Dubultuzvaru izcīnīja Austrijas sportisti Marsels Hiršers un Mario Mats. Tikmēr vienīgais Latvijas pārstāvis Kristaps Zvejnieks izcīnīja 59. vietu.

Pirmā brauciena ievadā vadībā izvirzījās austrietis Marsels Hiršers, kurš finišēja ar laiku 52.80 sekundes, kas izrādījās labākais arī visā braucienā kopumā. No viņa 0.22 sekundes atpalika vācietis Fēliks Noiroiters, bet trešo vietu ieņēma Austrijas sportists Mario Mats (53.11). Negaidīti labi pirmo braucienu veica norvēģis Henriks Kristofersens un itālis Patriks Tālers, kurus abus cīņā par ceturto vietu šķīra viena sekundes simtdaļa.

Savas pirmās sacensības šosezon aizvadīja vienīgas Latvijas pārstāvis šajā Pasaules kausa posmā vīriešiem, Kristaps Zvejnieks. Trases augšdaļā Zvenjnieks turējās labāko sešdesmitniekā, bet pie otrās kontrolatzīmes, jau bija krietni uzlabojis savu rezultātu. Pacīnīties par vietu otrajā braucienā jeb ielauzties labāko 32 dalībnieku starpā gan neizdevās. Distances noslēgumā latviešu kalnu slēpotājs sāka pieļaut kļūdas, kas ar laiku 55.82 sekundes ļāva ieņemt 64. vietu 82 dalībnieku konkurencē. No Marsela Hiršera viņš atpalika par 3.02 sekundēm. Pēc tam, kad otrajā braucienā bez rezultāta palika vēl pieci sportisti, Zvejnieks pacēlās uz 59. pozīciju.

Otrajā braucienā vairākiem sportistiem trase izrādījās par sarežģītu, kas beidzās ar izstāšanos un palikšanu bez rezultāta šajās sacensībās. Tas arī ietekmēja cīņu par uzvaru šajās sacensībās. Līdzīgi kā pirmajā braucienā, arī otrajā pārsteidza norvēģis Kristofersens, kurš spēja uzlabot savu rezultātu, piesakoties uz vietu labāko trijniekā. Mario Mats arī spēja uzlabot savu rezultātu, apsteidzot Norvēģijas kalnu slēpotāju par 0.31 sekundi. Kristofersens bez medaļas nepalika, jo kritienu piedzīvoja Fēliks Noiroiters. Tikmēr pārliecinoši otro braucienu veica Hiršers, kurš par 0.62 sekundēm apsteidza savu tautieti Matu, izcīnot uzvaru šajās sacensībās ar laiku divu braucienu summā 1:45.42 minūtes.

PK posms vīriešiem Levi. Slaloms

VSportistsValstsLaiks
1.Marsels HiršersAustrija1:45.42
2.Mario MatsAustrija1:46.04
3.Henriks KristofersensNorvēģija1:46.35
4.Ivica KosteličsHorvātija1:46.64
5.Matiass HarginsZviedrija1:46.71
6.Patriks TālersItālija1:47.15
60.Kristaps ZvejnieksLatvija55.82

Izmantotie resursi:
FIS-Ski


, 2013-11-17 15:57, pirms 11 gadiem
59.vietu neizcīna,59.vietā paliek.
, 2013-11-17 16:48, pirms 11 gadiem
statiskā bij 50.vietĀ
Marsels Hiršers. Foto: AP/Scanpix

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers nav drošs par savu gatavību atgriezties sportā

LETA--DPA. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers nav drošs par savu gatavību atgriezties sportā, intervijā Zalcburgas televīzijai "ServusTV" teica sportists.
Edgars Bernāns un Lauris Kaparkalējs. Foto: A.Veckalniņš/Ski.lv.

Pasaules čempions Kaparkalējs ar Bernānu uzvar LČ rollerslēpošanā komandu sprintā

Pirms nedēļas par pasaules čempionu rollerslēpošanā komandu sprintā kļuvušais Lauris Kaparkalējs izcīnīja uzvaru ar arī svētdien Uzvaras parkā Rīgā notikušajā Latvijas čempionātā rollerslēpošanā komandu sprintā, to paveicot kopā ar Edgaru Bernānu. Sievietēm pirmās bija Rīgas sporta skolas “Arkādija” pārstāves Samanta Krampe un Adriāna Osmane.
Pasaules čempiona titulu rollerslēpošanā izcīnījušais Raimo Vīgants (vidū). Foto: Ski.lv

Vīgantam pirmais PČ tituls rollerslēpošanā, uzvarot 15km slidsolī ar masu startu

Lieliski pasaules čempionātu rollerslēpošanā, kas norisinās Itālijā, iesācis Latvijas izlases pārstāvis Raimo Vīgants, kurš finiša spurtā apsteidza norvēģi un igauni un kļuva par pasaules čempionu rollerslēpošanā 15km distancē brīvajā stilā ar masu startu, pievienojot 2019. gadā šajā pašā distancē izcīnītajai bronzai zeltu un pirmo reizi iegūstot pasaules čempiona titulu šajā sporta veidā.