Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Sarežģījumi pirms pasaules kausa noslēguma kalnu slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sarežģījumi pirms pasaules kausa noslēguma kalnu slēpošanā
Ziemas sportu cienītāji labprāt pie sevis redzētu tādu sniega daudzumu, kāds šobrīd ir Lencerhaidē. Foto: AP.

Pirms noslēdzošā posma pasaules kausā kalnu slēpošanā dabas apstākļu dēļ ir radušies sarežģījumi, kuru dēļ pirmdien un otrdien nācās atcelt oficiālos treniņbraucienus nobraucienā. Jau rītdien ir paredzēta pirmā disciplīna (nobrauciens), bet oficiālais treniņbrauciens ir ielikts rītdien dienas pirmajā pusē.

Oficiālie treniņbraucieni nobraucienā iepriekšējās divas dienas tika atcelti spēcīgās snigšanas un stiprā vēja dēļ, tādējādi līdzīgi kā pirms pasaules čempionāta Kortīnā d’Ampeco radot sarežģījumus sākt sacensības pēc sākotnējā plāna. Pasaules kausa drošības noteikumi paredz, ka nobraucienu nevar rīkot, ja kalnu slēpotājiem nav bijusi iespēja aizvadīt treniņbraucienu.

Līdz ar to organizatori rītdien dienas pirmajā daļā ir ielikuši oficiālos treniņbraucienus sievietēm un vīriešiem, taču pēc laika prognozēm arī trešdien ir gaidāma snigšana. Pasaules kausa noslēguma posma programmā nav brīvu dienu, un FIS noteikumi neļauj sacensības pārcelt uz citu dienu.

Ja sliktākajā gadījumā nāksies nobraucienu atcelt, tad tas cīņā par kopvērtējuma titulu par labu nāks Aleksim Penturo un Petrai Vlhovai, bet nebūs godīgi pret Laru Gutu-Behrami un Marko Odermatu. Sezonas laikā ātrumdisciplīnu pārstāvjiem jau tā nācās samierināties ar to, ka nenotika visas paredzētās sacensības.

     [+] [-]

, 2021-03-16 20:02, pirms 3 gadiem
Milzu slalomu nevar rīt?