Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vīriešiem paralēlajā slalomā par pirmo čempionu kļūst francūzis Fevrs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vīriešiem paralēlajā slalomā par pirmo čempionu kļūst francūzis Fevrs
Abi finālisti pēc otrā brauciena: M.Fevrs (no kreisās) un F.Zubčičs.

Kortīnā d’Ampeco notiekošajā pasaules čempionātā kalnu slēpošanā vīriešiem par pirmo pasaules čempionu paralēlajā slalomā kļuva francūzis Matjē Fevrs, kurš finālā pārspēja horvātu Filipu Zubčiču, pievienojot 2017.gada komandu sacensību zeltam pirmo individuālo zelta medaļu.

Vīriešiem arī neiztika bez pārsteigumiem kvalifikācijā, jo sarkanā trasē 24 dalībnieku vidū 10.laiku uzrādīja vakardienas Alpu kombinācijas čempions Marko Švarcs (Austrija), līdz astotdaļfinālam pietrūkstot divām vietām un 0,18 sekundēm. Šo disciplīnu izlaida arī daži medaļu pretendenti, piemēram, francūzis Aleksis Penturo un norvēģis Henriks Kristofersens, kuri bija pirmajās divās vietās šīs sezonas vienīgajā pasaules kausa posmā paralēlajā slalomā.

Visgrūtāk Matjē Fevram gāja ceturtdaļfinālā, kur tikai knapi tika pārspēts austrietis Fabio Gštrains, bet finālā horvāta Zubčiča pretestība francūzim nekādas problēmas nesagādāja, un Fevrs varēja svinēt savu pirmo individuālo uzvaru. Lai arī Filips Zubčičs bija tuvu, lai pēc 18 gadiem Horvātijai būtu zelts vīriešu konkurencē, jo 2003.gadā slalomā uzvarēja Ivica Kosteličs, par zaudējumu finālā horvāts nebija noskumis, jo pagājušā gadā pasaules kausa posmos divas reizes mizu slalomā uzvarējušais, bet līdz šim pasaules čempionātos desmitniekā netikušais Zubčičs izcīnīja savu pirmo medaļu.

Tikmēr otro dienu pēc kārtas bronzas medaļu nopelnīja šveicietis Luks Meijārs, kurš ne bez grūtībām mazajā finālā pieveica Aleksandru Šmidu. Šogad pasaules kausa posmā paralēlajā slalomā aiz Penturo un Kristofersena trešo vietu ieguvušais vācietis bez ierunām piekāpās pirmajā trasē, bet otrās trases vidū viņš jau bija noķēris vācieti un sāka nedaudz izvirzīties priekšā, tomēr piecus vārtus pirms finiša nokrita, izlaižot no rokām pirmo medaļu savā otrajā startā pasaules čempionātos. Tikmēr pasaules kausa kopvērtējuma vicelīderis un pretendents uz medaļu Marko Odermats apstājās astotdaļfinālā, jo par vienu sekundes simtdaļu divu braucienu summā ātrāks bija itālis Dealiprandini.

Kā jau iepriekšējā rakstā par sieviešu paralēlo slalomu bija minēts, tad īsti godīgas šīs sacensības nebija, jo, pirmkārt, trases tomēr bija atšķirīgas un, otrkārt, neatkarīgi no tā, cik kāds sportists zaudēja pirmajā trasē, viņam deficīts, sākot braukt otro trasi, saskaņā ar noteikumiem nebija vairāk kā pussekunde. Līdz ar to FIS būtu jāpārskata noteikumi un jāveic izmaiņas, lai nebūtu nevienlīdzība un netaisnības.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā, paralēlais slaloms vīriešiem, Kortīna d’Ampeco (Itālija), 48 dalībnieki

V.SportistsValsts
1.Matjē FevrsFrancija
2.Filips ZubčičsHorvātija
3.Luks MeijārsŠveice
4.Aleksandrs ŠmidsVācija
5.Luka DealiprandiniItālija
6.Fabio GštrainsAustrija
7.Linuss ŠtrasersVācija
8.Rivers RadamusASV

     [+] [-]

, 2021-02-16 21:17, pirms 3 gadiem
beigās izvērtās diezgan liela loterija. Principā uzvarēja tas/tā, kurš otro braucienu brauca pa sarkano trasi. Pa zilo principā nevarēja pabraukt, bet tā kā šajā disciplīnā ir zaudētā laika limits, 0.5 sek ( pirmajā braucienā vari zaudēt kaut 5 sek vai nokrist, tāpat otro braucienu sāc tikai pussekundi vēlāk), tad tam, kurš otro brauca pa zilo, variantu praktiski nekādu, ja vien konkurents nekļūdās...