Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

PK kopvērtējuma uzvarētāja uzsāks sezonu, trīs spēcīgas norvēģietes nestartēs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

PK kopvērtējuma uzvarētāja uzsāks sezonu, trīs spēcīgas norvēģietes nestartēs
Tirila Udnesa Venga. Foto: Terje Bendiksby / NTB.

Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā, kas norisināsies no 19. līdz 21. janvārim Oberhofā, pirmo startu pašā augstākā līmenī šajā sezonā aizvadīs pagājušā gada Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāja Tirila Udnesa Venga, bet trīs citas spēcīgas norvēģietes izlaidīs šo posmu.

Iepriekš bijām ziņojuši, ka sezonas sākums ies secen Tirilai Udnesai Vengai. Pagājuša gada Pasaules kausa ieguvēja bija apslimusies, taču atgriešanās apritē aizņēma ilgāku laiku, nekā sākotnēji cerēts. Kamēr jau puse sezona jau aizvadīta, arī daudzus punktus dodošais “Tour de ski” seriāls, tikai tagad Venga ir gatava uzsākt startus Pasaules kausā.

Skaidrs, ka pa augstām vietām viņai vairs nekādi nevar pacīnīties, taču, rādot labu, sniegumu, līdz desmitniekam varētu aizķerties. Pagājušajā nedēļas nogalē viņa atgriezās sacensību apritē, startējot Igaunijā notikušajā Skandināvijas kausā, kur sprinta kvalifikācijā uzrādīja otro laiku, bet izslēgšanas braucienos apstājās pusfinālā, iegūstot 8. vietu. Dienu vēlāk, viņa bija otrā 20km klasikā, kur 22 sekundes piekāpās spēcīgajai somu klasiķei Johannai Matintalo, kura arī izlaida “Tour de ski”.

Ja Tiruila Venga atgriežas, tad šo posmu būs spiestas izlaist trīs citas spēcīgas norvēģietes – Astrīda Slinna, Anna Kalvo un Tirilas dvīņu māsa Lota Udnesa Venga, kuras visas ir tikušas trijniekā PK posmos, divām no tām svinot arī pa uzvarai. Šīs visas norvēģietes uzsāka “Tour de ski”, bet katra dažādos posmos no tūres izstājās. Visilgāk noturējās Slinna, kura divus posmus līdz beigām atradās kopvērtējumā sešiniekā un pretendēja uz ļoti augstu vietu. Nevienai no viņām šobrīd nejūtas tā, lai varētu startēt sacensībās.

Oberhofā startēs arī “Tour de ski” izlaidušais Klēbo, kuram atšķirībā no Vengas tā nebūs sezonas uzsākšana, jo viņš jau pāris posmos pagājušā gada beigās nostartēja.

Izmantotie resursi:
Nyheter fra Norges mest leste nettavis – VG