Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Liene Bondare uzsāks Eiropas kausa sezonu kalnu slēpošanā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Liene Bondare uzsāks Eiropas kausa sezonu kalnu slēpošanā
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare rīt, 15. decembrī, uzsāks savu 2023./24. gada Eiropas kausa sacensību sezonu, piedaloties Eiropas kausa slaloma posmā Ārntālē, Itālijā. Lienei šī sezona nesusi pozitīvas pārmaiņas – latviete sākusi trenēties starptautiskā komandā, pieredzējuša ASV trenera vadībā.

Liene Bondare, kura karjeras laikā paspējusi piedalīties sešos pasaules čempionātos un 2022. gada ziemas Olimpiskajās spēlēs Pekinā, šogad uzsākusi sadarbību ar jaunizveidotu starptautisku komandu “LIT Racing” jeb no saīsinājuma “Ladies International Team”. Komandas galvenais treneris ir slēpošanas pasaulē labi zināmais amerikānis Kriss Naits (Chris Knight), kurš strādājis gan ar ASV kalnu slēpošanas izlasi, gan trenējis tādas labi zināmas kalnu slēpotājas kā Lindsiju Vonu, Mikaelu Šifrinu un Alisi Robinsonu.

“LIT Racing” komanda sastāv no 14 kalnu slēpotājām un pieciem treneriem un tehniskajiem cilvēkiem. Komandas bāze atrodas Itālijas Dolomītos, savukārt sacensību sezonā sportistes dalās divās daļās – vienā ir Eiropas kausa līmeņa kalnu slēpotājas, bet otrā juniores, kas startē Starptautiskās slēpošanas federācijas jeb FIS līmeņa ranga sacensībās.

“Šī ir fantastiska iespēja īstenot savu potenciālu. Kopš vasaras sākuma darbojos ar jaunajiem treneriem un uzreiz bijām uz ‘viena viļņa’. Tikt pie tāda trenera kā CK (tāda ir Krisa iesauka) ir ļoti laba iespēja, kuru nedrīkst laist garām! Viņš ir krietni citādāks nekā jebkurš treneris, ar ko esmu strādājusi līdz šim. Ir tehnikas nianses, uz kurām es turpinu strādāt jau no pagājušajiem gadiem, bet tas kā viņš to pasniedz un padomus ko dod - tās lietas uzreiz sakārtojas un es spēju izlabot kļūdas var teikt jau nākamajā braucienā. Kā arī CK ir iedevis tādus padomus par tehniku un to kā skatīties uz slēpošanu - ko līdz šim nebiju dzirdējusi ne no viena trenera,” pozitīvi savu savu jauno treneri vērtē Liene Bondare.

“Komandā mums ir arī savs servisa cilvēks, kurš gatavo slēpes. Tas savukārt nozīme, ka vairāk enerģijas paliek galvenajam mūsu kā sportistu darbam. Tas ir milzīgs bonuss. Tāpat esmu ļoti priecīga par komandas biedrenēm. Viņas ir spēcīgas un tas palīdz uzturēt sevi fokusā katrā braucienā, katrā griezienā. Mēs viena otru ļoti labi dzenam uz priekšu.

Papildus jaunai komandai, esmu sākusi strādāt ar jaunu slēpju ražotāju ''Atomic''. Vasarā veicu testus un treneri uzreiz teica, ka nav divu domu, tev ir jāpariet uz šīm slēpēm. Tiku pie iespējas sastrādāties ar rūpnīcu un saņemt labāko šobrīd pieejamo inventāru. Turpinām testēt slēpes treniņos, bet ekipējums strādā ļoti labi,” stāsta Liene.

Lienes Bondares plāns šogad ir aizvadīt pilnu Eiropas kausa sacensību sezonu slaloma disciplīnā, tāpat paralēli startējot arī FIS ranga mēroga sacensībās.

     [+] [-]

, 2023-12-14 16:04, pirms 7 mēnešiem
Autors piemirsa norādīt #apmaksāta reklāma

  +1 [+] [-]

, 2023-12-14 17:27, pirms 7 mēnešiem
Sasūkāta reklāma 😂😂😂

     [+] [-]

, 2023-12-14 18:13, pirms 7 mēnešiem
Marita Gintere rakstīja: Autors piemirsa norādīt #apmaksāta reklāma
Ko reklamē? CK vai Atomic?