Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Elvim Opmanim 3. vieta Somijas čempionātā nobraucienā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Elvim Opmanim 3. vieta Somijas čempionātā nobraucienā
E.Opmanis uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Foto no sportista personīgā arhīva.

Latvijas ātrākais kalnu slēpotājs Elvis Opmanis sekmīgi aizsācis sezonas noslēdzošo sacensību sēriju, piedaloties Somijas nacionālajā čempionātā un ikgadējās pavasara sacensībās “Yllas Alpine Games”, kur nobraucienā izcīnījis 3. vietu.

Nupat jau ziņojām par brāļu Opmaņu kāpumu nobrauciena rangā, bet šajā nedēļā viņi un vēl daži citi Latvijas kalnu slēpotāji sekmīgi startējuši nobraucienā Somijā. Sezonas noslēgšana Somijā, kur pavasarī visilgāk saglabājas slēpošanai labvēlīgi apstākļi, Latvijas kalnu slēpotājiem jau ir kļuvusi par tradīciju. Arī šogad vairāki Latvijas izlases dalībnieki ir nolēmuši izmantot šo izdevību, lai vēl sezonas noslēgumā censtos uzlabot savu FIS punktu reitingu, kā arī pacīnītos par FIS punktiem, kas šogad ir īpaši svarīgi, jo palīdzēs cīnīties par kvalificēšanos Olimpiskajām spēlēm.

Somijas čempionātā nobraucienā brāļiem Opmaņiem pievienojās arī Gustavs Ābele, kurš mācās un trenējas Rukas slēpošanas skolā Somijā un kuram šīs bija pirmās sacensības ātrumdisciplīnās. Kalna nepietiekamās augstumu starpības dēļ sacensībās nobraucienā ierastā viena brauciena vietā notika divi braucieni.

Jau pirmajā braucienā Elvim izdevās uzrādīt trešo rezultātu. Otro braucienu Elvis nobrauca vēl labāk, uzrādot otro rezultātu, un divu braucienu summā uzrādīja laiku 1:57,30, kas kopvērtējumā deva 3. vietu, no uzvarētāja soma Eliana Lehto atpaliekot 1,26 sekundes un nopelnot 76 FIS punktus. Atzīstams rezultāts arī Laurim Opmanim – 8. vieta (+2,37 sek.) un 88 FIS ranga punkti, kas ir viņa otrais labākais rezultāts šosezon. Ar šo rezultātu Laurim būs iespējas nākamajā FIS listē iekļūt TOP500 nobrauciena rangā. Gustavam Ābelem šajās sacensībās 20. vieta (+5,75 sek.) un 124,41 FIS punkti.

Informāciju palīdzēja sagatavot
Marita Gintere