Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Spraigā cīņa sievietēm par pirmo vietu distances ieskaitē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Spraigā cīņa sievietēm par pirmo vietu distances ieskaitē
Līksmais un līdzvērtīgi konkurējošais trijnieks - Andersone (no kreisās), Stupaka (vidū) un Diginsa - pēc 10km klasikas "Tour de ski". Foto: Nordic Focus

Pasaules labākās slēpotājas un pasaules čempiones Terēzes Juhaugas (Norvēģija) prombūtnē sievietēm solās būt interesanta 30km distance, kur būs jauna uzvarētāja. Turklāt kopvērtējumā krieviete Jūlija Stupaka un zviedriete Eba Andersone mēģinās sadalīt otrās vietas likteni, bet distances ieskaitē abas centīsies izaicināt līderi Džesiku Diginsu, visām trim cīnoties par labākās titulu distances vērtējumā.

Tā kā no šobrīd aktīvajām slēpotājām, kas ir uzvarējušas pasaules kausa posmos 30km distancē, gan Terēze Juhauga, gan zviedriete Frīda Karlsone cīnās ar roku traumu sadziedēšanu un Engadīnē nestartē, tad sievietēm garākajā 30km distancē būs jauna uzvarētāja. Taču tas nebūs vienīgais interesējošais fakts, jo notiks aktīva cīņa par godalgotām vietām kopvērtējumā.

Distances ieskaitē vadībā ar 603 punktiem atrodas Džesika Diginsa, bet otrajā un trešajā vietā esošajām Ebai Andersonei un Jūlijai Stupakai ir gandrīz vienāds rezultāts – attiecīgi 560 un 559 punkti. Līdz ar to jebkura no šīm trim var uzvarēt distances kopvērtējumā. Vakar visas 10km klasikā ar masu startu iekļuva pieciniekā un šodien uzsāks 30km iedzīšanu brīvajā stilā 21 sekundes robežās – Stupaka pirmā, Andersone trešā (+ 8 sek.) un Diginsa piektā (+21 sek.). Stupaka līdz šim labākos rezultātus uzrādījusi klasikā, tāpēc nelielas priekšrocības ir Andersonei un Diginsai. Taču, lai zviedriete uzvarētu distances kopvērtējumā, viņai ir jābūt pirmajai, bet amerikāniete nedrīkst tikt trijniekā. Ja Diginsa finišē vismaz trešā, tad viņa iegūs pirmo vietu arī distances kopvērtējumā. Savukārt, ja uzvar Stupaka, Andersone finišē otrā, bet Diginsa – ceturtā, tad distances vērtējumā pirmo vietu var iegūt krieviete. Nedrīkst aizmirst, ka patraucēt iecerētos plānus var norvēģiete Heidi Venga, kura šobrīd ir labā formā, bet uz augstu vietu kopvērtējumā dēļ daudziem izlaistiem posmiem nepretendē.

Absolūtajā kopvērtējumā uzvaru jau nodrošinājusi amerikāniete Džesika Diginsa. Jūlija Stupaka ir it kā drošā otrajā vietā, par 88 punktiem apsteidzot Ebu Andersoni. Taču teorētiski zviedriete vēl var iegūt otro vietu, ja viņa uzvar un Stupaku piemeklē tāds pats liktenis kā pasaules čempionātā 10km distancē brīvajā stilā, kad krieviete finišēja tikai 29.vietā, taču maz ticams, ka kaut kas tāds atkārtosies.