Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ģērmane pasaules junioru čempionātā abās disciplīnās paliek bez rezultāta

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas vadošā kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane Bulgārijā notiekošajā pasaules junioru čempionātā kalnu slēpošanā šodien slalomam, esot 13.vietā pēc pirmā brauciena, kļūdījās pašās beigās otrajā braucienā un saņēma diskvalifikāciju, palaižot garām iespēju iekļūt desmitniekā, varbūt pat sešiniekā. Vakar spēcīgā Austrijas komandā treniņus aizvadošā valmieriete nefinišēja pirmajā braucienā milzu slalomā.

Pēc neveiksmīgā starta vakar milzu slalomā, kur pirmajā braucienā pēc starpfinišā uzrādītā laika bija cerības uz iekļūšanu divdesmitniekā, bet līdz beigām neizdevās braucienu veikt, šodien slalomā bija labas iespējas uz pozitīvas nots pabeigt junioru čempionātu, tāpat kā tas sanāca pieaugušo čempionātā, kur slalomā Dženifera ieguva 24.vietu. Pirmajā braucienā Ģērmanei, kurai pēc divām nedēļām paliks 18 gadi, izdevās uzrādīt 13.laiku, no līderes atpaliekot 1,06 sekundes. Otrajā braucienā pašās beigās tika pieļauta kļūda, kā rezultātā nācās izlaist vārtus un saņemt diskvalifikāciju.

Kļūdījās arī vairākas citas jaunās kalnu slēpotājas, kā piemēram, Eiropas kausa posmos uzvaras vai godalgotās vietas ieguvušās Zrinka Ļjutiča (Horvātija, 20024.g.) un Emma Aihere (Vācija, 2003.g.), kura izcīnīja bronzu komandu sacensībās pieaugušo čempionātā. Līdz ar to bija iespējas pakāpties uz desmitnieku un atkārtot to, ko šajā vecumā distanču slēpošanā sasniedza Patrīcija Eiduka, kura 18.dzimšanas dienas priekšvakarā junioru čempionātā ieguva 10.vietu. Taču šis čempionāts Dženiferai diemžēl beidzās bez ieskaitīta rezultāta. Tomēr labā ziņa ir tā, ka talantīgajai un daudzsološajai latvietei vēl ir priekšā trīs gadi junioros, un viņai būs vairākas iespējas sasniegt ļoti labus rezultātus.

Uzvaru svinēja par mūsu kalnu slēpotāju gadu vecākā itāliete Sofija Matiou, kura Eiropas kausos šajā sezonā ir ierindojusies otrajā un trešajā desmitā. Tikmēr pagājušā gada junioru čempione milzu slalomā un pasaules kausā vienreiz trīsdesmitniekā tikusī zviedriete Sāra Raska otrajā braucienā no līderpozīcijām noslīdēja uz 8.vietu.