Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vjalbe: "Norvēģi nodarbojas ar "Formulu-1", mēs vizināmies ar kartingu."

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vjalbe: "Norvēģi nodarbojas ar "Formulu-1", mēs vizināmies ar kartingu."
J.Vjalbe. Foto: RIA Novosti (РИА Новости).

Vairākkārtējā Olimpiskā un pasaules čempione un Krievijas slēpošanas federācijas prezidente Jeļena Vjalbe, apkopojot pasaules čempionāta rezultātus, skaidroja norvēģu dominanci. Ja Krievijas komanda slēpošanā ieguva zeltu, trīs sudrabus un bronzu (kopā 5 medaļas), tad norvēģu bilde medaļu iegūšanā ir krietni iespaidīgāka – 9 zelti, pieci sudrabi un 4 bronzas.

„Mēs darām visu, lai parādītu augstus rezultātus. Augstāk par galvu neviens uzlēkt nevar. Grūti ir pārspēt valsti, kurai slēpošanai ir sporta veids numur viens,” secina Vjalbe. „Uzskatu, ka vīriešu konkurencē mēs esam no tiem nedaudzajiem, kas dod vismaz kaut kādu prettriecienu norvēģiem. Mums parādās arī spēcīgas sievietes, kamēr viņiem pa lielam ir tikai Terēze Juhauga. Pēc viņas ir aiza. Jā, ir vēl Heidi Vengas medaļa, bet viņa atpalikšana 30km distancē bija divas ar pusi minūtes. Tas ir ļoti daudz.”

„Ja salīdzina norvēģu izdevumus ar mūsējiem, tad mēs esam vēl kaķēni, kas vēl nav acis atvēruši. Paskatieties: uz pasaules čempionātu viņi ir atbraukuši ar vairākām fūrām. Vienā no tām ir ēdiens, otrā –viss medicīnai, trešajā – slēpju krājumi, turklāt vēl trīs mašīnas ir domātas slēpju sagatavošanai. Viņiem ir arī savs meteorologs. Mums līdz viņiem vēl ļoti tālu. Viņi nodarbojas ar „Formulu-1”, bet mēs vizināmies ar kartingu,” šādi salīdzina Krievijas slēpošanas federācijas galvenā persona.

„Norvēģiem slēpošana ir sporta veids numur viens valstī. Viņi tā neattīsta futbolu, hokeju, daudzus citus sporta veidus. Jā, viņi ir pārstāvēti daudzos sporta veidos, taču lielākie spēki un finanses tiek novirzītas tieši tam sporta veidam, kas viņiem padodas vislabāk,” pastāsta 90-to gadu pasaules labākā slēpotāja, neslēpjot, ka būtu priecīga, ja arī Krievijā slēpošanai atvēlētu vairāk naudas nekā šobrīd.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-09 11:04, pirms 3 gadiem
Neatminos, varbūt tas jau tika kaut kur pieminēts, bet Juhauga šogad atkārtoja tieši Vjabes rekordu iegūtajās zelta medaļās pasaules čempionātos. Abām pa 10 individuālajām un 4 stafetes zelta medaļām.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-09 13:15, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Neatminos, varbūt tas jau tika kaut kur pieminēts, bet Juhauga šogad atkārtoja tieši Vjabes rekordu iegūtajās zelta medaļās pasaules čempionātos. Abām pa 10 individuālajām un 4 stafetes zelta medaļām.
Juhauga atkārtoja Vjalbes sasniegumu, bet ne rekordu. Rekords pieder Bjergenai, kurai ir 12 izdividuālie un 6 stafetes zelti.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-09 14:52, pirms 3 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Juhauga atkārtoja Vjalbes sasniegumu, bet ne rekordu. Rekords pieder Bjergenai, kurai ir 12 izdividuālie un 6 stafetes zelti.
Ak jel, kas par izgāšanos manā personā Kā varēju aizmirst par Bjergenu, laikam tādēļ, ka nekad nav man patikusi

     [+] [-]

, 2021-03-09 15:46, pirms 3 gadiem
To mordu Vjalbei sc ir izstiepuši jeb krievi paši

Vai atlikušās WC tūres meitenes ir šādi uztrenējušās? Ja nav, tad runas par pārējo ir liekas

     [+] [-]

, 2021-03-09 15:50, pirms 3 gadiem
https://gfx.nrk.no/z5sx7hKQ2iW8rQ8B...
sc caur pakaļu bilžu pievienošana