Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Sato un Krafts uzvar Pasaules kausa sacensībās tramplīnlēkšanā ar slēpēm

Rolands Eliņš

Sato un Krafts uzvar Pasaules kausa sacensībās tramplīnlēkšanā ar slēpēm
Štefans Krafts. Foto: EPA/Scanpix

LETA--DPA. Japānis Jukija Sato un austrietis Štefans Krafts šajā nedēļas nogalē Krievijā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sacensībās tramplīnlēkšanā ar slēpēm.

Sato sestdien svinēja savu pirmo uzvaru karjerā, lecot 126,5 un 132 metru tālumā, kas deva 251,6 punktus. Otrais ar diviem 130 metrus tāliem lēcieniem un 250,1 punktu bija vācietis Karls Gaigers, bet trešo vietu ar divreiz 129 metriem un 249,4 punktiem ieņēma austrietis Filips Ašenvalds.

Krafts sestdien bija septītais, bet svētdien vējainos apstākļos svinēja savu 17.uzvaru Pasaules kausa sacensībās, lecot 140 un 134,5 metru tālumā, kā arī tiekot pie 277,6 punktiem.

Otrais ar 138 un 137 metru tāliem lēcieniem un 254,6 punktiem bija šveicietis Kilians Paiers, bet pirmo reizi šajā sezonā uz goda pjedestāla kāpa iepriekšējās sezonas čempions Rjoju Kobajaši, kuram bija 133,5 un 113 metru tāli lēcieni, kā arī 252,3 punkti. Kobajaši bija līderis pēc pirmā lēciena, bet otrajā saimierinājās ar 23.rezultātu.

Kopvērtējumā līderis ar 260 punktiem ir sezonas pirmo divu sacensību uzvarētājs Daniels Andre Tande no Norvēģijas, kurš šajā nedēļas nogalē ieņēma 21. un ceturto vietu.

Pasaules kausa sezona turpināsies nākamajā nedēļā Klingentālē.

Iepriekšējā sezonā kopvērtējumā triumfēja un prestižajā Četru tramplīnu turnejā uzvarēja Rjoju Kobajaši.

Tikmēr Lillehammerē šajā nedēļas nogalē turpinājās Pasaules kausa sezona ziemeļu divcīņā, abās divās sacensībās uzvarot iepriekšējās sezonas čempionam Jārlam Magnusam Rīberam no Norvēģijas. Rībers uzvarējis visās piecās šīs sezonas sacensībās.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-12-08 20:43, pirms 5 gadiem
Godīgi sakot šīs posms RU bija ļoti interesants, bet tam bija maz sakara ar sportiskiem principiem.
Un radās pamatotas aizdomas, un ne tikai man, bet arī EUROSPORT komentētājiem, ka notiek šmaukšanās ar vēja kompensācijām.