Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Grenjē atkal uzvar Kraņska Gorā, Vlhova nenotur līderpozīcijas, Šifrina zaudē negaidīti daudz

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Grenjē atkal uzvar Kraņska Gorā, Vlhova nenotur līderpozīcijas, Šifrina zaudē negaidīti daudz
Valērija Grenjē. Foto: AFP

Kanādiete Valērija Grenjē otro gadu pēc kārtas izcīnīja uzaru Kraņska Gorā (Slovēnija) notikušajā Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā milzu slalomā. Savukārt iepriekšējā posmā pirms nedēļas dominējusī amerikāniete Mikaēla Šifrina šoreiz nostartēja negaidīti viduvēji, zaudējot bez izteiktām kļūdām divu braucienu gandrīz divas (!) sekundes.

Ņemot vērā to, kas darījās 2023. gada izskaņā Liencā, daudziem kalnu slēpošanas faniem pirms šodienas milzu slaloma sievietēm nebija jautājums, kura uzvarēs, bet gan, ar kādu pārsvaru šoreiz Šifrina dominēs. Taču pirmais brauciens parādīja, ka tomēr būs interesantas sacensības.

Vlhova bija ātrākā, bet tikai divas sekundes simtdaļas viņai piekāpās Federika Brinjone. Turklāt trešo laiku uzrādījusī šveiciete Lara Guta-Behrami arī bija ļoti tuvu, zaudējot tika 0,15 sekundes. Tobrīd šķita, ka uzvarētāja noskaidrosies starp šīm trim kalnu slēpotājām.

Taču 2023. gada sākumā Kraņska Gorā pirmo karjeras uzvaru izcīnījusī Grenjē domāja citādi. Pirmajā trasē 4. laiku uzrādījusī kanādiete ar fantastisku trases lejasdaļu neatstāja cerības priekšā esošajām, svinot otro uzvaru karjerā un esot nepārspētai otro gadu pēc kārtas šajā Slovēnijas kalnu kūrortā.

Guta-Behrami ar Brinjoni samainījās vietām, šveicietei izcīnot otro vietu, bet itālietei, kura pērn tur palika ceturtā, šoreiz noslēdzot godalgoto trijnieku. Tikmēr pērn Kraņska Gorā trešo vietu ieguvusī Vlhova ne tikai nenoturēja līderpozīcijas, bet palika bez godalgas, ieņemto 4. vietu.

Lai arī Šifrina pēc pirmā brauciena bija septītā (+0,98 sek.), zinot amerikānietes spējas, viņa varēja pacīnīties ne tikai par godalgu. Taču šī nebija Mikaēlas diena, jo abos braucienos viņa zaudēja līderēm visos trases sektoros, lielajai starpībai neesot dēļ kādas vienas rupjas kļūdas.

Zīmīgi, ka četras no pērn pieciniekā Kraņska Gorā iekļuvušajām – Grenjē, Guta-Behrami, Brinjone, Vlhova – arī šodien bija pieciniekā, tikai citādākās pozīcijās, izņemot Grenjē. Un vēl – arī 2023. gadā tur Šifrinai nesekmējās, jo amerikāniete ierindojās 6. vietā.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, milzu slaloms sievietēm, Kraņska Gora (Slovēnija), 63 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Valērija GrenjēKanāda1:50.51
2.Lara Guta-BehramiŠveice+0.37
3.Federika BrinjoneItālija+0.51
4.Petra VlhovaSlovākija+0.61
5.Tea Luīze StjernesundaNorvēģija+1.18
6.Sāra HektoraZviedrija+1.59

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm

V.SportisteValstsPunkti
1.Mikaēla ŠifrinaASV929
2.Federika BrinjoneItālija697
3.Petra VlhovaSlovākija622

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm milzu slalomā

V.SportisteValstsPunkti
1.Federika BrinjoneItālija460
2.Lara Guta-BehramiŠveice445
3.Mikaēla ŠifrinaASV349

     [+] [-]

, 2024-01-07 08:39, pirms 8 mēnešiem
Šoreiz viss bija - intriga, emocijas un negaidīts rezultāts!
Grenjē - slovēņu "lapsas kausa" ieguvēja!