Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Brinjone gandrīz atspēlē 1,6 sekunžu deficītu 2. braucienā milzu slalomā, tomēr ieņem 2. vietu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Brinjone gandrīz atspēlē 1,6 sekunžu deficītu 2. braucienā milzu slalomā, tomēr ieņem 2. vietu
Pirmais trijnieks (no kreisās): F.Brinjone, M.Šifrina, S.Hektore. Foto: Džovanni Auleta/AP.

Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā sievietēm milzu slalomā, kas norisinās Liencā (Austrija), itāliete Federika Brinjone ar lielisku otro braucienu gandrīz atspēlēja vairāk nekā pusotras sekundes deficītu, tomēr beigās ieņēma otro vietu, piekāpjoties pirmā brauciena pārliecinošai līderei Mikaēlai Šifrinai no ASV, kurai līdz ar to tika 92. uzvara.

Šifrina pēc pirmā brauciena bija iekrājusi labu pārsvaru, tuvāko sekotāju – olimpisko čempioni Sāru Hektori – apsteidzot par sešām sekundes desmitdaļām. Ne Hektore, kura nespēj pietuvoties 2021./22.g. sezonas sniegumam, ne arī trešo laiku uzrādījusī olimpiskā vicečempione Ragnhilda Muvinkele no Norvēģijas neaizvadīja labu otro braucienu, līdz ar to par pasaules čempiones Šifrinas lielāko izaicinātāju kļuva pašreizējā olimpiskā un pasaules vicečempione Brinjone, kura pirmajā trasē bija piektā, bet ar teicamu otro braucienu pamatīgi sadeldēja 1,63 sekunžu deficītu un beigās piekāpās amerikānietei trešdaļu sekundes. Šifrinai otrajā trasē vien 17. laiks (+1,25 sek.).

Ja Hektore vismaz palika trijniekā, kurā pēdējo reizi bija šogad martā, tad pašreizējā pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Muvinkele noslīdēja uz 13. vietu. Trešo reizi šajā sezonā sešiniekā iekļuva un sezonas labāko rezultātu sasniedza janvārī PK posmā Kranska Gorā uzvarējusī un Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajās FIS sacensībās Pocā di Fassā piedalījusies kanādiete Valērija Grenjē.

Otro reizi sezonā un karjerā desmitniekā iekļuva un savu labāko rezultātu sasniedza austriete Jūlija Šeiba, kurai deviņu vietu kāpums otrajā braucienā. Vēl lielāku kāpumu – 11. pozīcijas – veica slovākiete Petra Vlhova. Tikmēr sezonas atklāšanas sacensībās Zeldenā un arī otrajā milzu slalomā Kilingtonā uzvarējusī Lara Guta Behrami šodien nerādīja ierasto sniegumu un palika sestā, otro reizi no piecām šosezon netiekot trijniekā šajā disciplīnā.

Jubilejas desmito reizi desmitniekā PK posmos iekļuva 2004. gadā dzimusī horvātiete Zrinka Ļjutiča, kurai 10. vieta. Tikmēr desmitā reize trīsdesmitniekā bija 2006. gadā dzimušajai itālietei Larai Kulturi, kura pārstāv Albāniju. Šīm un vairākām citām jaunajām kalnu slēpotājām, kuras vairākas reizes ir bijušas trīsdesmitniekā, labas iespējas rīt pievienoties ir mūsu 20 gadus vecajai Dženiferei Ģērmanei, kura ir pieteikumā Liencas slalomam.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, milzu slaloms sievietēm, Lienca (Austrija), 63 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Mikaēla ŠifrinaASV2:05.98
2.Federika BrinjoneItālija+0.38
3.Sāra HektoreZviedrija+0.45
4.Valērija GrenjēKanāda+0.63
5.Jūlija ŠeibaAustrija+0.80
6.Lara Guta-BehramiŠveice+1.21

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm,

V.SportisteValstsPunkti
1.Mikaēla ŠifrinaASV800
2.Federika BrinjoneItālija637
3.Petra VlhovaSlovākija527

     [+] [-]

, 2023-12-28 23:58, pirms 4 mēnešiem
.. nebija intrigas..