Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Krievija ļoti tuvu otrajai uzvarai distanču slēpošanas stafetēs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Krievija ļoti tuvu otrajai uzvarai distanču slēpošanas stafetēs
Foto: Modica/NordicFocus

Šodien Lillehammerē notiekošajā Pasaules kausa otrajā posmā distanču slēpošanā stafetē vīriešiem mājinieki norvēģi spraigā cīņā finiša taisnē tomēr tika pie uzvaras, knapi pārspējot Krievijas otro izlasi.

Arī vīriešu stafetē godalgoto vietu sadalījums noskaidrojās finiša taisnē. Ja sievietēm par uzvaru cīnījās trīs komandas, tad vīriešiem par vienu vairāk – četras. Taču atšķirībā no sievietēm, kur bija iesaistītas trīs valstis, vīriešiem bija tikai divas – abas Norvēģijas un abas Krievijas komandas.

Olimpiskais un pasaules čempions Īvo Niskanens parūpējās, lai Somija pēc otrā posma būtu starp līderēm, bet jau pēc trešā posmā vadībā atradās iepriekšminētās četras komandas. Ja Krievija savu labāko slēpotāju un finišētāju Aleksandru Boļšunovu bija ielikuši otrajā posmā, tad Norvēģijas pirmā komanda pēdējo posmu uzticēja Johannesam Klēbo. 2,5km aplis, ko katra etapa dalībnieki veica trīs reizes, nebija grūts – tikai ar vienu nelielu kāpumu, līdz ar to atraušanās mēģinājumi īsti nesekoja.

Kad finiša taisnes sākumā līderu četrinieka priekšgalā ieslēpoja Klēbo, neviens nešaubījās par Norvēģijas uzvaru. Klēbo arī pirmais šķērsoja finiša līniju, bet beigās viņam pavisam tuvu pieslēpoja Krievijas otrās komandas noslēdzošā etapa veicējs Ustjugovs, zaudējot norvēģim tikai divas sekundes desmitdaļas. It kā Klēbo kontrolēja situāciju un, iespējams, neizlikās uz visiem simts procentiem.

Turpat arī trešais finišēja pirmo reizi stafetē slēpojušais Amundsens, kurš par 0,2 sekundēm pārspēja Jakimuškinu, gluži tāpat kā Klēbo Ustjugovu. Jau gandrīz minūti vēlāk finišēja itāļi, zviedri, vācieši un šveicieši. Šīs stafetes rezultāti parādīja, ka Norvēģijai un Krievijai šobrīd ir nospiedošs pārsvars. Kaut arī beigās ieguva tikai 11.vietu, tomēr konkurētspējīgi varētu būt somi, kuri pēc trešā posma zaudēja tikai 9 sekundes, bet pēdējo posmu negaidīti vāji šoreiz veica Joni Meki.

PK posms distanču slēpošana, 4x7,5km stafete vīriešiem, Lillehammere (Norvēģija)

V.Valsts (Sportisti)Laiks
1.Norvēģija (Valness; Iversens; Krīgers; Klēbo)1:14:58.7
2.Krievija II (Terentjevs; Semikovs; Maļcevs; Ustjugovs)+0.2
3.Norvēģija II (Gulbergs; Niengets; Holunds; Amundsens)+1.2
4.Krievija (Červotkins; Boļšunovs; Spicovs; Jakimušins)+1.4
5.Itālija (Ventura;Defabiāni; Gardeners; Pelegrīno)+55.3
6.Zviedrija (Junsons; Halfvarsons; Juhansons; Poromā)+58.4

Startēja 18, bet finišēja 17 komandas

     [+] [-]

, 2021-12-05 19:14, pirms 2 gadiem
Vīriešu stafetes ar katru gadu paliek arvien bēdīgākas un bēdīgākas. Vēl salīdzinoši nesen zviedriem bija lieliska komanda, bet tie laiki, kad Alpu zemēm bija komandas ar četriem konkurētspējīgiem slēpotājiem šķiet uz ilgu laiku pagājuši.

     [+] [-]

, 2021-12-05 20:59, pirms 2 gadiem
Njā, Ziedrija, Somija, Itālija, Šveice pilnīgi nekādas