Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Rīt Madonā sākas Skandināvijas kauss distanču slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šo trešdien un ceturtdien Madonā norisināsies lielākās slēpošanas sacensības Latvijā – Skandināvijas kauss, ko organizē Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Madonas novada domi un Madonas Bērnu un jaunatnes sporta skolu. Sesto gadu pēc kārtas Latvijā norisināsies šīs prestižās sacensības distanču slēpošanā, pulcējot augsta līmeņa slēpotājus galvenokārt no Skandināvijas valstīm, kā arī no visām trim Baltijas valstīm. Jau trešo gadu pēc kārtas tas notiks Madonā, modernizētajā biatlona un slēpošanas kompleksā „Smecersils”.

Arī šogad, kā tas ir bijis pēdējos trīs gados, Skandināvijas kauss Latvijā notiks divas dienas. Vienīgi šoreiz nebūs ierastā sprinta, kas ir bijis visās līdzšinējās reizēs kopš 2008.gada. Šogad abas dienas, gan trešdien, gan ceturtdien, dalībniekiem būs jāveic distances slēpojums – pirmajā dienā klasiskajā stilā (sievietēm 5km, vīriešiem 10km) ar intervāla startu, bet otrajā dienā brīvajā stilā ar masu startu, kad sievietes veiks 10km, bet vīrieši 20km. Sacensībām ir pieteikušies dalībnieki no ASV, Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

Dalībnieku vidū ir vairāki pasaules junioru un U23 grupas čempioni un medaļnieki, kā arī pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā iekļuvušie slēpotāji. Mūsu valsti pārstāvēs visi labākie slēpotāji, ieskaitot tos, kuri februāra otrajā pusē dosies uz Pasaules čempionātu Itālijā. Pagājušajā gadā sprintā Rolands Pužulis panāca vēsturisku sasniegumu, proti, pirmo reizi kāds no Latvijas pārstāvjiem vīriešu konkurencē iekļuva Skandināvijas kausa trīsdesmitniekā un tika pie punktiem. Mūsu slēpotāji šosezon ir rādījuši progresu, tāpēc līdzjutējiem ir pamatotas cerības arī šogad ieraudzīt labāko trīsdesmitniekā kādu no mūsējiem.

Trešdien sacensību sākums plkst. 10.00, vīri startēs 11.30, bet ceturtdien dāmu starts plkst. 11.00, bet vīriem 12.30.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-05 14:42, pirms 11 gadiem
Pužulis šogad arī tiks!!

  -1 [+] [-]

, 2013-02-05 15:07, pirms 11 gadiem
Grizzly rakstīja: Pužulis šogad arī tiks!!
Nedomāju, ka tiks, jo uz garajiem viņam iet grūtāk! Sprints ir pavisam, kas cits.

     [+] [-]

, 2013-02-05 18:17, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Nedomāju, ka tiks, jo uz garajiem viņam iet grūtāk! Sprints ir pavisam, kas cits.
Nezinātājiem pasaku, ka Pužulis ir devies jau uz Čehiju PČ biatlonā.