Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Venga tiek uzskatīta par Diginsas lielāko izaicinātāju kopvērtējumā, jāņem vērā arī Niskanena

Venga tiek uzskatīta par Diginsas lielāko izaicinātāju kopvērtējumā, jāņem vērā arī Niskanena
Heidi Venga (pirmā no labās) finišē sestā vakardienas iedzīšanā. Foto: Terje Pedersen/NTB.

Divus posmus līdz beigām “Tour de ski” kopvērtējuma līderei Džesijai Diginsai no ASV ir labas iespējas pēc divu gadu pārtraukuma atkārtot 2020./2021. gada sezonas panākumu un vēlreiz uzvarēt tūres kopvērtējumā. Taču to nebūs viegli izdarīt, jo ir parādījušās divas konkurentes, kuras ir spēcīgas tieši pēdējā posmā pret kalnu.

Lai arī Diginsai tagad ir labs pārsvars kopvērtējumā - 44 sekundes priekšā tuvākajai konkurentei Kertu Niskanenai no Somijas - un arī iepriekšēja pieredze, kā uzvarēt “Tour de ski”, turpmākajās divās dienās viņai ir jāturpina rādīt labākais sniegums, lai pie titula tiktu otro reizi. Pēc pirmās iedzīšanas 1. janvārī, pakāpjoties no devītās uz sesto vietu, bet šobrīd pēc otrās iedzīšanas atrodoties jau 4. vietā – 57 sekundes aiz līderes un 13 sekundes no otrās vietas, pretenzijas pamazām sāk pieteikt norvēģiete Heidi Venga.

Vengas izredzēm par labu nāca sliktie laikapstākļi iedzīšanā vakar, jo norvēģiete tāpat kā vairākas citas ārpus trīsdesmitnieka trešdien sprintā palikušās, bija lielas ieguvējas. Venga iedzīšanu uzsāka 1:14 aiz sprinta uzvarētājas Linnas Svānas, bet jau pēc nepilniem 3km, nepieliekot lielas pūles, jau bija ar Svānu un citām agrāk startējušām kopā.

“Pie amerikānietes sīvākajām konkurentēm mēs varam pieskaitīt norvēģietes Heidiju Vengu un Astrīdu Slindu. Taču no šīm abām galvenokārt Vengu. Jāsaka, ka viņa ir uzņēmusi apgriezienus ceļā uz uzvaru “Tour de Ski”,” stāsta NRK eksperts Fredriks Auklands. “Taču Diginsa nepārprotami ir favorīte,” piebilst Auklands.

Pati Venga nav īsti pārliecināta, vai var cīnīties par titulu, kuru iepriekš ir divas reizes ieguvusi. “Tad jau redzēsim. Esmu ārkārtīgi priecīga, ka iedzīšanā brīvajā stilā pirmdien Toblahā biju kopā ar Frīdu Karlsoni, jo viņa bija ļoti gatava strādāt. Es arī biju ar mieru strādāt kādu gabalu, bet šodien nebiju gatava to darīt vairāk.”

Pagājušā gada tūrē Venga apsteidza Diginsu ALpe Cermis kalnā par pusminūti, bet pirms diviem gadiem bija pat par divām minūtēm ātrāka. Arī vicelīdere Niskanena ir laba “kāpēja”, kaut arī ne tik laba kā Venga, un arī olimpisko vicečempioni no Somijas ir jāpieskaita Diginsas izaicinātājām, jo rīt ir klasiķei Niskanenai parocīgais 15km masu starts klasiskajā stilā.

Un vēl jau nedrīkst aizmirst par titula aizstāvētāju Frīdu Karlsoni. Zviedriete šo sezona aizvada, maigi sakot viduvēji, un arī tūri iesāka ne visai labi, taču “ieslēdzās” Jaunā gada pirmajā dienā iedzīšanā un tagad kopvērtējumā ir pakāpusies uz piekto vietu (+58 sek.) un atrodas tikai vienu sekundi aiz Vengas. Pēdējā posmā Karlsone ir startējusi tikai vienu reizi, pērn uzrādot vien 15. laiku (+1:40) un pēc finiša Alpe Cermis kalnā pazaudējot samaņu.

Izmantots arī resurss:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...


Estere Volfa un Elza Bleidele. Foto: Cēsu pilsētas sporta skola

Latvijas sportiste Volfa pasaules čempionātā vasaras biatlonā sestā supersprintā

LETA. Latvijas sportiste Estere Volfa ceturtdien Igaunijā pasaules čempionātā vasaras biatlonā ieņēma sesto vietu 7,5 kilometru supersprintā juniorēm, Elza Bleidele ierindojās 16.vietā.

Nedēļas nogalē Priekuļos Latvijas čempionāta otrais posms rollerslēpošanā

Šajā nedēļas nogalē, 24. un 25. augustā, slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis” Priekuļos norisināsies šīs sezonas otrais posms Latvijas čempionātam rollerslēpošanā, kas būs FIS statusā pieaugušajiem un junioriem. Dalībnieki sacentīsies vidējā distancē klasiskajā stilā un brīvajā stilā ar intervāla startu.
Raimo Vīgatns. Foto no sportista Instagram konta.

Vīgants un Kaparkalējs uzvar komandu sprintā PK rollerslēpošanā

Ar komandu sprintu klasikā, noslēgusies otrā Pasaules kausa rollerslēpošanā diena, kur Latvijai zelta medaļu elites vīru grupā sagādāja mājinieki - Lauris Kaparkalējs un Raimo Vīgants. Junioru grupā Latvijas duetam Dāvim Kalniņam un Jēkabam Skolniekam tika sudraba godalga.