Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Divi 15km distances medaļnieki netiek iekļauti norvēģu stafetes komandā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Divi 15km distances medaļnieki netiek iekļauti norvēģu stafetes komandā
S.H.Krīgeram atliek sarūgtinājumā atlaisties sniegā, jo divas sudraba medaļas šajā čempionātā nav pietiekoši, lai viņam atrastos vieta stafetes komandā. Foto: Terje Pedersen / NTB

Vakar 15km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu vīriešiem tāpat kā sprintā klasikā bija norvēģu lielā diena. Hans Kristers Holunds, Simens Hegstāds Krīgers un Haralds Estbergs Amundsens nodrošināja Norvēģijai visu goda pjedestālu, taču rītdienas stafetes komandā ir iekļauts tikai viens no šiem trim medaļniekiem – Holunds.

Norvēģijas komandā ir iekļauti Pols Gulbergs, Emīls Iversens, Hans Kristers Holunds un Johannes Hesflots Klēbo. Tas nozīmē, ka ne bronzas medaļas ieguvēju 15km Haraldu Amundsenu, ne arī skiatlonā un 15km sudraba medaļas izcīnījušo Simenu Krīgeru treneri nav iekļāvuši stafetes komandā. Tā var notikt tikai Norvēģijā.

Amundsens ir 22 gadus vecs, kurš vakar debitēja pasaules čempionātā un, neskatoties uz kritienu izcīnīja trešo vietu, pirmajā startā uzreiz tiekot pie medaļas. Viņš savā karjerā tikai trīs reizes ir startējis pasaules kausā. Ar 8.vietu pirms mēneša Falunā un bronzas medaļu janvāra vidū Norvēģijas čempionātā Amundsens parādīja, ka ir labā formā, un pamatoti nopelnīja vietu startam 15km distancē, attaisnojot cerības. Taču viņš savā karjerā ir piedalījies tikai trijos pasaules kausa posmos, un 2020.gada pasaules čempionam U23 grupā vēl nav tādas pieredzes, lai brauktu stafetē. Līdz ar to viņa nepaņemšana komandā ir saprotama.

Taču savādāk ir ar Simenu Krīgeru, kurš abās distancēs ir bijis otrais. „Kā redzam, sudrabs skiatlonā un 15km distancē nebija pietiekoši. Varu pateikt, ka tas ir diezgan brutāli, ka man ar divām izcīnītām medaļām abās distancēs neatrodas vieta komandā,” savu sarūgtinājumu un neizpratni pauž Krīgers. „Protams, ka esmu sarūgtināts. Es cerēju braukt kādu no stafetes posmiem. Uzskatu, ka to biju pelnījis. Ir tā, ka mūsu komandā ir divi lieliski klasiskā stila meistari (domāts Gulbergs un Iversens – aut.piez.), kuri arī varētu padarīt labu darbu. Pēc iepriekšējiem signāliem es nojautu, ka tā varētu notikt, bet cerēju, ka tomēr divu sudraba medaļu ieguvējam vieta atradīsies. Nezinu, vai kas līdzīgs ir noticis iepriekš,” piebilst Olimpiskais čempions skiatlonā.

Pirmajā brīdī tas šķiet absurds treneru lēmums, taču, ja paanalizē, tad daļēji var saprast norvēģu trenerus, kuriem bieži gadās pieņemt ļoti grūtus lēmumus. Krīgers ir spēcīgs abos stilos, tomēr nedaudz labāks slidsolī. Ja gribētu viņu likt 3. vai 4.posmā, tad būtu jāizmet ārā pasaules vai nu čempions 15km, vai arī lieliskais finišētājs Johannes Klēbo. Tas nebūtu loģiski, tāpēc paliek variants par klasikas posmu. Gulbergs un Iversens ir uzrādījuši labākus rezultātus sezonas laikā, un ar to savu izvēli pamato arī treneri. Taču tieši čempionātā labāku formu rāda Krīgers, vismaz par Iversenu noteikti. Iversens pats ir atzinis, ka Oberstdorfas trase viņam nav parocīga.
Gulbergs tika pusfinālā sprintā, bet spēcīgajā konkurencē viņu neiekļāva sastāvā skiatlonā.

Tāds meistars kā Krīgers noderētu jebkurai komandai, arī Amundsenu sastāvā būtu priecīgas redzēt pārējās visas izlases, ieskaitot mūsējo, bet viņiem abiem ir jāpaliek malā. Pirmo reizi vēsturē pasaules čempionātos stafetē ir pieteikta Latvijas komanda, bet par to nākamajā rakstā rītdien.

     [+] [-]

, 2021-03-05 09:39, pirms 3 gadiem
Intriga nav tik liela kā pirms sieviešu stafetes, taču man šķiet interesanti, ko somi šoreiz parādīs. Rādās, ka viņi ir diezgan labā formā.