Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kopvērtējuma līderis Āmunnsens uzvar "Tour de Ski" iedzīšanā

Agris Suveizda

Kopvērtējuma līderis Āmunnsens uzvar "Tour de Ski" iedzīšanā
Haralls Āmunnsens. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Norvēģijas distanču slēpotājs Haralls Estbergs Āmunnsens ceturtdien finišēja pirmais 20 kilometru iedzīšanā un tika pie otrā panākuma šī gada "Tour de Ski" seriālā, saglabājot pirmo vietu kopvērtējumā.

Āmunnsens "Tour de Ski" piektajā posmā startēja 59 sekundes pēc Francijas sportista Likā Šanavā, kurš trešdien bija ātrākais sprinta sacensībās. Norvēģis finišu sasniedza pēc 57 minūtēm un 57,7 sekundēm. Otrajā vietā viņam sekoja tautietis Henriks Dennestads, kurš piekāpās uzvarētājam tikai 0,5 sekundes, kamēr trešajā pozīcijā bija vēl viens Norvēģijas sportists Martins Levstrēms Nīngets, kurš atpalika no Āmunnsena 34,6 sekundes un tuvāko sekotāju francūzi Igo Lapalū apsteidza tikai par 0,1 sekundi.

"Tour de Ski" kopvērtējumā pirmo vietu saglabā Āmunnsens. Viņš par minūti un 39 sekundēm apsteidz Dennestadu un Ningetu, kuri dala otro vietu. Jau ziņots, ka Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka ceturtdien izcīnīja 18.vietu iedzīšanā klasiskajā stilā, kamēr pirmo vietu ieņēma Somijas sportiste Kertu Niskanena. 6. un 7.janvārī Valdifjemmē distanču slēpotāji cīnīsies attiecīgi distancē ar kopēju startu 15 kilometros klasiskajā un desmit kilometros brīvajā stilā.

Janvāra otrajā pusē notiks Pasaules kausa posmi Oberhofas trasē Vācijā un Gomsas apvidū Šveicē, bet februārī tiks aizvadītas sacensības Ziemeļamerikā - Kenmoras pilsētā Kanādā un Mineapolisas trasē ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

Izmantotie resursi:
LETA