Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Nortugs un Kovaļčika palielina pārsvaru "Tour de Ski" kopvērtējumā

Andrejs Siliņš

Nortugs un Kovaļčika palielina pārsvaru "Tour de Ski" kopvērtējumā
Justina Kovaļčika
Foto: AFP/Scanpix

Piektdien tika aizvadīts piektais no septiņiem "Tour de Ski" posmiem Itālijas pilsētā Toblahā un pēc tā savu pārsvaru kopvērtējumā palielināja poliete Justina Kovalčika un norvēģis Peters Nortugs.

Dāmu konkurencē Kovaļčika izcīnīja uzvaru trīs kilometru klasikas distanci ar individuālo startu desmit minūtēs un 8,1 sekundē, Somiete Krista Lahtēnmaki zaudēja 16 ar pusi sekundes, bet Astrīda Jakobsena no Norvēģijas palika trešajā vietā. Kopvērtējumā Kovaļčika ievērojami palielināja pārsvaru pār tuvāko sekotāju Šarloti Kallu no Zviedrijas. Kalla šodien finišu sasniedza devītā. Ja vakar abu sportistu starpā bija nedaudz vairāk par 23 sekundēm, tad tagad jau vairāk nekā minūte.

Kungu konkurencē Kazahstānas slēpotājs Aleksejs Poltoraņins izcīnīja uzvaru piecu kilometru distancē, finišu sasniedzot 12 minūtes un 37,8 sekundes pēc starta. Kopvērtējuma līderis Peters Nortugs no Norvēģijas finišēja otrais, bet kopvērtējumā pārsvaru palielināja. Izmaiņas gan kopvērtējuma trijniekā notika - trešais šodien bija Dario Kolonja no Šveices, bet kopvērtējumā divkārtējais čempions pacēlās no trešās uz otro pozīciju.

Priekšā vēl divi posmi Itālijā, kas norisināsies sestdien un svētdien. Rīt dāmas sagaida desmit kilometru distance ar masu startu, savukārt vīriem masu starts un 15 kilometru garš ceļš līdz finišam. Pēdējā posmā svētdien kā dāmas, tā kungi veiks deviņu kilometru garu distanci iedzīšanas disciplīnā.

Tour de Ski

Vīrieši

Kopvērtējums

VSportistsValstsLaiks
1.Peters NortugsNorvēģija2:19:20.9
2.Dario KolonjaŠveice+16.1
3.Aleksandrs LegkovsKrievija+23.4
4.Maksims VilegžaņinsKrievija+42.0
5.Lukašs BauersČehija+2:02.1

Sievietes

Kopvērtējums

VSportisteValstsLaiks
1.Justina KovaļčikaPolija1:22:01.2
2.Šarlote KallaZviedrija+1:03.6
3.Terēze JohaugaNorvēģija+1:05.9
4.Astrīda JakobsenaNorvēģija+1:26.1
5.Kristina SteiraNorvēģija+1:29.7

Izmantotie resursi:
FIS-Ski - International Ski Federation - News -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja