Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eiduka: "Kvalifikācijā jutu, ka labi braucās, tāpēc ir vilšanās par netikšanu tālāk"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiduka: "Kvalifikācijā jutu, ka labi braucās, tāpēc ir vilšanās par netikšanu tālāk"
Patrīcija Eiduka. Foto no sportistes privātā arhīva.

Pēc šodien “Tour de ski” sprinta kvalifkācijā uzrādītā 33. laika, līdz ceturtdaļfinālam pietrūkstot pāris sekundes simtdaļām, Patrīcija Eiduka atzina, ka sajūtas kvalifikācijas laikā bijušas labas, tāpēc likumsakarīgi pārņēmusi vilšanās par netikšanu tālāk.

Teicami “Tour de ski” iesākusī Patrīcija Eiduka šodien ceturtajā posmā sprinta kvalifikācijā ļoti blīvajos rezultātos pie trīsdesmitnieka robežas uzrādīja 33. laiku, nieka 0,09 sekundēm pietrūkstot līdz trīsdesmitniekam, kas dotu tiesības startēt ceturtdaļfinālā. Ja pirmajā posmā Toblahā veiksme bija Patrīcijas sabiedrotā, tad šoreiz veiksme no mūsu slēpotājas novērsās. Piecas slēpotājas no 29. līdz 33. vietai satilpa 11 sekundes simtdaļās, izslēgšanas kārtai esot tik tuvu.

Taču tas nebūt nenozīmē, ka Eiduka būtu slikti nostartējusi. Viņa šo kvalifikāciju veica ļoti līdzīgi (+10,88 sek.) kā Toblahā, kad kvalificējās kā 26. (+11,30 sek.), bet spēja aizcīnīties līdz pusfinālam un iegūt 10. vietu, sasniedzot savu labāko rezultātu sprintos. Bez izteiktām favorītēm un cēl dažām daudz maz drošām ceturtdaļfinālistēm, vairākas slēpotājas par atlikušajā vietām Top30 ir līdzīgas, un šoreiz veiksmīgāka diena bija citām konkurentēm.

Patrīcija Eiduka atzīst, ka sākumā nedaudz vairāk bija pārdzīvojums, bet pēc tam jau sapratusi, ka jāgatavojas rītdienai. Iesildīšanās nav solījusi veiksmīgu dienu, bet slēpojuma laikā Patrīcija jutusies labi un pamatoti cerējusi uz ceturtdaļfinālu. “Iesildoties šķita, ka šodien nebūs mana diena, bet, kad sāku startēt, likās, ka pat ļoti labi braucās. Līdz ar to bija mazliet vilšanās, ka neizdevās tikt tālāk,” atzīst Eiduka.

“Kad ieraudzīju rezultātu, sapratu, ka varētu netikt. Es jutu, ka būšu tieši aiz strīpas. Tādas bija iekšējas sajūtas pēc finiša,” norāda Baltijas valstu vadošā slēpotāja un piebilst: “Piekrītu, ka šodien bija daži pārsteigumi attiecībā uz tām, kuras kvalificējās.”